Jump to content
BulForum.com

Молете се за Папата

botevbeerboys

Recommended Posts

Доста мислих дали да пусна тази тема,и накрая реших,че щом сме християни/макар не и католици/трябва да се помолим за живота и здравето на един човек които в живота си е правил само добрини!Така,че смятам че всички християни,а и не само,всички хора в този момент трябва да се помолят за живота на един достоен човек!

на мен пък ми се вижда странно противоречие в това - хем вярват че е наместник на бог на земята, хем се молят за да не умре - ми нали ако е такъв за какъвто го мислят - значи шефа му си го прибира бе, решил е да го пенсионира

Промити мозъци. Телевизията цяла вечер ни занимава с това. Папата няма нищо общо с нас. Той е глава на църква която ни е чужда и никога не ни е мислила нищо добро. Ако пък трябва да се молим за човека който умира, то трябва да се молим и за всички други хора по света които в този момент берат душа някъде. Не се поддавайте на внушения. Ако умре нашия владика, никой никъде няма да го отрази в католическия свят.

Почти офф-топик: да не говорим за негативната роля на този папа в нашата история и в международната политика - все сфери, които не са били негова работа. Това е най-светския и недостоен папа, откак има папство сигурно. Няма друго духовнло лице което толкова много да се е месило в световните дела в по-ново време - събитията в Полша, профсъюза "Солидарност', свалянето на комунизма, изпирането на пари на Мафията (имаше филм по Дискавъри), убийства на западни банкери и т.н. Самото избиране на папа-поляк по време на студената война е изявлен политически (а не богоугоден) ход. Не подценявайте силата на католицизма и неговото постоянно вредителство върху нас. Неговата фарисейщина и преди всичко отколешната му цел - пълна победа над православието.

Чавдар

Лошият изход от ситуацията би причинила най-малкото неудобство.Не съм вярващ но не съм и мохамеданин (значи съм християнин) .Изкрено се моля за него! :moon:

п.п. Плюенето по папата е единствено мнението ви за него А НЕ ПО ТЕМАТА :angry1

kicko said:
на мен пък ми се вижда странно противоречие в това - хем вярват че е наместник на бог на земята, хем се молят за да не умре - ми нали ако е такъв за какъвто го мислят - значи шефа му си го прибира бе, решил е да го пенсионира

Не искам да коментирам този пост!Според мен,не е сериозен! :confused

Tи се реши кога да пуснеш такава тема. Току що съобщиха че е починал.

Лека му пръст.

Не съм чул още официално,но ако е истина, наистина целия свит трябва да жали!!Лека му пръст!!

Папата е най-известният духовник в днешни дни.Той е най-силният глас на хората,това го прави доста важна личност,която може да спомага за разрешаването на проблеми.Йоан Павел 2 е(бе) с прекалено напреднала възраст,което го спъваше да продължава да делата си.Аз лично се чудя защо не се оттегли от поста си при положение че е папата с най-много обиколки по света(т.е. добре си е вършел работата).

Преди време се спекулираше,че иска да го обявят за светец.Вие какво мислите по въпроса?

Запознат съм с работата само на няколко папи и папа Йоан Павел II определено е най-големият сред тях. Мир на праха му и слава на делата му.

liquid said:
Алелуя! Крайно време беше!

Пожелавам ти никои никога да не казва подобно нещо по твои адрес!!Амин!

Няма още официална информация от Ватикана,че е починал.Те отричат тези информации!Така,че може да продължаваме да се молим за живота му!

karaman said:
Нека го оставим да си умре спокойно! Не беше лош човек!

То бива ли толкова сълзи, лиготии, аман!

Нима за тебе да се молиш за живота и здравето на някои човек е лиготия?!!Не мисля,че наистина мислиш така!

vas90 said:
:cry ужас :(

не е казано , че е мъртъв , дано наистина не е ! ! !

Защо да продължава да се мъчи човека?

karaman said:
Нека го оставим да си умре спокойно! Не беше лош човек!

То бива ли толкова сълзи, лиготии, аман!

Абсолютно си прав си карамане.

Тея медии направо се по****а с тея репортажи коментари, вместо да оставят човека да почине на спокойствие.

pi4aga said:
@charovni-алелуя ман,напълно съм съгласен с теб.

Абе хора вие нормални ли сте?!!Извиняваите,но става въпрос за човек на смъртно легло!!И колкото и да ви е антипатичен,елементарното възпитание изисква поне в този момент да проявите малко уважение и да спрете с хулите!А не виждам причина папата да буди у вас такава неприкрита ненавист!!

charovni said:
Промити мозъци. Телевизията цяла вечер ни занимава с това. Папата няма нищо общо с нас. Той е глава на църква която ни е чужда и никога не ни е мислила нищо добро. Ако пък трябва да се молим за човека който умира, то трябва да се молим и за всички други хора по света които в този момент берат душа някъде. Не се поддавайте на внушения. Ако умре нашия владика, никой никъде няма да го отрази в католическия свят.

Почти офф-топик: да не говорим за негативната роля на този папа в нашата история и в международната политика - все сфери, които не са били негова работа. Това е най-светския и недостоен папа, откак има папство сигурно. Няма друго духовнло лице което толкова много да се е месило в световните дела в по-ново време - събитията в Полша, профсъюза "Солидарност', свалянето на комунизма, изпирането на пари на Мафията (имаше филм по Дискавъри), убийства на западни банкери и т.н. Самото избиране на папа-поляк по време на студената война е изявлен политически  (а не богоугоден) ход. Не подценявайте силата на католицизма и неговото постоянно вредителство върху нас. Неговата фарисейщина и преди всичко отколешната му цел - пълна победа над православието.

Чавдар

Не знам дали точно ти си човека,който да казва кой е достоен и кой не за престола,но това както и да е.....

А що се отнася до религия и държавни дела,те винаги са вървяли ръка за ръка,и то от най-древни времена,кво си мислиш,че като дойде някой друг на негово място няма да се меси в държавни и световни дела.Нали това е целта на религията,да обединява и приобщава,което пък от своя страна е в полза на нацията.Не като в България,с тия 2 синода, то не бяха глупости и простотии.....ауе кво да ти кажа,станахме за посмешище пред целия свят.

А иначе докато не излезнат с официално становище от Ватикана,за състоянието на папата, всичко ще е спекула.

Ми дошло му е времето на папата !!!Колкото и да се молим за него не мисля че ще можем да помогнем с нещо!На всеки от нас ще му доиде редът така че лека му пръст и да очакваме да видим кои ще е следващия папа(не че ме интересува се пак аз съм православен) :punk

Бъдете малко по-сдържани в постовете си в тази тема. Все пак това е личност с международно значение, направила много добри дела, включително и за България.

jozo said:
(не че ме интересува се пак аз съм православен) :punk

сори за офа:

Пич, май незнаеш какъв е смисъла на думата православен.

botevbeerboys said:
Абе хора вие нормални ли сте?!!Извиняваите,но става въпрос за човек на смъртно легло!!И колкото и да ви е антипатичен,елементарното възпитание изисква поне в този момент да проявите малко уважение и да спрете с хулите!А не виждам причина папата да буди у вас такава неприкрита ненавист!!

Ти пък направо се посра (с извинение) !!!

От одеве се опитваш да ни кажеш кое е правилно ,и кое нне е !!!

Папата ще умре и точка. Човека просто няма избор ,неизбежно е ! И да се молиш ,и да не се молиш се тая ,няма да стане чудо и изведнъж да тръгне да играе хоро !!!

Предлагам темата да се затвори !

P.S - Ако съм изръсил някоя глупост ,моля да ме извините ,още ме тресе вълната от 1 Април :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...