Jump to content
BulForum.com

Влагоуловител/Обезвлажнител - марки, препоръки


Recommended Posts

Не сме коментирали тия уреди, а на мен вече със сигурност ми се налага да ползвам такъв, при това вероятно повече от един. ПОразгледах насам натам, но понеже никога не съм се интересувал нямам кой знае каква сносна информация. Това, което ми е нужно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО мятане на конденза в канала, защото ще работи постоянно в мое отсъствие зимно време. 
Петко в гърция е сложил това - https://mashinimag.com/komforten-vlagoulovitel-ttk-60-e.html - но като видях половин киловат и леко се изнервИх. 
След малко четене стигнах до тази марка - https://tweuropebg.com/3-obezvlazhniteli/59-obezvlazhnitel-twe-alpha-q13-1687988858008 - но при тях не виждам изтичане в канала. Като помеждувпрочем и сред всичко, което разгледах на пазара. Никъде няма оттичане в канал, всичко е в резервоар. Признавам, че отделих много малко време, но нямах повече. 
Ще замоля ползвателите на такива уреди да споделят вЧепетления и мнения. Както казах в моя личен случай най-важното е да изхвърля водата в канала, няма кой да се занимава с резервоари

Link to comment
Share on other sites

Конкретни впечатления имам от това https://www.emag.bg/izsushitel-za-vyzduh-alecoair-d12junior-12-l-24-ch-80-m3-ch-sushene-na-drehi-higrostat-tajmer-bjal-d12junior/pd/DXNDN7MBM/ . 
Кара 2ра година, има дренаж + резервоар, ползвам го на резервоар. Имам приятел със същия, който е в гараж + тръба в 10л бутилка като няма сифон и той е доволен. 2 степени на вентилатора. Като разход не съм го усетил, но го дават 175w. Наглася се влажността през 5% и ако е нагласен на 40% включва на 45% и изключва на 35%. Също трябва периодично да се мие филтъра като на климатиците. Работи без проблем, ако се напълни резервоара автоматично спира.
На теб за какви м2 ти трябва? Ако имаш нещо друго питай.

Edited by UzITo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...