Jump to content
BulForum.com

Трагедия! Ивет чупи крак в Атина


Mepk

Recommended Posts

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова получи тежка контузия в коляното на загрявката преди бягането на 100 метра на турнира "Супер Гран при" на Атина, съобщи "Франс прес".

 

Лалова се сблъскала с друга лекоатлетка, докато загрявала за бягането на 100 метра и усукала коляното си, заявиха организаторите на състезанието.

 

Възпитаничката на Константин Миланов е с фрактура над коляното на десния крак.

 

Това е съобщил нейният треньор на президента на БФЛА Добромир Карамаринов.

 

Радио "Гонг" съобщи, че в 9:30 тази сутрин е започнала операцията на Ивет. Хирургическата интервенция извършва известният гръцки доктор Никулау и ще продължи 3 часа (до 12:30 часа).

 

Първоначално от щаба на българския отбор възнамеряваха операцията да бъде извършена в Хелзинки (Финландия). След консултация с финландския специалист професор Туликура обаче е било взето решение Ивет да бъде оперирана в Атина.

 

"Той настоя за това, тъй като едно евентуално транспортиране би могло да бъде много опасно и рисковано. Сметнахме, че за момента най-доброто решение е момичето да бъде оперирано тук, в Гърция", съобщи президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов пред Агенция "Фокус".

 

Световните медии изненадващо отделят твърде малко място в своите новини за нашето момиче. С по 1-2 изречения се споменава на официалната страница в Интернет на Световната федерация по лека атлетика за факта, че Ивет е получила счупване на десния крак преди състезанието на 100 метра.

 

Агенция "Ройтерс" само отбелязва за злополуката на Лалова в големия си материал за вчерашния ден на турнира, където акцент е рекордът в бягането на 100 метра за мъже на Асафа Пауъл.

 

 

 

Успешна операция на Ивет в Атина!

 

 

Спринтьорката Ивет Лалова бе оперирана тази сутрин в клиника в Атина от известния гръцки доктор Николау.

 

Операцията е преминала успешно и до седмица Ивет ще се завърне в България.

 

Талантливата лекоатлетка ще се възстановява до шест месеца, заяви за БТА президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

 

Както е известно, Ивет Лалова получи нелепа фрактура на десния крак над коляното снощи.

 

Тя се е получила след сблъскване на Лалова с друг лекоатлет, пресичащ пистата за загряване преди бягането на 100 метра на турнира "Циклитирия" от веригата Супер Гран При.

 

Министърът на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано още снощи е говорил по телефона с Ивет и е изразил своите съжаления за нелепия инцидент.

 

"Това, което стана с най-добрата ни спринтьорка, може да се случи и се е случвало с всеки лекоатлет - заяви спортният министър.

 

"Ивет е мъжко момиче и ми каза, че ще се оправи, но е разочарована, че пропуска летния сезон и стартовете на световното първенство през август в Хелзинки. Уверих я, че няма да има никакви проблеми с финансирането на нейната операция, която днес е приключила успешно и й пожелах да мисли само за хубави неща и за своето бъдеще. Министерството ще направи всичко необходимо в синхрон с федерацията по лека атлетика за нейнотобързо възстановяване", каза Лучано.

 

Президентът на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов е доволен от бързата реакция на спортното ведомство.

 

"За пореден път спортното ведомство и лично нашият министър реагираха точно и навременно в тази неприятна ситуация за нас, а и за българския спорт като цяло. За съжаление в нашия спорт подобни случаи не са един или два и аз съм бил свидетел на такива неща. Бих желал от името на Ивет да благодаря на ръководството на ММС за проявената загриженост и бърза реакция. Операцията е минала успешно и до седмица тя ще се завърне в България", каза Карамаринов.

 

 

prosto neznam kvo da kaja :((((

Link to comment
Share on other sites

Ужасна работа й се е случила. Дано го преодолее най-вече психически! Страхотен малшанс е това. Такава контузия се случва супер рядко. Нелепа работа!

Link to comment
Share on other sites

Сега май Ивет обмисляла с трениор или с мениджъра си дали да съдят гърците за пропуснати ползи защото в този който се е сблъскала изобщо не е трябвало да е там!! :sick

Link to comment
Share on other sites

Много е лоша травмата, наистина е направо трагедия. Дно се възстанови по-бързо. А доколкото дали ще успея да възвърне напълно тази си форма след оправянето й ще се види, макар че според мен ще се оправи напълно и от догодина ще е още по-добра.

Link to comment
Share on other sites

Дано наистина се възтанови напълно ! Ужас . Толкова добра форма беше постигнала в последно време и изведнъж тази отвратителна контузия ... :( дано наистина се възтанови .

Link to comment
Share on other sites

Това е ужасна новина. Супер гадно се получи. Тамън беше в отлична форма и тази трагедия :(. Лекарите са казали, че 1 година няма да може да се съзтезава :(. Това е супер зле. Защото освен тази една година, след това ще и трябва време и за да може да влезе пак в добра форма ...

Link to comment
Share on other sites

дано да се оправи и пак да е номер 1 мисля че ще е доста трудно за някои хора дори невъзможно но Ивет е ПИЧ и ще ги разбие всичките!!!

Link to comment
Share on other sites

дано да се оправи и пак да е номер 1 мисля че ще е доста трудно за някои хора дори невъзможно но Ивет е ПИЧ и ще ги разбие всичките!!!

:D ПИЧ е а? Спокойно тя каза, че вече се възтаовява. Няма да отсъства цяла година. Във вестника пишеше около 4 месеца + време за влизане във форма

Link to comment
Share on other sites

И то доколкото разбрах аз некви хора май минавали по пистата докат те бегали и за тва станал тоя инцидент,май така казаха по новините , че некои я разсеял и за тва станало така.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...