Jump to content
BulForum.com

ВАЖНО! Откраднати компютри...

Recommended Posts

Оригиналът е ТОВА:

От училището в село Софрониево, общ. Мизия, обл. Враца, бяха откраднати 8+1 броя компютри (предоставени по програмата I-clas), лазарен и мастилено струен принтер, скенер и UPS.

Компютрите са с следните характеристики:

Motherbord: Assus P5GL, LGA775, audio onboard, video onboard, 4 USB, LAN onboard; Processor Intel Celeron 2,66MHz/533MHz/256kB; Memory: Apacer 256 MB DRAM PC 3200; HDD: 40GB, ATA, 7200 rpm, 2 MB; DVD-ROM 16x; Keyboard: 104/105 keys PS/2, LAT/CYR; Mouse: PS/2, 2 button+wheel, optical;Case: Tower Case, power supply 350W, PFC - 8 броя

Motherboard: ECS 915G-A Intel Pentium4 compatibleq full ATX from sizeq LGA775, SATA, audio onboard, video onboard, 4 USB, LAN onboard; Processor Intel Pentium4 3,0GHz/800MHz/1024kB +HTT; Memory Appacer 2x256MB DRAM 3200DDR dual chanel; HDD Hitachi DeskStar 160GB, SATA, 8MB Cache, FDD, Network card 10/100 RJ45; DVD-ROM LG DVD/CD-RW GCC-4521B, Combo 48x24x48x16; Mouse PS/2 button+wheel, optical; Keyboard 104/105 keys PS/2, LAT/CYR; MONITOR:  LitoOn H1786FNS 17"; Tower case: Linkworld LPK6-300W Power supply 300W - 1 брой;

Принтери: HP DeskJet 5740 и Lexmark E232;

Скенер: HP ScanJet 3770;

По късно ще предоставя и сериините номера на отделните компоненти.

Прецених, че е редно да го спомена навсякъде, където имам възможност - ако на някой му предложат за купуване нещо от тия машини, да знае за какво става въпрос. Бих помолил също модераторите, ако нямат нищо против - да стикнат за известно време темата.

Как от Враца ще дойдат тук машинките не става ясно...Как пък аз ще разбера, че частта е от тях също...Предлагам да публикувате и серийните номера на компонентите...

Как от Враца ще дойдат тук машинките не става ясно...Как пък аз ще разбера, че частта е от тях също...Предлагам да публикувате и серийните номера на компонентите...

a vqrva6 li 4e primerno ako nqkoi prodava ne6to ot tezi 4asti na dobra cena nqkoi 6te se zainteresuva 4ak tolkoz 4e da proverqva i seriinite nomera ... ne se zaqjdam s nikoi tva si e moe mnenie

Ами ако е видял горното съобщение може и да се замисли. Или викаш ние сме си българи и далаверата винаги е на първо място ?

ako 4astite sa na dobra cena ti 6te tragne6 da gi proverqva6 i da se obajda6 v policiqta li ?! :confused ne misla.......seki da si kaje 4esno i az da sam i az nqma da go naprava

Както е казал миро той визира основно фирмите а не частните лица,защото най-вероятно ще пробват да ги продадат на едро и няма да си играят да продават да продават пцтата по отделно.

Ако на мен ми откраднат нещо без значение PC-ли е или друго и след това някой се опита да ми га продаде,просто България ще му се стори малка.

Не трябва да се поощряват подобни кражби и набези.

Няма какво да се каже!

Отново проличава "ганьощината" в БЪЛГАРИН-а!

Вместо да се опитаме да помогнем,или поне да не пречим-се почнаха доста "РАЗУМНИ" мнения:КАК да СПЕЧЕЛИМ!!!!!

Такива мнения и действия има доста в дългогодишната ни История.

Няма да ги четем или цитираме сега,но е време някои да попрочетат поне елементарното:.....О.о.о....неразумний ЮРОДЕ...еееееееее!

Съжалявам за изблика си,но доста лесно е да се сети човек когато му предлагат подобни(цитираните) компоненти.

Без значение дали са със серийни номера.

След това е .........ЛЕСНО!

Два месеца в реанимация...............и както казва един приятел: В Корито(с ГИПС)!

И сега да свърша с позитивното!

Благодарение на един доста КОРЕКТЕН и СЪВЕСТЕН човек се разбра,че има такъв ПРОБЛЕМ и вместо да умуваме ТРЯБВА да ДЕЙСТВАМЕ!

И отново да помоля МОДЕРАТОРИТЕ!

Стикнете ТЕМАТА поне за 48часа!

Няма какво да се каже!

Отново проличава "ганьощината" в БЪЛГАРИН-а!

Вместо да се опитаме да помогнем,или поне да не пречим-се почнаха доста "РАЗУМНИ" мнения:КАК да СПЕЧЕЛИМ!!!!!

Такива мнения и действия има доста в дългогодишната ни История.

Няма да ги четем или цитираме сега,но е време някои да попрочетат поне елементарното:.....О.о.о....неразумний ЮРОДЕ...еееееееее!

Съжалявам за изблика си,но доста лесно е да се сети човек когато му предлагат подобни(цитираните) компоненти.

Без значение дали са със серийни номера.

След това е .........ЛЕСНО!

Два месеца в реанимация...............и както казва един приятел: В Корито(с ГИПС)!

И сега да свърша с позитивното!

Благодарение на един доста КОРЕКТЕН и СЪВЕСТЕН човек се разбра,че има такъв ПРОБЛЕМ и вместо да умуваме ТРЯБВА да ДЕЙСТВАМЕ!

И отново да помоля МОДЕРАТОРИТЕ!

Стикнете ТЕМАТА поне за 48часа!

Добре, представи си, отиваш на руския пазар, там в частта на пазара, където се продават на старо и най-вече крадени неща и виждаш цифова камера Сони, с запис върху микроДВД, която струва нова 1100лв. , а мангала я дава за 250 и ще ти свали даже(на мене ми се е случвало абсолютно същото нещо), няма да я купиш ли?Ясно е , че е крадена, но нали си на сметка.Аз откровено си признавам, че ако имах пари тогава, щях да я взема.

Тука темата наистина се разлива малко, но идеята е в това да не се купуват крадени неща. Лично на мен не би ми било приятно да си купя нещо на голяма далавера при мисълта, че някой се е разделил с него не по собствено желание. В тази насока се сещам за един познат който така си купи касетофон преди години за колата и както се вика от дето дошло там отишло - откраднаха му го от колата! Всеки сам да мисли, но никой не е застрахован че утре на него няма да се случи ,а покупката на крадени вещи само "налива вода в мелницата" на крадците!

Добре, представи си, отиваш на руския пазар, там в частта на пазара, където се продават на старо и най-вече крадени неща и виждаш цифова камера Сони, с запис върху микроДВД, която струва нова 1100лв. , а мангала я дава за 250 и ще ти свали даже(на мене ми се е случвало абсолютно същото нещо), няма да я купиш ли?Ясно е , че е крадена, но нали си на сметка.Аз откровено си признавам, че ако имах пари тогава, щях да я взема.

така всъщност си по-долу от крадеца - но ти си знаеш... той си знае...

пък аз само да усетя, че някой се опитва да пробутва крадена стока тук

покупката на крадени вещи само "налива вода в мелницата" на крадците!

Подкрепям :excl: Аз съм си казал че никога няма да си купя крадена стока, независимо от цената. Точно с моята покупка спонсорирам крадците да крадат още (по законите за търсенето и предлагането). Предпочитам да си дам повече пари но да съм си спокоен че това което съм си купил си е мое.. имам си гаранция за него и всичко е точно. За хората които си мислят "то така и така е откраднато.. защо да не намажа от цялата работа" ще кажа да се опитат да се поставят на мястото на този от които е откраднато. Хм.. това ме кара да се замисля за закониВе на Хан Крум които са доста нужни в настоящия момент :bgrin:

По темата.. те едва ли ще ги продадат както са така цели. най-вероятно (според мен) ще се разпродадат на части.. твърд диск, захранване+кутия, дъно+процесор..

така че без сериините номера няма как да бъде хванато каквото и да е :)

Незнам, ама който и да си купи някой компонент, едва ли ще се занимава да гледа серийни номера и тн. И ако разбере примерно, че са от крадените какво? :blink:

В полицията ли да отиде и накрая нито компонента ще си ползва нито парите ще си получи, така че едва ли ще не намерят компютрите освен, ако не се продават цели.

А за случилото се, оставам без коментар.

Какво ще го баннеш ли?

Иначе аз не бих купил нещо ако знам, че е крадено и най-вече ако знам от кого е крадено!

Tе ще го баннат в РПУ-то и не само това все пак Пловдив не е много голям.А нали целта е все пак да го продаде този който ще го купи ако е погледнал преди това тук нещата могат да се развият по съвсем друг начин (надявам се).

BlackKnight e прав не бива да се стимулират такива действия че знаеш ли,утре може да изчезне твоето ПЦ.Като гледам от каде са откраднати как да не кажа "да им изцъхнат рачичките" тва не е цигания ми незнам какво сички мрънкат че никой нищо не прави за младежта а сега какво става......

По 5 годинки за процесорче май ще е най добре.

П.С Ако нещо се е намерило пишете да знаем и ние ,аз лично съм заинтересован и ако мога ще помогна с нещо макар че не се сещам с какво ама знаеш ли ?

Аз такъв компонент няма да купя щтото то се разбира елементарно краден ли е или не.Пример Пентиума щи го даде за 70лв.А той струва нов 300.

• 2 weeks later...

Ще помоля, ако може естествено, някой от админите да я закачи най-отгоре, ако не какво мога да направя!

Значи снощи ми откраднаха ПЦ-то, видеото, двете колони на уредбата, дистанционното за телевизора и неустановено количество пари!!!

Парите е ясно че няма как да се хванат, дори да знам колко са! Дистанционното - майната му! Колоните (от айва мъничка са сиви със син плат отпред) и видеото (старичко сони, записващо с тунер) мога да ги прежаля, но компчето ми беше чистак бърсак новичко, ще помоля, ако някой попадне на нещо от това да ми пише, ще съм му много благодарен!!!

Частите на ПЦ-то и техните съответни сериини номера са:

Sempron 2500+ N 9900323

Soltek 75FRN3 N 040I204C017178

FX 5200 128/128 N 105012302

Maxtor 80Gb ATA 8Cash N Y22Y7ZHC

една плочка не помня каква беше май PQI или А Data 256 RAM DDR400

N 2300204_2

и още една 256 DDR 400 A data

CDRWR LG Combo Drive N 412HGUA146798

Case JNC чисто бяла, най-обикновена!

Приятели не че искам да ви разочаровам или да внасям някакъв неуместен песимизъм, но ако се замислите реално ще видите че се двига шум просто защото е кофти това което се е случило, а не че може да се направи нещо. Какво сте се запалили със тези серийни номера. Както беше казано някъде по темата книжните лепенки се махат за секунди. Пък дори и да стоят, целият този шум няма никакъв смисъл ако не се наложи правило продаваните в този и в другите форуми компоненти да се излагат за продан заедно със серийните им номера наред с характеристиките и цените. Защото дори и да се публикуват номерата едва ли някой ще ги запомни всичките и когато отиде да купува ще тръгне да сравнява (освен ако няма лаптоп с интернет евентуално под ръка). Опцията е да проверяваме серийните номера след като се приберем с покупката. Само че ако се окаже че е от крадените какво ? Кой ще върне парите :confused ... колкото и да ми се иска да съм солидарен към случилото се и с риск да ви стана неприятен, ще кажа че просто за съжаление нищо неможе да се направи. А тази кражба е направена от някой доста запознат с нещата и дори да не кажа някой на служба към въпросното място или програма. Аз не защитавам крадците, само че тук всеки краде. Самите ни оправници се обзаведоха с имоти за 3 покуления напред. На мен миналата година ми откраднаха колелото (за 580лв) от гаража. Аз съм на първия етаж а гаража ми е точно под мен. Вечерта тихичко са отключили (даже не са разбили) взели са байка и са изчезнали. Сега имам колело за 700лв но смених патрона на бравата със защитен против разпробиване, чупене, киселинно разяждане а за отключване просто неможе да става дума. Патронника струва 60лв и няма отваряне. Така че скъпи приятели заключвайте си нещата, пазете си гърба и всичко ще е наред. Иначе при свършен факт ... просто няма какво да се направи. И аз ходих в полицията но нищо (ходих и като ми откраднаха касетофона на колата който беше от Германия и беше с дистанционно, но сега и колата ми е с аларма). Полицията наистина няма какво да направи. Откраднато е и край ... по-добре забравете това което ви липсва, защото нервите които следват после не дават резултат. Пак ще повторя сигурност му е майката. Инвестирайте малко повече в тази област и няма да съжалявате. ;)

Shadow^Dancer, ти нямаше пари за колонките ми преди време (30лв), а сега от нищо искара 700лв. за колело :huh:

А по темата, напълно съм съгласен с теб, а и много се съмнявам, че тези неща изобщо ще се продават във форумите или интернет.

Добре бе, приятелю Shadow^Dancer - ако си мълчим, все едно казваме на крадците - действайте си, ние ще си траем. В случая - със съвсем малко усилие мисля, че се постигна някакъв ефект - хората дискутират, предупредени са. Даже и с 10% да сме затруднили крадците - стига ми, следващия път ако можем - ще ги затрудним с 50%; по-следващия път пък някой ще види, че нещо се краде и няма да се скрие в къщи и да си каже "абе какво ме интересува, нали е у съседа, а не е у нас", а ще се обади на полицията или СОД; още по-следващия някой по-якичък направо ще ги "посъветва" как да стигнат най-лесно до болницата :). Нали не си мислиш, че като пуснах това съобщение и реших, че съм преборил престъпността в България? Дали изобщо е помогнало - не знам, сигурен съм обаче, че не е навредило на никой (е, освен на крадците може би :)) - защо тогава да не го направя?

Забелязах, че във форумите се появиха още 3-4 подобни теми, даже и тук има една пострадала "майничка" - използвам случая да призова към внимание всички, които случайно са пропуснали ТЕМАТА НА becu - там са отбелязани и серийни номера.

Grosmaster, парите идват и си отиват много лесно. Имах един период в който неможех да си платя тока, но после инвестирах в едни начинания и ми провървя. С честен труд и малко късмет разбира се всичко се постига.

firmajiq, той че проблема с престъпността че не е решен, не е, и няма как да се реши докато тези който крадат са по-високо в обществената иерархия от тези на които им пука. Тези които са откраднали тази техника, според мен са имали много добра представа точно къде и как да ги шитнат, без да им се налага да ползват форуми. Предполагам даже че това е много вътрешен човек. Значи ние тук във форумите да се ядосваме, а виновниците може да са същите тези който пищят че са окрадени. Не казвам да стоим и да не ни пука, че "нали е у съседа, а не е у нас", само че малко късничко е вече за каквото и да е да се направи. Ако има някакъв начин нещо да се промени, трябва всеки много хубаво да се замисли когато дойде време за избори, вместо да си каже "тфа мен ни ма интересува". Тук не визирам толкова много хората от този форум и от интернет пространството изобщо, защото това са повече хора с горе-долу ясна представа за мнение, ако не за друго. Ако има нещо което искам да кажа на тях това ще е разходете се до изборните секции по места следващия път и вижте за кво става въпрос. Проблем обаче остават тълпите пенсионери, за които едно от малкото останали развлечения е изборния ден и когато дойде време прииждат на талази, и другата голяма за съжаление част от населението която вярва на всичко което вижда и чува, и използва черепната си кутия като акустично приспособление за леештите на принципа на произволната простотия словосъчетания. :wacko:

Ми най-добре да не живеете на нисък етаж (аз в случая съм на 1). Все не ми оставаше я време, я пари я нерви да си оправя решетките, че са много рехави! Ще препоръчам на тези на ниските етажи да укрепят решетките, така че да се налага на злосторниците да идват най-малко с големи ножици за арматура и да им се налага да направят поне 5-6 срязвания, макар че и това не дава 100% гаранция! Аз за сега се ориентирам към укрепване на решетките и почвам проучване за това към кои СОТ да се включа! Иначе външната врата ми е блиндирана, входната врата се заключва доста често, а това също е от голямо значение! Ми толкова като съвети от мен! Аз естествено, не се надявам да излезне нещо от моите неща (е не че няма да съм доволен, ако изкочи нещо), но все пак ако мога да помогна на някои други хора да се предпазят също ще съм доволен!

Ами ако познаваш някой в тия "среди" - можеш да пуснеш мухата, че предлагаш някаква сума ако ти се намерят нещата, по някога става така. Полицията може и да ти свърши работа, но не се надявай много много...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...