Jump to content
BulForum.com

Enshrouded


Antares

Recommended Posts

 

Enshrouded e микс между survival и RPG. Изграден е върху собствен engine с "voxel" свят, което означава, че абсолютно всичко в света може да бъде унищожено и/или променено. Действието се развива във фентъзи свят, покосен от смъртоносна мъгла. Играта е класическа survival игра в събирането на материали, строене на бази, craft-ване на екипировка и оръжия. Играта няма строго дефинирани класове, може да се комбинират най-различни архетипи или да се концентрираш върху определен тип - tank, ranged, caster и т.н.

За момента просто не мога да се отлепя.

image.png

Edited by Antares
Link to comment
Share on other sites

Аз много и се чудя на тази игра, един канадец, на който му ползвам weak aura-те в WoW го играе доста и е много интересна определено. Пък и близард нали дръпнаха шалтера на тяхната сървайвъл игра... може и да и дам шанс. Ти от стийм ли я купи?

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, TAZ said:

Аз много и се чудя на тази игра, един канадец, на който му ползвам weak aura-те в WoW го играе доста и е много интересна определено. Пък и близард нали дръпнаха шалтера на тяхната сървайвъл игра... може и да и дам шанс. Ти от стийм ли я купи?

За мен Blizzard са мъртви и ще трябва да изкарат нещо феноменално, за да им дам шанс отново.
За Enshrouded общо взето refresh-вах steam, докато ми позволи да им дам парите си :lol: С ясното съзнание, че така не се прави. Грам не съжалявам. За 50 часа още не съм минал първото преиграване и още не съм минал цялата карта с мага. А вече планирам assassin :D Картата е handcrafted, не е random generated като (голямата ми survival любоФ) Valheim, та възможностите за преиграване не са чак толкова много, но до момента съм като наркозависим :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ех, колко малко ми трябва - а и тази игра мога да я играя когато реша, нямам някакъв зор и притискане с времето. Май ще и дам шанс, а и мога да дам на твоят адаш - синът ми да си строи къщи и подземия, когато не играя - ще му хареса. Изгледах няколко клипчета, а и нали ти писах - запознат съм с играта от Luxthos, който гледам от дъжд на вятар - определено ми хареса факта, че дори и да копаеш - може да не се усетиш, че са минали два часа ей така в бране на китки и хвърляне на камъни :) 

А иначе няма да ми замени WoW-а, но няма да ти споменавам за това отново :D паралено ще я играя.

Link to comment
Share on other sites

Мен поради някаква странна причина ми е много приятно да дълбая подземия и харесвам игрите, където това е възможно.

В момента под къщурката ми има има доста голямо подземие, в което са ми всичките crafting stations (освен готварските), отделно помещение за пещите, на което дори направих комин, който излиза над земята (по Valheim-ски навик, където това е необходимо).
Мисля да си направя и escape tunnel със скрита врата :]]]

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, TAZ said:

паралено ще я играя.

ще играеш 3-та различна от WoW игра?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?

Нали беше само тя и нищо друго??? Какво стана с RSL?

Link to comment
Share on other sites

Нищо, тя е на заден план, а и е мобилна игра. Аз чаках Близард да пуснат тяхната, но те се отказаха миналата седмица от проекта след 6 години разработване и М$ дръпна ръчката.

В WoW имам да правя ачивмънти, които няма да избягат. Сезона го приключих, а алтове няма да вдигам, защото не е моят начин на игра. Но с тази ударих греда - снощи до 12 събирах батъл петове в WoW и после реших да я пусна... ГОЛЯМА ГРЕШКА! До 3:30 се мъчих да освободя ковача без едни лайна - Берзерк воини да ме правят на салата с 2 хита. Най-накрая успях и сега този келеш е в базата ми, но не продължих, защото видях, че с бране на билки и мъки да си взема тялото - са минали 3 часа и половина без да усетя. 

Ще си направя уанда и ще се върна при тези изроди, за да ги кампя!!!!

 

И аз усещам, че ще копая доста Пешо, да видим какво ще ми роди главата, но това с всички крафтинг стейшъни долу е много хубава идея, ще се възползвам и аз от нея.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, TAZ said:

И аз усещам, че ще копая доста Пешо, да видим какво ще ми роди главата, но това с всички крафтинг стейшъни долу е много хубава идея, ще се възползвам и аз от нея.

Аз съм станал вече половин джудже. Два-три пъти си правя мобилна база + работилница, че да си ремонтирам кирката. Много ми харесва, че можеш да стигнеш до всяка една точка на картата, като си копаеш тунел, включително и нагоре. Така веднъж последната копка ме изкара буквално в бърлогата на едни неприятни зверове и после беше голяма клизма да си прибера тялото...

Link to comment
Share on other sites

Това не е човешко! Трети ден копая и се правя на хитрец, като разкривам специфични места из картата, за да ми е по-лесна навигацията по-нататък. Дори се добрах до Сън темпъл и днес ще си вземе легендарният глайдър, а съм лвл 5. Но - всеки ден играя до 4, 4:30 часа сутринта. "Хайде да стигна до там.", "Хайде да отида да спася последният фолоуър." "Хайде само да намеря лина на аптекаря, а като съм тук дай да си вземе и най-красивият меч от гроба на един човек"....

 

Трябва ми да сложа някакво ограничение, че прекалявам определено.

Link to comment
Share on other sites

@TAZ, току що открих един трик - ако построиш някакъв блок наполовина, или почти изцяло в почва, скала или каквато и да е повърхност - реално "изтрива" цялата повърхност и като го махнеш после - остава отвор с неговия размер. Така можеш да "копаеш" подземия с доста правилна форма и с минимум усилия.

Edited by Antares
Link to comment
Share on other sites

Да, аз така си изкопах моята база, но това беше през уикенда, налучках го това и бях супер щастлив, че няма да се убия с тази кирка. След това си поставих за цел да взема легендарният глайдер, което за лвл 5 си е доста голямо предизвикателство, но с радост мога да кажа, че снощи след много стоене, тичане и умиране вече съм с тази ракета. И открих всички кули за бърза телепортация, за да ми е по-лесно фарменето.

Днес ще събирам материали да си правя голяма торба и да строя луминисцентни блокове, за да си осветя къщата, че е много красиво с тях.

 

Ще трябва тези дни да си направя градинка и да наблегна на куестовете, че всеки един от работниците ми даде по 2 - 3 куеста и са пръснати навсякъде из картата. Поставил съм си и един олтар на върха на Pillars of Creation - за да летя от там лесно и отидох и взех пръстена с + 20 mana regen, даже се чудя да боцна ли още един.

Днес трябва да си направя при дърводелеца и малко от онези магическите складове, за да сложа всичко вътре, че е такъв голям хаос с инвентара ми... ужас.

 

Много зарибителна игра е наистина. Мажеш да си убиеш няколко часа, без дори да се усетиш. Благодаря ти, че я спомена - ако не беше писал за нея @Antares - още щях да се назландисвам и само да се чудя дали изобщо да я пробвам или не. Само трябва да накарам сина ми да я поиграе малко, но той само ще строи - без да излиза от зоната ми, че иначе го е страх от "лошите" :D , а иначе може да е доста креативен със сградите.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Antares  до къде стигна, аз вчера се отдадох на фармене и ходих да бера материали, за да правя колби и обогатя знанията на фермерката. Предния ден пък изфармих света от един голдън чест, за да си взема една уанда, която хората подценяват много, но извън шраудед местата просто стопява кръвта на мобовете - Helix wand. Станах лвл 12 или 13, не помня. Ще се пробвам да събера днес Ammonia Glands, за да си направя Eternal Acid bite, но ще е зор :D  нищо обаче не ми пречи да се пробвам. 

От вчерашното фармене събрах толкова материал, че успях да си направя 5 от средните Magic chest-ове и съм много щастлив, защото нямаше оправяне къде, какво съм сложил и за да направя нещо се лутах по 5 - 10 минути докато си събера из базата материалите от различните складове.

 

За сега, защото нямам етърнал магии - си карам с уанда и този начин на игра ми пасва идеално. Тия дни може и да си преместя базата на по различно място, но не съм решил още къде и без това строежът й остана на заден план от няколко дена, но май ще изместя всичко по в центъра на картата, ще видя.

 

Link to comment
Share on other sites

Минах кота 100 (часа). Магесника го зарязах след като приключих всички куестове и стигнах 25, направих един melee, оставил съм го и в момента развивам една арчърка.

Съвет - почни да фермиш индустриални количества flax. В момента г/д имам постоянно 100 засадени и още 100-на пригтовящ се разсад. Към 20-ти левел ще ти трябват огромни количества за последните сетове. Голяма мъка ми беше с първия герой.
Пази и всяка една кожа, която ти попадне и я суши.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, TAZ said:

Този е по-луд!

UFO


Аз вече приключвам първата ми летяща къщурка. Разположих я над Pillars of Creation да е по-централно. Най-много време ми отне построяването на платформата...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...