Jump to content
BulForum.com

Проблем с подмяна на банкнота

t_tunchev

Recommended Posts

https://imageshack.us/i/pmRxClpVj

https://imageshack.us/i/pn4jqfWWj

Бях в две банки в които се опитах да внеса тези 100 евро,но и в 2те касиерката ми отказа.След разговор с "отговорника" на едната,която просто каза,че не приемали и избяга зад едно бюро с довода че не приемали евро,което прозвуча доста тъпо и отказа да водим нормален разговор просто,защото избяга.

В интернет прочетох,че:

Оценка  и подмяна на банкноти

- повредена банкнота, от която е запазена най-малко три четвърти (75%) от площта й или сглобените части от банкнотата възстановяват такава част от площта й, се заменя по пълна номинална стойност;

Очевидно липсват по-малко от 25% от площта... интересуваме какъв е закона точно и банката не е ли длъжна да ги подмени дори и на някаква по-ниска стойност.

Ще го видя,но въпроса е принципен...не са ли длъжни да я подменят,ако са запазени номерата,а и в конкретния случаи не е и толкова скъсана.Едната също ми каза,че на еди кой си клон можело да я приемат,което пак прозвуча доста тъпо.

On 6/23/2017 at 10:44 AM, t_tunchev said:

Ще го видя,но въпроса е принципен...не са ли длъжни да я подменят,ако са запазени номерата,а и в конкретния случаи не е и толкова скъсана.Едната също ми каза,че на еди кой си клон можело да я приемат,което пак прозвуча доста тъпо.

Отиди в БНБ да ти я сменят!

On 6/23/2017 at 10:32 AM, t_tunchev said:

...и банката не е ли длъжна да ги подмени дори и на някаква по-ниска стойност.

Не,това което си написал важи само за български банкноти.За цветна валута по усмотрение на персонала,ако касиера откаже по независимо каква причина няма да ти ги вземат.Изключение е само БНБ там ще ги сменят.В малък клон в (Харманли) исках да сменя Датски крони,перфектни,без забележка.Отказаха ми с обяснението че...касиера не е виждал на живо и не може да определи истинноста им!Ровиха в онлай класьор издаден от Бнб да видят за какво иде реч.Изобщо избягват главоболия щото могат да си го позволят,няма и на кой да се оплачеш.Отивай в Тавекс или някое частно бюро...

On 6/23/2017 at 4:02 PM, HEMO said:

Не,това което си написал важи само за български банкноти.За цветна валута по усмотрение на персонала,ако касиера откаже по независимо каква причина няма да ти ги вземат.Изключение е само БНБ там ще ги сменят.В малък клон в (Харманли) исках да сменя Датски крони,перфектни,без забележка.Отказаха ми с обяснението че...касиера не е виждал на живо и не може да определи истинноста им!Ровиха в онлай класьор издаден от Бнб да видят за какво иде реч.Изобщо избягват главоболия щото могат да си го позволят,няма и на кой да се оплачеш.Отивай в Тавекс или някое частно бюро...

Добре,благодаря...ще пробвам в Тавекс.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...