Jump to content
BulForum.com

Неправомерен акт от полицаи!!!


AssassiN

Recommended Posts

Значи снощи ми бе съставен акт от полицаи за силна музика. Той не се основава на никакви количествени фактори, а само на впечатленията на двама полицаи. Освен това се опитаха да ми пробутат акта за подписване, без да впиша възражения, и без даже да споменат, че мога да направя такива...

 

Къде мога да видя как точно седят нещата с тази наредба, защото не мога да повярвам, че само защото куките са казали, че музиката е силна, аз ще бъда глобен...!

 

Глобата е от 20 до 50 лева(това поне успях да намеря), не е нищо сериозно, но тъй като ги мразя в червата, никога няма да я платя! Моля ако някой знае да ми даде линк с актуална информация, защото възнамерявам да си търся правата...

 

АМАН ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ!!!

Link to comment
Share on other sites

Ако вече са ти написали акта, той ще ти дойде с данъците и няма начин да не го платиш, защото ще те водят неизряден платец и ако ти се наложи да изкарваш документи или да пътуваш в чужбина ще ти ги земат тея пари така или иначе. По-добре вземи събирай по 1, 2 и 5 стотинки и си плати глобата в жълтици.

Занапред,ако ти се случи отново,първо пробвай човешки да им кажеш, че спираш музиката(и наистина го направи). Когато идват за пръв път са добронамерени обикновено. На мен искаха да ми земат 100 лв, с основанието, че им отпускали само 5 литра бензин на вечер и неможели да се разкарват напразно !! :angry1 , в крайна сметка им казах да ми покажат уред с който са измерили шума и дали е извън нормата този шум и те изчезнаха. Освен това не са виновно ченгетата, че си вършат работата, а по скоро съседите... Вече 6 пъти са идвали куки у нас но все се разбираме без глоби (един влезе и се нахрани, на един му дадохме бутилка пещерска специална) . От 6 месеца не са идвали, защото взех да предупреждавам съседите, че ще вдигам гюрултия.

 

виж тук http://www.online.bg/law/const/const2_b.htm чл 33 (2)

 

ей тука виж във закон за защита от щума в околната среда http://law.dir.bg/reference.php?f=kom09-05

 

 

Което значи че ако са ти написали акт, то той е минимум 100 лв... макс. 300

Link to comment
Share on other sites

Е ти нищо не каза...

Точно поради причината, че не са измерили шума, смятам, че акта е недействителен... Просто не може, защото куката е решила така да ти се пише акт...

 

Помолих за нормативни актове...

Link to comment
Share on other sites

Ако при подписване на акта си вписал горното като възражение - ще обжалваш акта по реда на административното производство мисля, защото това е административен акт, не наказателен.... И куката ще доказва, че наистина си вдигал недопустимо висок шум. Но ако не си вписал възражиението си и си подписал - пий една студена вода, сритай котката, изпсувай и излез на двора да изпушиш една серт лула...

 

Ето ти норматива: http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/otm/333.html - опса, тоя взели че го отменили... ще видим къде е действащия...

 

Ето по-актуално:

 

http://law.dir.bg/reference.php?f=apk-06

Link to comment
Share on other sites

Последно ми отпраскаха акт "нарушава нощната тишина (силна музика)" преди 5 години, навръх 25-я ми рожден ден. Получих след няколко седмици с препоръчано писмо глобата, разписана от местния общински кмет - 100 лв. И до днес не е платен.

 

Наказанието е административно и няма кой да ти го търси като плащаш каквото и да било. Така че не се притеснявай за това. Ако не си писал възражения - както каза Овърман - пиеш една студена вода и "забравяш" да го платиш. Давността на подобни глоби е 5 години. Както се сещаш онзи мой акт никога няма да го платя.

 

Ако си възразил и не ти намалят глобата или отменят акта, подаваш жалба, ако не я уважат почваш да съдиш (за тази сума е абсолютно безмислено).

Link to comment
Share on other sites

Първо - подписал съм с възражения, естествено!

 

Второ - да знаеш, че нямат давност... И аз мислех като теб, но скоро ме накараха да си платя една глоба и в Общината ми казаха, че нямат давност тези глоби...

Link to comment
Share on other sites

Закон за административните нарушения и наказания

 

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са

изтекли:

а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

(...)

(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.

Link to comment
Share on other sites

Ще споделя и моя опит с полицайте остностно "нощната тишина и спокойствие". Значи, ако акта ти е съставен за нарушаване на нощна тишина и за силен шум и т.н. за вдигане на шум с 2 думи, отиваш в съда и завеждаш гражданско дело което е безплатно в много от случайте и акта отпада, защото той няма доказателства колко децибела е бил шума, тъй като не го е измерил (поради простата пречина, че няма с какво, шум се мери след жалба в ХЕИ, кандърми и т.н.). Ако обаче акта ти е за нарушаве на обществения ред (който също може да се пише под графа шумни съседи и т.н.) няма да може да ги осъдиш.

Link to comment
Share on other sites

Преди няколко месеца и на мен ми съставиха същия акт на стойност 100лв. (това е минимума), но той не идва с данъците а идва с едно писъмце и трябва да се плати в общината на пл. Ст. Стамболов (копчетата) Аз още не съм го платил и сигурно няма да го платя (защо ли?) също така знам че има давностен периот, но незнам колко годиние. Това, че ако не го платиш ще цъфнеш като нередовен платец и няма да можеш да излезнеш извън БГ е лъжа( на мен не ми направиха проблем като напусках страната)

Link to comment
Share on other sites

Точно поради причината, че не са измерили шума, смятам, че акта е недействителен... Просто не може, защото куката е решила така да ти се пише акт...

 

Що куката бе бро.Кви са тея глупости с меренето!?!? Пречиш на хората,това стига.Ако е еднократно добре,ако ги тормозиш системно малко ти е.И аз дъна музиката яко ама имаше един педал под нас до 3,4 сутринта...Ама аз не викам куки.Един,два пъти си говорим и губи едната колона в кофата си.А глобата никой не може да те хване да я плащаш.Едно време беше като плащаш данъците ако имаш нещо твое де,но сега в данъчното те питат: Тая глоба ще я плащаш ли?!??

Link to comment
Share on other sites

Напротив точно куката се вика в такива случай, ако искаш да е законно, защото ако попаднеш на някой балкан момче за комшия и като му хвърлиш колоната и като те гепи да те разходи по етажите ще разбереш защо е куката. Каубойските методи от селата отминаха вече има си културен и цивилизован начин, верно по-бавен, но сигурен. Ако въпросната кука си е търсела повод за написването на някакъв тъп акт за оправдание да, моя съвет е както и по горе, ако не е измерил шума и акта ти е за шум извън нормите обжалвай акта, а не се крий.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...