Jump to content
BulForum.com

3D снимки


Recommended Posts

Люде, попаднаха ми едни очила за триизмерно гледане на снимки/филми, от тези с едно синьо и едно червено стъкло. Някой знвае ли от къде могат да се намерят снимки и филми за гледане с такива очила ????? Аз намерих известно количество снимки, ама малко , а филми - хич... Ако някой има идуя от къде може да се дръпнат такива неща, моля, нека ми каже.

Благодаря !

Link to comment
Share on other sites

Хариза ми ги един приятел. Продават се, ама са скъпи - нашите мошеници-търговци пак искат да вложат един лев и да спечелят двадесет.

Но ми казаха, че такива очила могат да се направят от цветно фолио за прожектори! Така че ако имаш познати в теаръта , или в някой зала или в някоя дискатека (за друго място с прожектори не се сещам) може да си изпросиш малко. :D

Link to comment
Share on other sites

Люде, попаднаха ми едни очила за триизмерно гледане на снимки/филми, от тези с едно синьо и едно червено стъкло. Някой знвае ли от къде могат да се намерят снимки и филми за гледане с такива очила ?????  Аз намерих известно количество снимки, ама малко ,  а филми - хич... Ако някой има идуя от къде може да се дръпнат такива неща, моля, нека ми каже.

Благодаря !

 

Shrek 3D, Spy Kids 3D. има и още но ги няма в нашето свободно пространство и незнам дали могат да се намерят някъде. в us.imdb.com можеш да провериш за имената.

 

Тези изображения се водят Stereo. науката е Стереометрия. у нас имах една програма която прави от всяка снимка - стерео изображение, но не помня от къде я свалих. ако пуснеш търсене за "stereo", а не за 3D в гуугъл ще намериш веднага.

Link to comment
Share on other sites

Аха! Значи в това съм грешал! Като написах стерео и изпоизлязоха хубави неща!

 

Малко снимки -

http://rubens.anu.edu.au/raid3/new/japan/k..._in/stereo.out/

 

http://www2c.airnet.ne.jp/kawa/anagly/ana_idx.htm

 

 

 

Тук май казват как се прави това с Фотошоп.

http://www.captain3d.com/stereo/html/anaglyph.html

 

Ако се сетиш къде я има тая програма, имаш една ДвуЛярка от мене (Една съфорумка ме светна, че вече така се казвало на Двулитрова Болярка) :D

Link to comment
Share on other sites

Аз имам 3-4 такива очила. Имам нещо като триизмерно планетариумче, може да ти го дам някой ден да погледаш.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...