Jump to content
BulForum.com

Enshrouded


Antares

Recommended Posts

 

Enshrouded e микс между survival и RPG. Изграден е върху собствен engine с "voxel" свят, което означава, че абсолютно всичко в света може да бъде унищожено и/или променено. Действието се развива във фентъзи свят, покосен от смъртоносна мъгла. Играта е класическа survival игра в събирането на материали, строене на бази, craft-ване на екипировка и оръжия. Играта няма строго дефинирани класове, може да се комбинират най-различни архетипи или да се концентрираш върху определен тип - tank, ranged, caster и т.н.

За момента просто не мога да се отлепя.

image.png

Edited by Antares
Link to comment
Share on other sites

Аз много и се чудя на тази игра, един канадец, на който му ползвам weak aura-те в WoW го играе доста и е много интересна определено. Пък и близард нали дръпнаха шалтера на тяхната сървайвъл игра... може и да и дам шанс. Ти от стийм ли я купи?

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, TAZ said:

Аз много и се чудя на тази игра, един канадец, на който му ползвам weak aura-те в WoW го играе доста и е много интересна определено. Пък и близард нали дръпнаха шалтера на тяхната сървайвъл игра... може и да и дам шанс. Ти от стийм ли я купи?

За мен Blizzard са мъртви и ще трябва да изкарат нещо феноменално, за да им дам шанс отново.
За Enshrouded общо взето refresh-вах steam, докато ми позволи да им дам парите си :lol: С ясното съзнание, че така не се прави. Грам не съжалявам. За 50 часа още не съм минал първото преиграване и още не съм минал цялата карта с мага. А вече планирам assassin :D Картата е handcrafted, не е random generated като (голямата ми survival любоФ) Valheim, та възможностите за преиграване не са чак толкова много, но до момента съм като наркозависим :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ех, колко малко ми трябва - а и тази игра мога да я играя когато реша, нямам някакъв зор и притискане с времето. Май ще и дам шанс, а и мога да дам на твоят адаш - синът ми да си строи къщи и подземия, когато не играя - ще му хареса. Изгледах няколко клипчета, а и нали ти писах - запознат съм с играта от Luxthos, който гледам от дъжд на вятар - определено ми хареса факта, че дори и да копаеш - може да не се усетиш, че са минали два часа ей така в бране на китки и хвърляне на камъни :) 

А иначе няма да ми замени WoW-а, но няма да ти споменавам за това отново :D паралено ще я играя.

Link to comment
Share on other sites

Мен поради някаква странна причина ми е много приятно да дълбая подземия и харесвам игрите, където това е възможно.

В момента под къщурката ми има има доста голямо подземие, в което са ми всичките crafting stations (освен готварските), отделно помещение за пещите, на което дори направих комин, който излиза над земята (по Valheim-ски навик, където това е необходимо).
Мисля да си направя и escape tunnel със скрита врата :]]]

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, TAZ said:

паралено ще я играя.

ще играеш 3-та различна от WoW игра?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?

Нали беше само тя и нищо друго??? Какво стана с RSL?

Link to comment
Share on other sites

Нищо, тя е на заден план, а и е мобилна игра. Аз чаках Близард да пуснат тяхната, но те се отказаха миналата седмица от проекта след 6 години разработване и М$ дръпна ръчката.

В WoW имам да правя ачивмънти, които няма да избягат. Сезона го приключих, а алтове няма да вдигам, защото не е моят начин на игра. Но с тази ударих греда - снощи до 12 събирах батъл петове в WoW и после реших да я пусна... ГОЛЯМА ГРЕШКА! До 3:30 се мъчих да освободя ковача без едни лайна - Берзерк воини да ме правят на салата с 2 хита. Най-накрая успях и сега този келеш е в базата ми, но не продължих, защото видях, че с бране на билки и мъки да си взема тялото - са минали 3 часа и половина без да усетя. 

Ще си направя уанда и ще се върна при тези изроди, за да ги кампя!!!!

 

И аз усещам, че ще копая доста Пешо, да видим какво ще ми роди главата, но това с всички крафтинг стейшъни долу е много хубава идея, ще се възползвам и аз от нея.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, TAZ said:

И аз усещам, че ще копая доста Пешо, да видим какво ще ми роди главата, но това с всички крафтинг стейшъни долу е много хубава идея, ще се възползвам и аз от нея.

Аз съм станал вече половин джудже. Два-три пъти си правя мобилна база + работилница, че да си ремонтирам кирката. Много ми харесва, че можеш да стигнеш до всяка една точка на картата, като си копаеш тунел, включително и нагоре. Така веднъж последната копка ме изкара буквално в бърлогата на едни неприятни зверове и после беше голяма клизма да си прибера тялото...

Link to comment
Share on other sites

Това не е човешко! Трети ден копая и се правя на хитрец, като разкривам специфични места из картата, за да ми е по-лесна навигацията по-нататък. Дори се добрах до Сън темпъл и днес ще си вземе легендарният глайдър, а съм лвл 5. Но - всеки ден играя до 4, 4:30 часа сутринта. "Хайде да стигна до там.", "Хайде да отида да спася последният фолоуър." "Хайде само да намеря лина на аптекаря, а като съм тук дай да си вземе и най-красивият меч от гроба на един човек"....

 

Трябва ми да сложа някакво ограничение, че прекалявам определено.

Link to comment
Share on other sites

@TAZ, току що открих един трик - ако построиш някакъв блок наполовина, или почти изцяло в почва, скала или каквато и да е повърхност - реално "изтрива" цялата повърхност и като го махнеш после - остава отвор с неговия размер. Така можеш да "копаеш" подземия с доста правилна форма и с минимум усилия.

Edited by Antares
Link to comment
Share on other sites

Да, аз така си изкопах моята база, но това беше през уикенда, налучках го това и бях супер щастлив, че няма да се убия с тази кирка. След това си поставих за цел да взема легендарният глайдер, което за лвл 5 си е доста голямо предизвикателство, но с радост мога да кажа, че снощи след много стоене, тичане и умиране вече съм с тази ракета. И открих всички кули за бърза телепортация, за да ми е по-лесно фарменето.

Днес ще събирам материали да си правя голяма торба и да строя луминисцентни блокове, за да си осветя къщата, че е много красиво с тях.

 

Ще трябва тези дни да си направя градинка и да наблегна на куестовете, че всеки един от работниците ми даде по 2 - 3 куеста и са пръснати навсякъде из картата. Поставил съм си и един олтар на върха на Pillars of Creation - за да летя от там лесно и отидох и взех пръстена с + 20 mana regen, даже се чудя да боцна ли още един.

Днес трябва да си направя при дърводелеца и малко от онези магическите складове, за да сложа всичко вътре, че е такъв голям хаос с инвентара ми... ужас.

 

Много зарибителна игра е наистина. Мажеш да си убиеш няколко часа, без дори да се усетиш. Благодаря ти, че я спомена - ако не беше писал за нея @Antares - още щях да се назландисвам и само да се чудя дали изобщо да я пробвам или не. Само трябва да накарам сина ми да я поиграе малко, но той само ще строи - без да излиза от зоната ми, че иначе го е страх от "лошите" :D , а иначе може да е доста креативен със сградите.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Antares  до къде стигна, аз вчера се отдадох на фармене и ходих да бера материали, за да правя колби и обогатя знанията на фермерката. Предния ден пък изфармих света от един голдън чест, за да си взема една уанда, която хората подценяват много, но извън шраудед местата просто стопява кръвта на мобовете - Helix wand. Станах лвл 12 или 13, не помня. Ще се пробвам да събера днес Ammonia Glands, за да си направя Eternal Acid bite, но ще е зор :D  нищо обаче не ми пречи да се пробвам. 

От вчерашното фармене събрах толкова материал, че успях да си направя 5 от средните Magic chest-ове и съм много щастлив, защото нямаше оправяне къде, какво съм сложил и за да направя нещо се лутах по 5 - 10 минути докато си събера из базата материалите от различните складове.

 

За сега, защото нямам етърнал магии - си карам с уанда и този начин на игра ми пасва идеално. Тия дни може и да си преместя базата на по различно място, но не съм решил още къде и без това строежът й остана на заден план от няколко дена, но май ще изместя всичко по в центъра на картата, ще видя.

 

Link to comment
Share on other sites

Минах кота 100 (часа). Магесника го зарязах след като приключих всички куестове и стигнах 25, направих един melee, оставил съм го и в момента развивам една арчърка.

Съвет - почни да фермиш индустриални количества flax. В момента г/д имам постоянно 100 засадени и още 100-на пригтовящ се разсад. Към 20-ти левел ще ти трябват огромни количества за последните сетове. Голяма мъка ми беше с първия герой.
Пази и всяка една кожа, която ти попадне и я суши.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, TAZ said:

Този е по-луд!

UFO


Аз вече приключвам първата ми летяща къщурка. Разположих я над Pillars of Creation да е по-централно. Най-много време ми отне построяването на платформата...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Навъртях 200 часа, четири героя до lvl25, с един от тях си играх да приключа всички куестове - доста забавна игрица. Малко време съм прекарал в "end game" зоната, тъй като ми се струва безсмислено. Гадините са трудни, трябва да прекараш часове да фермиш легендарни предмети, които ще станат безполезни след час игра, като пуснат следващия biome. Играта е доста зарибителна, но откъм character build-ове е много ограничена. Няма реален "assassin" archetype, донякъде заради липсата на dual wield, донякъде заради липсата на действителен такъв skill tree. Two handed оръжията са безсмислени - dps-a им е значително по-нисък от one handed, a са бавни и ставаш много лесна мишена при повече от една гадина. За босове са meh. Tank-а не е много "tanky". В общи линии билдовете са ти mage, one hand and shield, archer.
За строителите сигурно е рай - дава ти доста разнообразие в материалите, но откъм типове конструкции не е толкова богата, колкото Empyrion например. Пак - факта, че можеш да строиш под земя ти дава доста възможности, факта, че няма физика - необходимостта от стабилни (или каквито и да е) подпори хем ти дава доста възможности, хем губиш реализъм.

Link to comment
Share on other sites

Не знам защо ти трябваше да левълваш толкова много герои - с едно натискане на копчето и от магьосник - ставаш на танк или стрелец. Аз това много и харесах на играта, че не те задължават да си даден клас и това да е до края. Мразя алтове и не играя алтове дори и в онази игра, която я цъкам 19 години, скоро 20.  Мелето като цяло не ме влече, но си прав - големите оръжия съответно са бавни, ок че удрят уж "тежко", но цялата мудност на two handed оръжията ме дразни и е леко безсмислена - както и ти каза, защото с малък меч, ще направиш повече дмг за по-кратко време, защото е по-бърз. Но ние с Миро сме кастъри - всички са равни пред огъня, а извън шраудед местата - Шрауд болтовете са уникални.

Аз лично събрах всички материали и си строя базата. Ремонтирах абсолютно всичко и направих мостове, подобрения, нова стена и т.н. Напрактика сега излизам само да материали иначе, през останалото време строя в базата и вече е с комфорт 50, което е супер и за нашият билд на майдж, който използваме с Миродлав. Имам да намеря още 3 флейма из териториите, но иначе всички ачивмънти са ми изпълнени. Във вторник се лутах, за да търся тези флеймове, но не намерих нищо, май ще трябва да търся в нета. Иначе цялата карта е открита до зоните, които ми позволяват гейм девелопърите.

Сега напрактика чакаме да пуснат нещо ново, но като цяло имам още какво да правя по базата си. Направих си и един тунел под земята, та и там трябва да влезна и строя малко. Искам и луминус да си сложа, а за това трябва време и здрава кирка да се копаят количества.

Трябва да си качим снимки, за да покажем кой - какво е направил.

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, TAZ said:

Не знам защо ти трябваше да левълваш толкова много герои - с едно натискане на копчето и от магьосник - ставаш на танк или стрелец.

За да премина през и да усетя прогреса с даден билд. С мага прогреса е равномерен и плавен и не толкова зависещ от екипировката. С "варварина" (two handed) - там като стигна до предела на следващото ниво брони - положението беше супер клизмарско. Със стрелеца сякаш нямаше чак такава разлика - все kite-ваш, просто като намериш по-добър лък кайтваш по-малко време.
Иначе и самото прогресиране през света ми беше приятно, независимо от повторенията.

За двуръките - супер небалансирани са. 40% по-бавни, с 20% повече dmg. Отделно дорде замахваш си мишена. Нямаш никакъв splash освен с удара със скок, който го имаш и с one hander и не прави кой знае колко. Трябва да влагаш супер много в стамина, че реално играта ти е все едно си rogue - постоянно отскачаш, бягаш, внимателно преценяш кога да удариш. Нищо общо с обичайния тип игра, който би имал с такъв архетип.

Link to comment
Share on other sites

Ми играта е в ранен стадии, ако всичко и беше наред нямаше да е Early access :) , завършена и готова за игра.

Ще чакаме нов контент, до тогава ще строя комунизма

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, mIRCata said:

Ми играта е в ранен стадии, ако всичко и беше наред нямаше да е Early access :) , завършена и готова за игра.

Ще чакаме нов контент, до тогава ще строя комунизма


Напоследък - Early Access игрите на малките студия излизат по-стабилни и пълни със съдържание от "full release" ААA игрите (кхм, starFailed, кхм)

Link to comment
Share on other sites

Мдаа. Цъкам още две такива Dyson sphere program и сега една като simcity/ city skylines  само че за съветска република. Купувам си зил-ове, икаруси, строя големи панелки. И те са още в разработка. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Нов пач, няколко нови dungeon-a, новo crafting NPC, нови куестове, сума други промени.
Dungeon-ите са направени за група, по-здрави гадини, с 25-ти lvl маг ми трябваха по няколко удара, за да убия група гадинки 10-ти lvl. По-високите не знам как ще са.

Edited by Antares
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...