Jump to content
BulForum.com

Нови условия при предплатените карти


future

Recommended Posts

Неприятна история. От 11-ти август Мтел едностранно променя условията по тарифирането на Прима картите: таксуването става на 1 минута.

 

Явно са решили да спрат с тази услуга, защото на практика разговорите поскъпват двойно и ще откажат много от киентите на Прима. Говориш минута и 1 секунда - плащаш 2 минути.

 

И една подробност: ако не презареждате след 11 август 2013-та година, оставате на старите условия. Презаредите ли, минавате автоматично на новите.

 

Честито на печелившите.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ще повдигна темата, защото мисля, че е най-подходяща за моето питане.

Такааа, значи имам прима-карта, чиито срок на валидност изтичаше в края на този месец.

Миналата година по това време М-тел направиха сериозна промяна по условията на Прим-ите :

Mtel_Prima.png

Mtel-Prima_.png

 

Тогава по някаква случайност разбрах за готвените промени преди посочената дата и презаредих картата си преди 27-и. Така изкярих една година :)

Сега обаче онзи ден баща ми презаредил картата с ваучер за 10лв.

Когато я проверих, ми изписва вече "Валидност на сумата по картата - 3месеца от датата на зареждането". А не ми дава колко е валидна самата карта, от горните снимки се подразбира, че трябва да е 1 година, но официално нямам никакво известие.

Явно съм бил един от последните ползуватели на Прима, за които започват да важат новите им условия, които всъщност са влезли в сила от преди една година!

Получих и съобщение, че съм бил станал потребител на някакъв техен план Прима Универсален, каквото и да значи това ??

 

Във връзка с това основното ми питане е сега след това презареждане дали картата автомично продължава да важи за още 1 година ?

За мен е важно да си запазя номера. Картата даже може и въобще да не се ползва или съвсем малко.

В тази връзка, примерно, ако след 3 месеца не презаредя с нова сума, ще загубя парите в картата, но самата карта ще остане валидна, нали така ?

Интересува ме кога трябва да презаредя с 6лв, за да си удължа картата за още 1 година ?

По мои сметки трябва да е 1/2 април догодина?

Дали съм прав или бъркам някъде ?

Още нещо, мога ли да презаредя Прима-та от друга карта, която е на абонаментен план ?

Link to comment
Share on other sites

-------------------

 

Тия промени първо ги направиха Глобул, в момента в който се преименуваха на Теленор и най-гадното - в абсолютна тишина и никакво предизвестие нито на сайта, нито където и да е другаде. Значи - зареждаш си ваучер и едва после разбираш, че вече са те прехвърлили на някакъв нов план, в който на всяко тримесечие (или двумесечие ако си заредил между 6 и 10 лева) трябва отново да презареждаш и няма значение дали си заредил примерно 10 или 1000 лева - след 3 месеца просто си горят без значение дали си ги изговорил или не.

Сега, по твоя случай - прехвърлили са те на универсалния прима план с автоматично активирана оферта U1 (никой не те е питал, а те така са решили , че ще е). Първо да ти обясня за U1 - при всяко презареждане на примата вече ти удържат 2.50 и ти дават някакви безплатни минути към М-Тел, които важат 1 месец. Ако не са ти необходими тия минути и не искаш на всяко тримесечие да ти удържат по 2.50, можеш да откажеш офертата с изпращане на SMS на един номер, но първия път винаги те цакат. Толкова за офертата U1 ; сега за валидността...ще ти го обясня с примери, че да ме разбереш по-лесно. Примерно зареждаш 6 лева в картата (а ако не си дезактивирал U1, всъщност ще получиш само  3.50) - тия 6 лева стоят в следващите 3 месеца и после горят ; когато обаче си ги заредил, автоматично си удължил срока на валидността на примата с 1 година. Надявам се разбра, че тримесечното горене на парите няма никаква връзка с валидността на примата - просто и едните и другите симулират абонаментен план на примата...пак си плащаш регулярно, пък макар и по-малко, отколкото ако си на план.

 

Още нещо, мога ли да презаредя Прима-та от друга карта, която е на абонаментен план ?

 

Можеш, срещу такса от 50 ст. -  вчера прехвърлях пари между 2 карти, но вече са затворили вратичката за удължаване срока на картата (в началото не се бяха сетили за този вариант), тъй като сега може да прехвърляш само 1, 2, 3 или 4 лева най-много.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор!

Значи в моя случай Прима-та вече е валидна до началото на април следващата година.

А може ли да ми кажеш за дезактивиране на тая оферта на кой номер трябва да се прати СМС и какво трябва да пише ?

Link to comment
Share on other sites

Изпращаш SMS (безплатен) на номер 789 със съдържание Stop U1, като между "Stop" и "U1" оставяш интервал. Ако впоследствие все пак прецениш, че ги искаш тия безплатни минути срещу 2.50, винаги може отново да изпратиш безплатен SMS на 789 с текст U1 и отново ще активираш офертата. А иначе минутите, както споменах, важат в рамките на 1 месец и са 50 (ако заредиш 6, 7, 8 или 9 лева) или 120 (ако заредиш над 10 лева).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...