Jump to content
BulForum.com

DVD проблем


Recommended Posts

имам следния проблем

 

купих си нов компютър и сега не мога да си инсталирам windows защото имам проблеми с двд записвачката.Вкарвам диска и тръгва както трябва,почва инсталацията и по-някое време дава грешка че не може да намери някой файл.Вадя диска и пак го вкарвам давам да го търси отново и сетъпа продължава.Това е в началото когато се копират файловете за инсталацията.

 

Тоя проблем го прави на 3 диска като последния туко що го купих и записах.Дисковете са CD да не би там да е проблема?

 

и другото нещо което ми направи впечатление но не съм напълно сигурен дали е така...грешките който дава май са все на едни и същи файлове...

 

и незнам да ходя до технополис с гаранционна карта или проблема ще е в дисковете,макар че друг път с тях не съм имал проблем

Link to comment
Share on other sites

Каква марка ти е писачката и пробва ли с друга версия на бозата? В смисъл с друг диск?

Или харда да ти е SATA и да иска драйвъри?

Link to comment
Share on other sites

и другото нещо което ми направи впечатление но не съм напълно сигурен дали е така...грешките който дава май са все на едни и същи файлове...

От къде си сигурен, че не е софтуерен проблем? Според мен е такъв. Може да има проблем при първоначалните файлове, които записваш на CD-то. Аз веднъж имаш съще проблем, защото бях правил някакви презаписи от незнам си какъв диск и от двете копия не успях да инсталирам win, но от "оригиналния" диск нямаше проблеми.

Освен това както Lucky Luciano казва, ако ти е SATA харда трябва да натиснеш F6 още в началото на инсталацията (има едно съобщение кога точно) и да инсталираш драйвери. Иначе ще ти излиза един син екран за грешка.

Link to comment
Share on other sites

Проблема не е е в записвачката, а в инсталационния пакет. Когато ти се появи съобщение, че не може да копира, прочете, намери или тама каквото е, просто му дай да продулжава без този файл (файлове) с escape. Не си спомням с какво се излизаше.

Link to comment
Share on other sites

Дъната, при които SATA е вграден в чипсета, нямат нужда от F6. Моето е EPoX и е такова, САТА-та се имитира като PATA. А и щом ти е тръгнало да копира на харда до някъде, едва ли е от това.

При мен преди се случваше подобно нещо от кофти рам, сигурно няколко пъти съм споменавал във форума за проблемите си, но проблемите ми с РАМ-а ми довлякоха най-невъобразими мизерии докато сменя дъното (защото проблема беше в него, а не в рам-а, т.е. в мемори контролера нещо).

Пусни memtest няколко часа и повечко тест #5. Ако даде грешки, значи е от това.

Пробвай след теста, да копираш съдържанието на цд-то на харда и оттам да го инсталираш, да видим дали ще се копира поне от ЦД-то.

 

просто му дай да продулжава без този файл (файлове) с escape. Не си спомням с какво се излизаше.

Да, и така да си навлече проблеми след като с голяма вероятност пропуснатите файлове да са важни за Windows. Дори и една такава грешка да изникне при инсталацията, прекратявай и търси проблема.

Пробвай да инсталираш и друг Виндовс (98, 2000, 2003) след като инспектираш проблема.

Link to comment
Share on other sites

значи с много финтове успях а си инсталирам windows-а

 

 

 

грешките ги дава на едни и същи файлове,от windows-a пробвах да копирам файла който дава грешка и не стана.Файла е важен(driver.cab) и с скип не става.След това пробвах от същия диск на другото PC и стана от раз

 

Дисковете бяха различни.

 

 

 

рамта ми е 512 на един чип и като цяло пц-то е чисто ново.Незнам дали е САТА :(

 

вчера съм си взел компютъра и днеска не ми се ходи до сервиза...ще изчакам една-две седмици ако ми прави проблеми ще трябва да се ходи на сервиз

Link to comment
Share on other sites

Това е една от причините човек да си сглобява сам компа от отделни компоненти, с годините става така, че компа се ъпгрйдва малко по малко, днес рамец, утре цд, после хардец и т.н., т.е. по-лесно е да идентифицираш откъде идва даден проблем, ако си сложил днес ЦД и почнат мизериите, голяма е вероятността да е от него. Това е само един аспект на самостоятелното сглобяване.

Вземи пробвай рама с memtest а не да чакаш проблеми, ако даде грешки, направо го носи във фирмата.

Аз така в началото - мемтеста ми даваше в червено грешки, но не обръщах внимание, отдавах го на някаква несъвместимост между програмата и дъното (все пак бяха нови компоненти тогава). И така месеци наред се побърках. Изгоряха ми два от DDR слотовете и ми смениха дъното.

Така че..

Link to comment
Share on other sites

ами ще пробвам :) само дето не знам кво е тва мемтест и от къде да го намеря :Р

 

инъче за ъпгрейда си прав но аз трябваше да сменям всичко така че по-добре нов с гаранция

Link to comment
Share on other sites

ами ще пробвам :) само дето не знам кво е тва мемтест и от къде да го намеря :Р

 

инъче за ъпгрейда си прав но аз трябваше да сменям всичко така че по-добре нов с гаранция

http://memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip

Печеш ISO файла от архива на CD (май е добре да е на CD-RW, аз ползвам от 8 сантиметровите 210 МБ-ови, щото имиджа е около мегабайт само).

После стартираш компа и зареждаш от това CD. теста тръгва сам и е безкраен, докато не го спреш с Esc, при което компа се рестартира и можеш да зареждаш от харда или откъдето искаш.

Броя на тестовете са 10, и един цикъл минава за около час, или 30-40 минути в зависимост от скоростта на паметта и обема й. Остави една нощ примерно, или докато се появи червено на екрана.

След няколко часа е добре да пуснеш само тест номер 5 да повърти 1 час поне, тоя тест е голям мъчител за рама.

Менюто е достъпно с клавиш C, оттам натискаш 1, после 3, после 5, ОК, и после там какво беше, май 0 за връщане в програмата и теста започва автоматично.

Link to comment
Share on other sites

мерси утре ще се заема да ги правя тея работи

 

 

 

май забравих да кажа че марката е LG DVD-RAM нещо такова :)

Link to comment
Share on other sites

tedy начи теста бачкаше около 8 часа и нямаше никви грешки :) само тоя тест номер 5 не съм го пускал пак щото забравих ама както и да е :)

 

 

 

нали най-отгоре са ти процентите на целия тест ? а тва под него е на отделните тестове ?

 

стори ми се че за към 20-30мин мина целия тест и след тва почна отначало а аз си легнах :) на сутринта гледам нямаше никви грешки

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Имам проблем с DVD-то и не искам да отварям нова тема, за това пиша тук :

 

Преди време си изключих DVD-то от компютъра (пак е там, просто не съм свързал кабелите, защото 1 липсва, а до сега не ми трябваше) и сега се сещам, че имам един диск забравен в него :blink: . Има ли начин да го отворя без да го свързвам към РС-то ?

 

ОПРАВИХ се .. с кламер било лесно, жалко само че диска не беше вътре ...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Абе имам си аз едни DVD+RW'та, които ползвам за различни неща. Ползвам само DVD+RW, а не минус формата.

Всичките са Verbatim 4X, като едните са малко по-стари, купувани преди време, в дебела кутийка, с хартийките вътре и т.н.

По-новите са ми с по-тънките кутийки, без хартийки из вътре, и са цветни, от тия масовите.

 

Та това не е точно проблем, а запитване.

С Неро 7.8.5.0 съм.

Днес си запизвам аз едни бекъпи и забелязах, че на по-новите (тия тънките цветните) записва и накрая на LeadOut-а се бави само 1-2 секунди и дава Done, и проверява диска и всичко е ОК както трябва да е, чете се , всичко ОК.

Обаче на тоя по-стария с дебелата кутия (самия диск е сив такъв) на стъпката LeadOut изписва, че прави Generating DVD high compatibility borders... за около 30-40 сек. И отново проверките и всичко е Ок без проблеми.

Въпросът ми е защо на едните не прави това generating DVD high compat. borders, а на по-старите го прави?

Да не би да има нещо общо с това, че по-старите дискове са по-стари и за тях да е нужна такава операция, а на по-новите да са по-различни някакси и да не е нужно.

Всички тия дискове ги пекох днес с No multisession и около 4 GB данни.

 

Благодаря на отзовалите се.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...