Jump to content
BulForum.com

рециклират батерий за лаптопи?

Recommended Posts

laptop.hit.bg - незнам колко е тънко ама човека е много коректен.

Мерси много за сайта, но едва ли ще излезе евтино, защото според техния калкулатор рециклирането ми излиза 129лв. :blink: Което никак не ме устройва :D

Направих запитване, защото все пак може да има някаква грешка :bgrin:

Мерси много за сайта, но едва ли ще излезе евтино, защото според техния калкулатор рециклирането ми излиза 129лв. :blink: Което никак не ме устройва :D

Направих запитване, защото все пак може да има някаква грешка :bgrin:

Няма грешка. Толкова е .

Няма грешка. Толкова е .

Някой преди време ми беше казал че ги рециклирали за по 40-50лв. ама му изгубих кординатите :angry:

То ако е такава цената няма смисъл, но ако някой все пак знае да казва ;)

Нова батерия под 180-220 трудно се намира. Рециклиране знам на едно място - 130-160 лв, което също нама да те устройва. Така е - консуматива за Ноутбук е скъп.

В момента ми предложи едни приятел да отворя батерията и да видя с какви елементи е, и да отида да проверя каква е цената на елемент. Смятам точно това да направя сега и да видя колко ще ми струват елементите :)

едва ли ти казвам нещо ново за теб, ама най-добре се свържи с canto, от Пловдив е, влиза в нашия форум, и прави доставка и ремонт на много модели батерии за лаптопи. ще трябва да му кажеш точния модел на лаптопа.

Еми както виждаш в гория му пост, човека е писъл че цената за рециклирането е към 129лв. :blink:

уф ама съм бльон :lol:

едва ли ти казвам нещо ново за теб, ама най-добре се свържи с canto, от Пловдив е, влиза в нашия форум, и прави доставка и ремонт на много модели батерии за лаптопи. ще трябва да му кажеш точния модел на лаптопа.

Еми както виждаш в гория му пост, човека е писъл че цената за рециклирането е към 129лв. :blink:

Не те съветвам да се хващаш сам да я рециклираш, освен ако не си сигурен в това , което правиш. Някои от тези батерии за Dell C series не могат да се рециклират. Зависи , каква електроника за управление имат.

Освен това , ако опиташ с поялник да ги запоиш е много вероятно да прецакаш новите елементи. Но решението си е твое. Все пак забрави за рециклиране за 40-50 лв. Имаш 8 клетки в тази батерия. Предполагам под 12-13лв. за клетка едва ли ще намериш. В най-добрият случай можеш да смениш 4 клетки и да я направиш с половината от оригиналния капацитет. Ако е 4000мАh ще стане 2000 и съответно ще работи по-кратко време на батерия.

Попитай на улица "Самара" след Конрад-там продават всякакви батерии и рециклиран,но идея си нямам колко вземат.

най-смешното е че в ebay струват по 20$ долара работещи батерии, за около 40$ съм виждал чисто нови (говоря за дел)

Попитай на улица "Самара" след Конрад-там продават всякакви батерии и рециклиран,но идея си нямам колко вземат.

da tam reciklirat na men mi recikliraha za fujitsu siemens 4000 miliampera no mi vzeha 148lv. bez DDS

най-смешното е че в ebay струват по 20$ долара работещи батерии, за около 40$ съм виждал чисто нови (говоря за дел)

Ами купи си от там тогава ;) Или май неможеш ?

Не те съветвам да се хващаш сам да я рециклираш, освен ако не си сигурен в това , което правиш. Някои от тези батерии за Dell C series не могат да се рециклират. Зависи , каква електроника за управление имат.

Освен това , ако опиташ с поялник да ги запоиш е много вероятно да прецакаш новите елементи. Но решението си е твое. Все пак забрави за рециклиране за 40-50 лв. Имаш 8 клетки в тази батерия. Предполагам под 12-13лв. за клетка едва ли ще намериш. В най-добрият случай можеш да смениш 4 клетки и да я направиш с половината от оригиналния капацитет. Ако е 4000мАh ще стане 2000 и съответно ще работи по-кратко време на батерия.

А имаш ли си на идея как да позная дали електрониката ще позволи рециклиране? :blink:

Ами купи си от там тогава ;) Или май неможеш ?

аз нямам зор да си купувам батерия стефтчо, и от къде мислиш съм си я зел :Ф

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...