Jump to content
BulForum.com

За воланите


Recommended Posts

Значи реших да си купя волан за PCто щото от край време съм си фен на рейсърите, а сега пък как съм се наточил като излезнаха Richard Burns и новия Colin ама неисе - невървят и невървят,видео картата ми била стара(ГФ4 МХ 440 128мб) :angry1 .Но по темата, искам да ви питам дали си заслужава да си взема волан,защото чух че усещането е направо върховно и не може да се сравни с това което ти дава клавиатурата.Но се опасявам да не стане като оная приказка "Всяко чудо за три дни" и после да го захвърля някъде.Това не са малко пари все пак, а и видео ще трябва да се купува иначе кел файда от волана.А и някой ако мойе да ми каже какво е това Force Feedback...... да знам обратна връзка, но в какво се изразява тя(потрепване или нещо такова)и защо моделите с ФФ са много по скъпи.Някой ако има такова животно моля да сподели.

 

ПС:Навит съм и да купя някой на старо ако предлагате

ППС:кажете някой сайт, където могат да се видят различни модели с цените.Или магазин в Пловдив освен Технополис

Link to comment
Share on other sites

Force feedback-a e tochno tova potrepvane (pri karane v/u pavaj napr.), za koeto ti si mislish, na nqkoi po ostri zavoi trqbva po-golqmo usilie za zavoi i t.n. Obshto vzeto chuvstvoto e strahotno! :punk Zaslujava si spored men.

Link to comment
Share on other sites

Az sam igral s edin MOMO Racing (ako ne se luza) i triabva da ti kaza che naistina e mnogo got. Vibracii ala-bala.... A be hubavo e, a ma mai naistina ste stana "vsiako chudo za 3 dni". Zavisi.... Ako imash "izlishni" 300lv za hubav volan....

Link to comment
Share on other sites

за "върховно" усещане.. трябва да се изръсиш с върховна сума, за която сума можеш да вземеш нова видеокарта. за върховно усещане .. най-тънко можеш да минеш с волан за 150$ Logitech Momo Racing. волана е добър, но и цената е добра. в повечето случай... наистина е "всяко чудо за 3 дни". Force Feedback е система която придава вибрации и обратна тяга на волана (стига играта да го потдържа) с помощта на електромотор. скъпите модели имат по 2 електромотора. също така гледай .. волана който купуваш да има железни зъбци и изобщо главните части да са железни. иначе ако не ти мине мерака за 1-2 месеца.. ще го счупиш. имаше един скъп модел на Logitech който виждам че вече не се предлага в страницата им. беше с желязни части, 2 електромотора, алуминиеви педали, кожена облицовка на волана.. дизайн на MOMO. не помня точно модела.. май беше Logitech Momo Force/ или Formula GT .. не помня въобще. той струвапе 250$ и това е нещо за което си заслужава да дадеш пари. някъде бях гледал сравнение на волани. имаше доста бройки със и без Force Feedback. имаше даже такива по дизайн на Ferrari. разгледай се.. ще намериш. май беше tomshardware.com. Thrustmaster също имат добри модели, но незнам какви са отвътре и дали Force Feedback-а им е добър. надявам се да съм ти помогнал.

Link to comment
Share on other sites

Мм...да ся ще видя до къде съм го докарал със спестяванията и ще реша.Thanks за информацията,ще ми е полезна,но ми се струва че ще се ориентирам първо към видео картата-все пак тя е приоритетна

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...