Jump to content
BulForum.com

Nato - Chorjavon


VIRTUALMANCHO

Recommended Posts

Значи това парче незнам колко от вас са слушали ако пак не са ето тука го има заедно сас клипа:

 

http://www.data.bg/f.php?fid=11025971 - mp3

http://www.data.bg/f.php?fid=11025974 - mpeg

 

Поразрових се малко из форумите и открих доста интересни нешта за тази песен предполагам че ште ви е интересно да разберете за какво става вапрос в тази песен:

 

 

 

 

Nato е най-новото и мистично име на международната поп сцена. Всъщност за нея не можем да кажем много неща, освен, че е "момичето което се забулва на сцената, че е момичето със странен глас, че е момичето с двете красиви тъмни очи". Не можем да кажем със сигурност и от къде е. А тя си остава певицата-загадка.

За нея списание "Rolling Stone" пише: "Nato, момичето което няма минало, а само настояще!" Все пак едни казват, че тя е от Таджикистан, други че е от Чечня, но Nato остава безмълвна за това пред публиката си! Слуховете, които са най-вероятни, е че тя е родена в Челябинск, в подножението на планината Урал. С нейният странен, но изключителен глас, тя вече превзе източното полукълбо и дори Американската музикална индустрия й обърна внимание. Списание "Rolling Stone" пише за нейното първо парче "Chorjavon" : "Nato е музикалното отражение на нашето време, артистичен израз на конфликта между изтока и запада, но най-вече тероризма в Русия, който доведоха Америка и Европа! В песните на Nato се примесват звукови мотиви от нейното родно място и арабски ритми."

В парчето всъщност се разказва за смърта причинена на сила на двама братя.

Певицата обяснява, че зад това артистично изразяване на творчеството й, посредством фередже, стои един обикновен човек от народа. Избрала е различен модел на поднасяне на творчеството си, за разлика от обикновените поп звезди, които освен глас са й визия. Но общият замисъл за нея и продуцентът й Иван Шапавалов е да представят едно истинско Анти-терористично Шоу, колкото и парадоксално да звучи.

"Chorjavon" е необикновено парче с драматичен характер, което в никакъв случай не е със песимистичен замисъл, но е много подходящо за представянето на певицата и нейният стил, както й борбата с тероризма, в опитите й да покаже какво всъщност се случва в света!

 

Източник: http://www.natomusic.de/bio.html

 

А ето и още по темата...

 

Nato наистина е новият проект на продуцента Иван Шапавалов, който създаде скандалния дует Тату. В "ролята" на Nato влиза младата Наташа Шевлякова, която действително е от Челябинск. Тя е рускиня по народност. По време на своята пиар кампания, Шапавалов раздухва наляво и надясно, че всъщност е таджикистанка. Той използва нетипичният й за рускиня външен вид и набързо скалъпва история, която скоро ще се окаже най-добре замислената рекламна кампания в поп музиката. Името на проекта Nato се появява месец след отбелязването на годишнината от атентатите на 11 септември в Щатите и седмица след ужасяващите събития в Беслан. Никой обаче не е наясно какво е Nato и с каква цел се спекулира с този термин в подобен момент. Много скоро думата Nato започва да се свързва с младо момиче, ходещо забулено с фередже. Руската нация е в потрес от парадоксалното и мистично съчетание на НАТО и ФЕРЕДЖЕ. Точно в този момент поп музиката навлиза в опасни територии без дори да подозира за това - Шапавалов стига до крайности в опитите си да създаде невероятен медиен скандал преди да изстреля почти готовия първи сингъл на Nato - той разпраща покани за презентация (без да уточнява на какво) до всички медии включително чуждестранни, министерства и учреждения. Поканите са оформени във вид на самолетен билет. Скоро обаче скандала и напрежението преминават всякаква граница, когато всички отново изпадат в истерия! Шапавалов обаче не спира до тук и продължава да всява паника и ужас, в името на своята рекламна стратегия - той започва да звъни в полицията и агенциите за сигурност, прави изказвания в медиите, но до момента никой не разбира какво всъщност ще представлява проекта Nato и защо някаква "забулена" жена всява такъв страх от поредни терористични атаки и то по най-ужясаващият начин.

По това време Наташа пристига от Челябинск в Москва, носейки със себе си огромна колекция от таджикистански народни песни и красивите си но тъжни очи, които Шапавалов ще използва по-късно. Неговата идея е да пресъздаде образът на организацията "Черните Вдовици" атакували Беслан, седмици преди това. Скоро Наташа записва първата си песен "Chorjavon" и прави първата си фотосесия, на която е забулена с фередже. Скоро Москва усъмва с плакати на забулена жена, с надпис NATO! Обществото е потресено и подложено на поредното ужасяващо изпитание. По това време Шапавалов е в еуфория от успеха на замислите си и решава да поддържа този имидж на "произведението си". Наташа стриктно изпълнява всичко.

След като приключва със записите по сингъла, Шапавалов занася плочата при чичо си в Лондон и измислят сценарии за клипа. Оригиналният клип представлява колаж от новинарските емисии на световните медии излъчващи кадри от терористични атаки с участитето на певицата, а отдолу вървят надписи на арабски. Никоя музикална медия обаче не желае да излъчва подобно ужасяващо видео и клипа бива преработен. В крайна сметка след повече от половин година напрежение и мистерия около името на Nato, клипа се завърта по няколко музикални канала (между които MTV Germany, Viva), тогава за първи път се материализира значението на Nato - жена, символ и олицетворение на страха, болката и тъгата. Парчето "Chorjavon" за отрицателно време се превръща в тотален хит и застава в топ 10 на Германия. Руснаците полудяват по новата звезда Nato. Едни я боготворят, други са разкъсвани от противоречиви чувства. Но все още Nato е мистерия. Шапавалов умишлено измисля истории, които разпространява по медиите, официалният сайт на певицата ту се появява, ту изчезва, в интернет се появяват странни снимки на певицата и т.н. Скоро Nato пуска в продажба макси сингъла, а по-късно и албума.

Песента става символ на антитероризма, въпреки ужасяващият старт! То е включено в мащабни музикални проекти заклеймяващи войната и тероризма. Въпреки това Nato все още не е приета като нормална певица. За нея все още се смята, че с песните си разпространява тероризма, под формата на музикален джихад. Истината обаче се оказва друга - всички твърдения по медиите и свързването й с терористични органицзации са измислица и плод на скандално-рекламен трик умело съчинен от Иван Шапавалов. Затова наскоро той се принуди да обясни какъв всъщност е замисълът на проекта Nato и че олицетворява случващото се в света, бягайки далеч от образа на "лигавите поп изпълнителки".

Историята на Nato е оформена благодарение на половингодишни журналистически разследвания. Официално изказване и становище по истината за създаването на проекта, Шапавалов все още не е опевестил и продължава да поддържа мистиката около Nato. Лицето на певицата все още никой и никога не е виждал. Предполага се, че Nato всъщност не е само певицата Наташа Шевлякова, а цял екип от музикални специалисти и PR-и!

 

Източник: Руски форуми и новинарски портали

 

"Chorjavon"

музика и текст: народни, аранжимент: Е. Матвейцев

 

 

 

 

 

 

 

 

Вече е ъплоуднато пълното съдържание на макси сингъла със супер качество, плюс видеоклипа с хубаво качество и с превод на песента на три езика - руски, английски и немски минаващ отдолу като субтитри! Във видеоклипа излъчван по VIVA след превода излиза надпис на немски, казващ: "Около 300 000 деца всяка година биват използвани с военни цели. Повечето не оцеляват! СПРЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДЕЦАТА КАТО ВОЙНИЦИ!"

 

 

Ъплоуднат е целият албум издаден в Русия и разпродаден в над 1 000 000 копия! Със перфектно качество, плюс, първоначалната версия на видеото с колажа от новинарските емисии! Главната причина за забраната на този клип са надписите на арабски както и думите IRAQ, AL QUЕDA и OIL (Ирак, Ал Кайда и нефт) излизащи от време на време на екрана, както и използваните кадри от телевизия Ал Джазира.

 

Ето ви превода на текста:

 

Четирима братя нарамили пушки

и тръгнали на лов с големи очаквания.

Бащата предупредил синовете си,

че е получил знак отгоре за бъдеща опасност.

Синовете не послушали баща си

и продължили по пътя си.

Ударили гръм и мълнии.

Изведнъж лавина се повлякла откъм пролома

и погълнала братята.

 

О всевишни, всевишни, всевишни...

 

Свещеници четат погребална молитва.

Майка си блъска главата в камъни,

тъгувайки по синовете си.

 

 

Четирима братя юнаци

пушки си нарамили,

на път тръгнали

късмет да дирят.

Баща синове си предупредил,

че опасност ги грози.

Синовете баща си не чули

и поели по пътя си.

Ударили гръм и мълнии.

Сила зла по хълма се спусна

и братята завчас погълна.

 

О всевишний, всевишний, всевишний...

 

Молитви черни,

чете свещенник.

Очи тъмнеят, глава се люшка

жална си майка синове оплаква.

Link to comment
Share on other sites

Доста неща си изровил ...

На това викам страхотна PR кампания. Наистина невиждано до сега.

Никога не бих си и помислил, че в песента се пеят такива неща...

Link to comment
Share on other sites

Песента доста нашумя по дискотеките

Заради готиния ритъм и закачливата мелодийка,но на мен ми писна вече да я слушам,като включим и това че знам и какво се пее... отщява ми се.

Link to comment
Share on other sites

Точно! Още щом гледах клипа и без да знам какво се пее добих поне малко представа.. Стана ми доста тъжно и оттогава не ми е особено приятна тази песен.

Link to comment
Share on other sites

много ме зарибяваше песента по дискотеките няколко седмици и сега се чуда се разцепвам ли да се замислям ли на тази песне :huh:

Link to comment
Share on other sites

Дам зарибена е песента ама си е тъжничка.. :cry

Позрав за @KyPo и @Little_Monk с 2 Brothers On The 4th Floor - Never Alone :wub:

Link to comment
Share on other sites

ne moga da razbera kak si4kite vi stava tujno ?

ot kakvo to4no vi stava tujno ?

ne vqrvam nqkoi da e razbral za kvo se pee.......sega kato pro4etoxte zakvo to4no stava vapros i si4kite va izbi na 4uvstva interesna rabota.....

 

ina4e pesenta naistina mi xaresva

Link to comment
Share on other sites

Имам 1 вьпросче...Как се превежда името на песента някои да знае!?

"Четирима братя"

btw това всъщност не е оригинала на песента, а ремикс версия, която стана по-популярна, защото е и 100 пъти по-хубава от оригинала. Иначе да, песента вече е доста стара аз я знам от 4-5 месеца.

 

А това всичкото инфо не е ли от форума на Емо :devil

Link to comment
Share on other sites

Песента е много яка. Всеки път като я чуя и полудявам от кеф. Действа ми тонизиращо като Sobieski & RedBull :D И не е вярно, че ако нямало клип песента нямало да нашуми. Песента я чух на 8-ми декември, а клипа още не съм гледал :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...