Jump to content
BulForum.com

Запис на DVD-DL


huhu

Recommended Posts

Здр

 

Имам проблем със запис на големи файлове 6-7гб на ДВД+Р ДЛ с Неро 8! Започва да записва и след време изписва грешка и Failed burn. Дисковете които ползвам са Maxell dvd+r DL.

Има ли някаква особеност за запис на големи файлове на двуслойни дискове?

Link to comment
Share on other sites

Принципно не, но понякой път дисковете не се разбират добре със записвачката - на 8Х се изписват, че са само 2Х, по средата на записа вадят грешки (най-често когато започне втория слой) и т.н. Аз също имам от тези дискове - обикновено нямам проблем с Макселите, когато ги записвам с LG записвачки.

 

П.П. Добре е да сложиш един скрийншот на грешката, за да се види каква е точно.

Link to comment
Share on other sites

Може да е от дисковете, стават проблеми при прехода към втория слой или ако се записва до края на единия слой. Ако ползваш ImgBurn и файловете са 6-7 GB размер пробвай да ги разцепиш примерно 50% на 50%, половината файл на единия слой, другата половина на другия слой. По този начин няма да се ходи до най-външния слой на диска при запис. Също така за определни файлове ImgBurn може да ти подскаже най-оптималната точка на прехода между първия и втория слой.

Но така както си написал най-вероятно е от дисковете, пробвай с по-качествен носител Verbatim. Аз преди ползвах двуслойни Maxell, но се отказах и за двуслойни дискове вече ползвам само Verbatim и съм нямал проблеми.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...