Jump to content
BulForum.com

apache cyr

UrandoM

Recommended Posts

Абе то конвертацията :) към утф8 сама по себе си не е проблем, май повечето проблеми идват от това ако им/екс/портираш с phpMyAdmin. Погледни форумите дето се навъртат и големи майстори, всички чат пат се сблъскват с въпросителни знаци още :bgrin: .

Явно сте имали късмет, защото освен колациите на базата, значение има и колациите на клиента и конекцията и т.н. Проблемите идват основно ако изходния и входния хостинг е с различни настройки, в комбинация с phpmyadmin-a, т.е. по пътя от самата база на сървъра до бекъпа на компа ти и обратно.

Ако конвертираш директно на сървъра проблем не би трябвало да има какъвто и да е иначе.

За съжаление не съм видял още хостинг, който да поддържа директен достъп до базите, нещо което всички с SQL Server примерно го имат, и което е безценно просто.

Опитайте да импортирате с phpmyadmin база от няколко стотин мегабайта sql :D .

tedy said:
Опитайте да импортирате с phpmyadmin база от няколко стотин мегабайта sql :D .

Че кой нормален човек ще пробва точно това? Не съм чул някой изобщо да ползва phpmyadmin за сериозна работа. :lol:

Godfather said:
Че кой нормален човек ще пробва точно това? Не съм чул някой изобщо да ползва phpmyadmin за сериозна работа. :lol:

А какво друго за shared hosting? :)

Да тръгна да пиша скриптове, които на части да го правят ли, или да се занимавам с шел достъп, да пиша команди като луд :)

В редките случаи просто разцепвам големия файл на по-малки.

Имам спомени че и poznai ми се е оплаквал за същите неща и той така ги е цепел :bgrin:

tedy said:
А какво друго за shared hosting? :)

Да тръгна да пиша скриптове, които на части да го правят ли, или да се занимавам с шел достъп, да пиша команди като луд :)

В редките случаи просто разцепвам големия файл на по-малки.

Имам спомени че и poznai ми се е оплаквал за същите неща и той така ги е цепел :bgrin:

Ами просто прехвърляш от shared hosting поне на virtual server за да имаш пълен контрол. Не мога да разбера хостинг фирмите какво толкова са се вкопчили в този phpadmin.

Godfather said:
Ами просто прехвърляш от shared hosting поне на virtual server за да имаш пълен контрол. Не мога да разбера хостинг фирмите какво толкова са се вкопчили в този phpadmin.

А анджък! Само че нали знаеш, че повечето български фирми искат хостинг за по 5лв/месец (то ако може 5лв на година ама не дават пусто). Още сме на етапа на гаражната търговия и на повечето хора мисленето е такова за съжаление...

djadomraz said:
А анджък! Само че нали знаеш, че повечето български фирми искат хостинг за по 5лв/месец (то ако може 5лв на година ама не дават пусто). Още сме на етапа на гаражната търговия и на повечето хора мисленето е такова за съжаление...

Аз затова използвах далеч по-скромното "virtual server", щото не знам как изобщо би се възприела идеята за собствен data cеnter. В същност, в България има ли фирми предлагащи co-location в дейта центрове изградени по всички стандарти за този тип услуги?

Godfather said:

да за мегабайти не става

аз си импортвам по 100-200мб с други програми :rolleyes:

ако всичко се конфигурира добре няма проблем - в къщи тествам на php 4.1.x mysql 4.1 - после всичко прехвърлям на сървари които по принцип са php 5 mysql 5 - излишно е да казвам че повечето неща са на бг ... utf8 i 1251 също понякога

проблема е в php както е обяснил tedy че utf е повече от 1байт, но това ще се оправи с php 6 както и някои др. неща- за сега проблема се решава по други начини ;)

Godfather said:
Аз затова използвах далеч по-скромното "virtual server", щото не знам как изобщо би се възприела идеята за собствен data cеnter. В същност, в България има ли фирми предлагащи co-location в дейта центрове изградени по всички стандарти за този тип услуги?

Слаба работа. Опитват се да правят нещо в София но засега сме на момента с опитите. А и повечето по-сериозни ИТ фирми тука не са български по начало, а те дейта центрове си имат и в Германия и във Франция.

Отделно че аз главно за американци бачкам, а техните дейтацентрове са си там. Каквото видях в Irvine подобно нещо тука май скоро няма да стане. За незапознатите - представете си Метро... но не Пловдивското ами около 2-3 пъти по-голямо... и вместо разните стоки - сървъри наредени в редички :)

djadomraz said:
Слаба работа. Опитват се да правят нещо в София но засега сме на момента с опитите. А и повечето по-сериозни ИТ фирми тука не са български по начало, а те дейта центрове си имат и в Германия и във Франция.

Отделно че аз главно за американци бачкам, а техните дейтацентрове са си там. Каквото видях в Irvine подобно нещо тука май скоро няма да стане. За незапознатите - представете си Метро... но не Пловдивското ами около 2-3 пъти по-голямо... и вместо разните стоки - сървъри наредени в редички :)

Абе тукашните центрове са ясни, че няма как да се стигнат, но пък и цените са малко по-различни и освен това изискванията за redundancy налагат изкраждането на географски изолирани бекъп центрове, т.е. не можеш всичко да го наблъскаш в щатите, когато работите станат достатъчно сериозни.

Иначе е жалко, щото това си е добър бизнес и дори държавици като Малта например (където преди време изнесохме шест пълни шкафа за оборудването на един дейта център) предлагат много добри условия и техническа поддръжка.

В интерес на истината при една от последните ни срещи Ангел Гаров ми говореше че имал идеи за изграждането на DataCenter в Пловдив но кога ще стане не мога да кажа нищо... Иначе като гледам скоростите на интернета тука сме далече напред от останалия свят - ей нета на колегите ни от Филипините е пълна скръб хем там има Call Center и за да работят нещата специално някакви наети линии се взимаха на космически цени и пак имаше проблеми със скоростите (1мбит го имаха от дъжд на вятър) а тука ако падне под 100кб скоростта става проблем на живот и смърт направо...

en3rgy said:
в къщи тествам на php 4.1.x mysql 4.1 - после всичко прехвърлям на сървари които по принцип са php 5 mysql 5 - излишно е да казвам че повечето неща са на бг ... utf8 i 1251 също понякога

малк ооффтопик.

Предполагам на 4.1 тестваш някакви legacy неща, защото 4.х има отвратителен ОО модел, не че в 5-цата е кой знае какъв, но поне вече става за нещо и е по-нормално да се ползва като цяло.

И да се прави нещо в мометна отначало на ПХП4 е самоубийство :)

Ама темата май доста се поизмести.

tedy said:
малк ооффтопик.

Предполагам на 4.1 тестваш някакви legacy неща, защото 4.х има отвратителен ОО модел, не че в 5-цата е кой знае какъв, но поне вече става за нещо и е по-нормално да се ползва като цяло.

И да се прави нещо в мометна отначало на ПХП4 е самоубийство :)

Ама темата май доста се поизмести.

еее то отдавна сме в ооффтопик ;) все пак темата е "apache cyr" :wacko:

иначе е така за ОО модела, просто ми се налага да работя с 4.1, разбира се имам и други две инсталации за тестване

то трябваше да напиша по скоро за версиите на phpMyAdmin едната е 2.6 а другата 2.11

лично на мене php-то ми допада, може би единствения език който не ме "дразни" ... въпреки недовършеното ОО :ph34r:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...