Jump to content
BulForum.com

Некачествени модели/компоненти


Antares

Recommended Posts

Идеята ми за тази тема е да предупредим тези, които възнамеряват да си купят колелета, или да подменят определен компонент с друг за определени дефекти и проблеми, които сме срещнали.

Нека помогнем на останалите и да споделим личен (горчив) опит.

Link to comment
Share on other sites

Темата може да се обобщи с едно-еднствено изречение-"евтиното излиза скъпо".Няма изключения!

Link to comment
Share on other sites

Темата може да се обобщи с едно-еднствено изречение-"евтиното излиза скъпо".Няма изключения!

Напротив има и моменти когато и скъпото не е гаранция за качество , особено в България.. Но иначе принзипно си прав :blink: :punk

Link to comment
Share on other sites

Така, нека споделя конкретната ми идея за тази тема - моето колело :))

Разбира се, евтино - излизащо скъпо.

 

Колело SPRINT Meta Pro:

Некачествени спирачки, доста лесно се отпускат (налага периодично да да се стягат допълнително), предната още в гаранционния период й се счупи ограничителя.

Скорости - поне три пъти до сега, плюс настоящия момент са ми се разстройвали, водещо до проблеми при сменяне на предавките и спонтанна смяна на скоростите по време на движение.

Некачествени (меко казано) капли - изключително меки. Нямам навика да скачам или да се качвам с висока скорост по тротоарите, и въпреки всичко предната капла е била ремонтирана (пристягане на спици) за да се възстанови нормалната й форма, задната ми в момента е на осмица. Колелото е на около година и имам счупена спица.

Link to comment
Share on other sites

Лидер, най-евтините модели, предполагам всичките.

Моето в гаранционния срок го носих 8 пъти на ремонт, така и не ми подмениха проблемната част въпреки че дефектира повече от 3 пъти - "нямаме такава практика беше отговорът". Имаше смяна на задна главина, защото изпусна, в момента сменената единия венец изпуска при малко по-голямо натоварване. Две скъсани спици в рамките на 2 месеца, от което моментално каплата се усуква дори при само една скъсана спица. Спирачките....нямам думи, при 20-на км скорост, спирачния път е 10-15 метра поне. Излезна ми още 60-на лв отгоре за ремонти до тук.

Повече от Лидер - НИЩО.

Link to comment
Share on other sites

znaci "neka4esteni" ne6ta .... xmzz!

off:: takova ne6to koeto ne se 4upi, privi, tyrka, oguva, usukva, kusa, abe s edna duma IZNOSVA nqma!

Vsiko zavisi ot na4ina na eksploatirane i poddrujkata!

 

Da ne govorim 4e svi4ko si ima sena! momenta sena-ka4estvo vina go ima! ne moje da se o4akva ot shimano BR475 da spira kato SAINT-a ili MAGURATA! :)

Link to comment
Share on other sites

Аз пък от моя LIDER-Wild Cat съм много доволен :P Година и кусур мъжко каране из града и нищо му няма.Даже и гума не съм спукал :) А е най-евтиния модел ,само съм му купил едни калници да не ставам като петниста пантрера при мокро време.

А само задния стоп ми се счупи ,но по моя вина

Link to comment
Share on other sites

Ami hora, kakto If_pif kaza, vsi4ko opira do na4ina na izpolzvane, ne moje s edno kolelo za 150 leva da se spuska6 po pyteki ( primerno )

ima nqkvi imitacii na Downhill koleleta, ama te sa daje opasni za karane, horata koito ne razbirat mnogo ot kelolota se zalygvat da si nemat nqkvo takova kolelo koeto prili4a na drugo koeto e praveno za spuskane i kato po kara 3 pyti na pytekata... op kvo stana ot koleloto ne stava ni6to :wacko:

 

No kakto kazah vsi4ko opira do na4ina na karane, moje nqkvo super evtino kolelo da go kara6 2 godini bez seriozen remont, a moje i kolelo za 1000 ( primerno ) i da go potroshish za 1 sedmica... :)

 

za tva hora kato si kupuvate kolelo vnimatelno podbiraite koleloto koeto 6te vzemete i dobre obmislete kak 6te go karate, za da nqma posle gaf :P

 

nqdqvam se da sym pomognal malko ili mnogo :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...