Jump to content
BulForum.com

Конфигурация за гейм комп

Recommended Posts

mandirimuniak said:
Така като гледам не си много наясно с хардуера ами що по-добре не кажеш сумата с която разполагаш пък да ти сглобим PC

2500-2600лв :) Кое ми е лошото на моята конфигурация :D

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply
  Dreamcatcher said:
Каде в Пловдив мога да поръчам конфигурацията и да могат да доставят частите ,за да я сглобят ?

Mi az moga da ti prepora4am "Smart Sistem" magazina se namira na bul. Mariq Luiza to4no predi krastovi6te biv6ite Lilqna Dimitrova i Dimitar Blagoev. Kogato si vzeh komputara ot tam be6e edno ot nai evtinite mesta v grada kadeto moje6 da si pora4a6 komp no sega nezam kak varvqt cenite tam.

Myth said:
Какво значи яка музика? Яко и качествено се слуша музика доколкото знам стерео :-). А филми с звук 7.1 още не съм чувал :-). Ако е за музика и яки 2.1 или просто стерео да си вземе, ако ще е и за игри и филми има достатъчно добри 5.1. Просто не  виждам особен смисъл от 7.1.  Нека някой ми каже защо трябва да хвърля толкова пари ня вятъра?

все ще излезнат. пък и те колоните и картата самички си ги правят доста автентично 7.1. между другото... HL2 потдържа 7.1.

Dreamcatcher said:
x800pro e 443$ USD without DDS (обадете се..)

6800GT Гигабит 444$ USD without DDS (няма в наличност..)

1$ Долар разлика... За рам изобщо не разбирам.. някой ако може да кажа кой е съвместим с АМД-то и дъното. Кутията със захранване ли е :) - има кутий по 120$ а тая е 35$ ,което ме навежда на мисълта ,че е без захранване.

K8 AMD64 3200+ Socket 939 255$ -този на колко работи 2.0 ?

каква е разликата м/ъ сокет 939 и 754?

Каде в Пловдив мога да поръчам конфигурацията и да могат да доставят частите ,за да я сглобят ?

ааа .. не ти говорих за х800 Pro чети малко кво ти пиша . за s939 казах ти къде да прочетеш , няма да ти стане нещо ако поразгледаж малко нали ? :)

нещо интересно :love : http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...904&articID=230

PRD said:
Mi az moga da ti prepora4am "Smart Sistem" magazina se namira na bul. Mariq Luiza to4no predi krastovi6te biv6ite Lilqna Dimitrova i Dimitar Blagoev. Kogato si vzeh komputara ot tam be6e edno ot nai evtinite mesta v grada kadeto moje6 da si pora4a6 komp no sega nezam kak varvqt cenite tam.

А после гаранцията:

Ще има :"Ми то е причина от токов удар или клоквал си го и няма гаранция,да си нямаш проблеми с тях".Отивай в Мост с конфигурацията или при някой познат да ти я напрвави.Не ми е ясно как Смарт зареждат от Мост пък цените

им са по евтини :confused

ShitHappen said:
ааа .. не ти говорих за х800 Pro чети малко кво ти пиша . за s939 казах ти къде да прочетеш , няма да ти стане нещо ако поразгледаж малко нали ?  :)

нещо интересно  :love : http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...904&articID=230

10x, 3200+ бие 3500+ :)

---------

EPOX 9NDA3+ nForce3, S939, DDR400, AGP8x, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA, Raid, USB 2.0

K8 AMD64 3200+ Socket 939

1GB DDR 400MHZ, Kingmax, Dual, 5Year Warranty или 1GB DDR-2 533MHZ, Kingmax, 5Year Warranty

GF FX6800GT, 256MB MSI DDR3 AGP8x TV Out DVI, NX6800GT-TD256

200,0,Barracuda 7200.7+, SerialATA, 7200, 8192k

FDD1.44mb

Sony 52x-32x-52x

Sony DVD-Rom 16x

ATX 400W, JNC 5JA 7650, Термометър, Дисплей, USB, Светеща, Fan, BIG, Сребърна, JAR Computers

Каква е разликата м/у рам паметтите ,защото поне в цената има :) Така добре ли е вече конфигурацията? И кутията със захранване ли е ,защото на някой си пише ,че са без. Дъното има ли Лок на АГП ,защото четох ,че при о/к можело да изгори нещо?

@backbone ми смятам или Жар или Мост..

Dreamcatcher said:
10x, 3200+ бие 3500+ :)

---------

EPOX 9NDA3+ nForce3, S939, DDR400, AGP8x, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA, Raid, USB 2.0

K8 AMD64 3200+ Socket 939

1GB DDR 400MHZ, Kingmax, Dual, 5Year Warranty или 1GB DDR-2 533MHZ, Kingmax, 5Year Warranty

GF FX6800GT, 256MB MSI DDR3 AGP8x TV Out DVI, NX6800GT-TD256

200,0,Barracuda 7200.7+, SerialATA, 7200, 8192k

FDD1.44mb

Sony 52x-32x-52x

Sony DVD-Rom 16x

ATX 400W, JNC 5JA 7650, Термометър, Дисплей, USB, Светеща, Fan, BIG, Сребърна, JAR Computers

Каква е разликата м/у рам паметтите ,защото  поне в цената има :) Така добре ли е вече конфигурацията? И кутията със захранване ли е ,защото на някой си пише ,че са без. Дъното има ли Лок на АГП ,защото четох ,че при о/к можело да изгори нещо?

@backbone ми смятам или Жар или Мост..

Jar ги забрави

Памет ДДР2 не става.Земи поне А-дата 500 защото 566 и 600(512мб) няма в момента.Захранване ти трябва поне 450В Фортон щото мойта машина 350В Фортрон не я удържа,камоли JNC(трябва ти поне 2KW) :)

btw:Дъното има Агп лок и едно от най-хубавите на пазара.

CPU:K8 AMD64 3400+/2200MHZ, 1Mb, Socket 754 256$

MB:Asus K8N-E DELuxe, NFORCE3, S754, DDR400, AGP 8x, SB7.1, Lan, ATA133, Serial ATA, Raid, 1394 139$

RAM:3x1Gb DDR 400 Mhz A-DATA 555$

SVGA:RADEON X800Pro, 256MB Asus AX800Pro/TD DDR AGP8x TVOut 452$

HDD:200,Dmax,Serial, 7200, 8192k 127$

DVD-RW:Plextor DVDRW PX-712A 104$

FDD:FDD 1.44MB 6$

Fan:ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/940 39.13$

Case:Case Color ( ?$ ) + ATX FORTRON 400W FSP400-60PFN , ACTIVE PFC, Full Range ( 77$ )

Сега като сложиш и ДДС-то ще разбереш колко струва. Някъде към: 3250 лв

Мх машината иначе е стабилна.Поне така си мисля.Ама като е оръфаш от тук от там може да стана в границите 2500 лв. Айде успех в пазаруването на КОМП ;)

Аха от Жар наистина бягай далеч, че ако се скапе нещо ще береш големи ядове.В Перси продават много добри кутии чифтек с прилични захранвания за около 100 долара.

Вие от къде предлагате да го взема компа :huh: защото цяла конфигурация от 3 години насам не съм взимал :bgrin: 3200+ на 2000мхз ли работи и ще стигне ли 2200 с лек клок?

Dreamcatcher said:
Вие от къде предлагате да го взема компа  :huh:  защото цяла конфигурация от 3 години насам не съм взимал  :bgrin:  3200+ на 2000мхз ли работи и ще стигне ли 2200 с лек клок?

ако вземеш водно охлаждане може да стане доста повече. както и паметта и видеокартата и хардовете ще работят по-добре, но ти си знаеш :) (и ще е по-тихо.. забравих да кажа)

Backbone said:
А после гаранцията:

Ще има :"Ми то е причина от токов удар или клоквал си го и няма гаранция,да си нямаш проблеми с тях".Отивай в Мост с конфигурацията или при някой познат да ти я напрвави.Не ми е ясно как Смарт зареждат от Мост пък цените

им са по евтини  :confused

Kazah 4e predi pri tqh be6e evtino sega neznam kade kak varvqt cenite

E.T 4eti malko de

Dreamcatcher said:
Вие от къде предлагате да го взема компа  :huh:  защото цяла конфигурация от 3 години насам не съм взимал  :bgrin:  3200+ на 2000мхз ли работи и ще стигне ли 2200 с лек клок?

Взе ми си 3400 + работи на 2,2 Ghz и има 1 mb cache. Процесора е много стабилен. И според мен при яка конфигурация можеш да говориш за клок като излезне Doom 5 ( мда 5 не съм объркал ).

Liverpool`Fan`1 said:
Взе ми си 3400 + работи на 2,2 Ghz и има 1 mb cache. Процесора е много стабилен. И според мен при яка конфигурация можеш да говориш за клок като излезне Doom 5 ( мда 5 не съм объркал ).

Работил ли си с такова дърво това е гаден ClawHammer който е като акумулиращата печка и не може да му подкараш 2*512 пък ядрото е по бавно.Ако имаш такъв може да ги сравним в някой тест на еднаква честота или кой как се клоква

Liverpool`Fan`1 said:

тоя процесор може само да диша прахта на новите Winchester-и .. недей говори така , като има повече кеш това не го прави по-добър . Може би само по-скъп . Да не говорим ,че е може да го клокнеш най-много с 200-300мхз отгоре(на въздушно при добра бройка с бая ток)

ShitHappen said:
тоя процесор може само да диша прахта на новите Winchester-и .. недей говори така , като има повече кеш това не го прави по-добър . Може би само по-скъп . Да не говорим ,че е може да го клокнеш най-много с 200-300мхз отгоре(на въздушно при добра бройка с бая ток)

Да ви кажа с,939 процесор2600мхз се равнява на с.754 на 2800-2900

Сравнявах един Winchester скоро с моя просто от любопитсво 3200+(10*220)

хапва моя дори когато е в режим (9*270)

GB K8NSNXP или GB K8NSNULTRA ? :) (Epox не го намирам в конфигуратора на мост :) ) 2х512мб А-Дата Витеста ДДР 500 -така ли да остане последно ?

Водно охлаждане колко струва :) ,макар че май изобщо нямам нужда от такова :)

Dreamcatcher said:
Водно охлаждане колко струва :) ,макар че май изобщо нямам нужда от такова :)

мисля че към 100$+ .. само за процесора обаче. даже най-вероятно е да е над 100.

sharky88 said:
Kato si izbere6 komp idi i si go zemi ot skladovete v Sofiq za da spesti6 nekoi lev

А ако ти се ходи до Китай случайно, мисля ,че ще си най на далавера :P :D :laughing:

ПС:хем и екскурзийка ще си направиш, но не забравяй да се съберете повечко хора така ще ви направят отстъпка за група :laughing1:

little said:
А ако ти се ходи до Китай случайно, мисля ,че ще си най на далавера :P  :D  :laughing:

ПС:хем и екскурзийка ще си направиш, но не забравяй да се съберете повечко хора така ще ви направят отстъпка за група :laughing1:

little, не се смей ти, защото не знам кой си поръчва Plextor от чужбина и то не от Китай. :P :)

И все пак къде ли са тези складове в София? :) B)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...