Jump to content
BulForum.com

Ламперия


Recommended Posts

Здравейте, тези дни умувам над евентуално решение за облицоване на тавана на силно скосена стая (45 градуса от двете страни, започващо от пода). Към момента проучвам ПВЦ и дървена ламперия, с която да затворя изолацията. Всякакви идеи, препоръки и впечатления ще са ми от полза.

Link to comment
Share on other sites

+1 за мнението на RaptoR. Ако искаш да изглежда както трябва - дървенията е твоето решение. Скапаната пластмаса винаги седи като кръпка и не на място, колкото и добра имитация да е...

Link to comment
Share on other sites

Абсолютно съм съгласен за дървото, по принцип. Колебанията ми са свързани с няколко нюанса на нещата: Първо, искам повърхността да е абсолютно гладка и да няма (или поне минимално) фуги, за да не се събира прах и да се чисти лесно. Второ, тъй като самото помещение не е особено просторно, искам конструкцията да е механично устойчива т.е. да държи на облягане, подпиране и т.н. човешки въздействия. И трето, пак породено от предната причина, да не изяжда и без това малкото пространство. Това последното, може да се окаже незначително, тъй като не смятам да правя компромис с необходимото количество топлоизолация и на нейния фон, евентуална скара или каквото там се налага поради монтажа, да бъде пренебрежимо малко.

 

Вчера попаднах на идеи за облицовка с ламиниран паркет. Имате ли опит или наблюдения върху такова нещо? Притеснява ме най-вече закрепването и устойчивостта.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...