Jump to content
BulForum.com

Windows Time Service

tedy

Recommended Posts

Чудех се.., едва ли някой ще е имал сблъсък с това, но да питам все пак.

Някой има ли наблизо нещо като по-човешко обяснение или туториал за това как да си настроим Windows Time Service?

Знам къде в Registry, а и в Group Policy се намират опциите за тази услуга, но са доста объркани, а дори и в microsoft.com не намерих по-детайлни обяснения за настройките.

Конкретно искам да настроя синхронизирането на часовника ми да става не веднъж седмично (както е направено по дефолт), а някакси да я накарам примерно всеки ден да го прави. CMOS часовника ми избързва много, затова.

Знам че има програми-синхронизатори, аз питам за Windows Time :)

Благодаря предварително за съветите и насоките.

......

Благодаря, Карамане, две от нещата вече ги бях попрехвърлил, но от другите се вижда нещо което не го видях, може би защото всичко което чета в момента, се отнася до Windows 2000. Казано честно, аз съм с Windows 2003, и там повечето от регистри сетингите, за които става дума, отсъстват. Това за 8-те часа го четох някъде, но самия факт, че като пуснах сървиса и даже натиснах Update, долу изписва, че Next synchronization: {точно след 1 седмица}. Същото и при приятели със същия Виндовс.

Но ще пробвам да създам registry values, за които съветват в статиите и ще едитна след време ако постигна някакъв напредък в знанията и опита си :D (мба...)..

EDIT: Цъ, номера не става, явно всичко това важи само за Windows 2000.

Ще поровя по другите опции, малко експерименти и ще видя.

Модератор да поживи DrEvil :D , който ми даде къде е мястото в регистрите, което щеше да ми избоде очите, ама а де..

Само след малко ще го пробвам дали става, ако не едитна тоя пост и да кажа че не става, се счита за работещо :)

Мястото е

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient

ключ SpecialPollInterval (в секунди).

Midex, аз имам разни такива програми, теглли съм, включително си написах сам една такава програма, която ползвах няколко месеца, ама трябва още малко бъгове да й фиксвам, и не ми се занимаваше, та затва исках Windows-ко да си е, най-сигурно :D

EDIT: Дам, работата стана, това е решението.

А може ли да попитам по каква причина избързва CMOS часовникът ти, защото моя започна да избързва изведнъж... без да съм сменял нищо по хардуера, нито пък съм форматирал... ей така един ден почна да избързва яко... и още не мога да си обясня защо :confused

А може ли да попитам по каква причина избързва CMOS часовникът ти, защото моя започна да избързва изведнъж... без да съм сменял нищо по хардуера, нито пък съм форматирал... ей така един ден почна да избързва яко... и още не мога да си обясня защо :confused

При мен причината е дъното, декември месец ми подмениха старото дефектирало такова с ново, и още отначалото забелязах, че избързва доста. Май и старото дефектирало дъно и то избързваше, но май с по-малко. За мен 3-4 сек. на денонощие си е адски много, дори 12 годишния ми Сеико не избързва с толкова :) .

Доколкото разбрах, четейки за WT услугата, Windows има възможност да настрои часовника да "тече" по-бързо или по-бавно, при синхронизирането му, явно го прави с цел - не изведнъж да го сет-не на точното време, а като го забави (или засили) да стигне точното време, и затова са и повечето настройки в регистрите. Например ако е с повече от 3 минути напред, го сет-ва директно, иначе намалява с 1/2 или 1/4 скоростта му, докато се изравнят. Странно на пръв поглед, но при теб е възможно нещо софтуерен да е проблема. На твое място бих заредил нещо Линукс едно друго, или бих го спрял за 12 часа (компютъра) и след това да проверя. А може и батерията на дъното да започнала да пада, и в опита си да компенсира дъното, да е компенсирало повечко, размишления на глас, може и да са неверни.

• 2 weeks later...

Странно, при мен беше всичко наред и от няколко дена точно с час зе да избързва сам. Някак си го оправих но махнах отметките на автоматичното упдейтване на часовника и на тайм зоната :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...