Jump to content
BulForum.com

АВТОМАТИЧНИ/МЕХАНИЧНИ ВРАТИ


Recommended Posts

Откривам тема за този вид врати, защото са отделен сегмент на пазара.

 

Преди години работих с 2-3 фирми, но изгубих координатите във времето, а и не съм много очарован от продукцията им.

 

С този първи пост в темата искам да попитам и за съвет за коректен производител на качествени секционни врати от типа, понеже ще слагам такава на гаража. Ако някой скоро е ползвал подобни услуги, нека даде съвет.

Link to comment
Share on other sites

Hoerman да са те ядосвали?! Те са тип "летящо крило".

 

На 3-4 места ги виждам/ползвам. Веднъж кат се напаснат дистанционните и приемниците всичко върви нормално, даже ако забравиш за 7-8 години да мажеш вериги/лагери/ролки. Само спирането на тока от време на време е проблем че ако ползваш аварийното откачане няма застопоряване в горна позиция. На новите модели може и да са коригирали проблема

 

 

Link to comment
Share on other sites

Тези не са ме ядосвали, защото не ги познавам. Ядосаха ме български производители, които така и не вкараха в пътя врата за близо 4 хиляди лева, 5 пъти я напасваха заради блокажи, накрая и мотора смениха, та не искам да чувам за такива.

 

Но тази фирма ще я проверя - изглежда сериозна.

Link to comment
Share on other sites

забравих да ти оставя линк и контакти.

 

http://www.hormann.bg/distributori/

 

когато бяха поръчвани вратите, които ползвам, местния им дистрибутор беше само един и офиса му беше на ул. Полк Сава Муткуров. Не помня как се казваше фирмата. Сега обаче не виждам да има такъв адрес там.

 

За времето си цените им бяха сериозни. Примерно дистанционното е 100 лв/бройката, а механизмите с крилото къмто 2-3000лв.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Аз веднага намерих координати. Да не би СОЛИД 55 да са представител, че и на тях офиса им беше там... Аз това се притеснявам, че цените ще са ужас, а аз искам и врата във вратата... Навремето бяха много скъпи тия врати, но в момента има много предложения и поевтиняха. Ще се обадя след малко да видя какво ще поискат.

Link to comment
Share on other sites

Значи да поясня:

 

Представители за Пловдив са фирмите Аказа и Фиксатор. Доколкото разбирам и Солис.

 

В момента върви промоция на няколко размера врати и няколко цвята на 1500 лева.

 

Викнал съм хората от Аказа утре за размери и подписване на договор. Срок на изпълнение - 40 дни. За моя размер пасва врата 250/200, която бяла с панел 4см и хубавата автоматика е около 2200 лева. Мечтата ми за проходна врата се изпари на мига. Цената отива на над 3700 лева. Самата тя струва почти колкото голямата врата...

Link to comment
Share on other sites

Тези врати ги правят в България само използват Търговската марка. Крайно съм разочарован от СОЛИД--след като поръчах и платих нужното капаро за 2 гаражни и 1 входна врата и точно им казах че искам да са монтирани преди определена дата и ме увериха че няма никъкви проблеми от тяхна страна се стигна до там че ходих на 2 да се карам с тях че не спазват срока. (

 

Последнтото ходене до определената дата имаше 3 дни и те ми казваха че още не са натоварени на камиона от Австрия, и последва скандал и о божеееее чудооо на другия ден камиона прелетя 1200км и ми монтираха вратите.

 

Бягай от тази фирма --говоря за офиса който се намира пред МОЛ а в Смирненски

Link to comment
Share on other sites

Тук за Солид НЕ говорим, както се вижда. Те са огромен производител на интериорни и външни врати. Аз имам тяхна врата отпреди 12 години и съм много доволен. За автоматични не бих се обърнал към тях, най-малкото защото и да правят, то скоро са започнали, което ще рече, че е напълно логично да има проблеми.

 

Не напразно хората казват, че има ЧЕТИРИДЕСЕТ ДНИ срок за монтаж, а и аз не съм случаен потребител - няма да им платя, докато не се уверя, че вратата ми е немска.

Link to comment
Share on other sites

Не гарантирам за името Солид --Просто мисля че бяха те -- написъл съм къде беше офиса.

Относно срока до датата на сватбата имаше 2 месеца или 60 дни

и няма как повярвай ми да се убедиш че са Немски или Австрийски.

За плащане не говорим не може да ги поръчаш без да си оставил капаро

 

иначе вратите все още си работят вече втора година ще направят скоро

Link to comment
Share on other sites

Начин да разбера ВИНАГИ има. Най-много панелът да не е немски, но той няма никакво значение, мен ме интересува мотора и окачването.

 

Като монтират вратата, ако разбира се стигнем с тези хора дотам, ще ви кажа кое какво е. Всъщност ако утре направим договор ще напиша подробности. От няколко места вече научих, че тези врати са едни от най-добрите - на мен това ми стига. Не ме притеснява по-високата цена.

Link to comment
Share on other sites

Задължително предвиди UPS към вратите мисля не беше включен и да не е по малко от 1000VA да не останеш изненадан когато няма ток защо не може да си изкараш колата или когато тока е с ниско напрежение също има проблем със отварянето и затварянето.

Link to comment
Share on other sites

да, солид 55 ми звучи познато, може и те да са били тогава представителите - офиса беше точно до офиса на визиото на ул. Полк. Сава Муткуров. Не бяха от най-отзивчивите особено при търсене на решения с нормални цени, но айде да го пишем обичайно поведение за нашия бизнес климат. в крайна сметка със съвсем малко ежене си свършиха работата и нещата работят.

 

именно за ръчното отваряне в авариен режим исках да ти кажа. откачаш вратата от механизма и от там тя фръква според натягането на пружините, които пък обикновено са балансирани за седене в средно положение. поне на тия врати дет ползвам. та вадиш колата (ако е по-висока, примерно джипче/ванче) като викаш втори човек да придържа вратата в дигнато положение. после пък щото не си я смазвал последните мнамсиколко години палчето не кликва съответния сегмент от веригата в долно положение на вратата и тя седи полуотворена докато не дойде тока да си я наместиш.

Link to comment
Share on other sites

Вратата е поръчана с автоматика Супраматик (скъпата - 700лв), серия 3, която позволява т.нар. супер бързо задвижване. Всичко е немско и пристига оттам, като именно затова срокът е 45 дни.

 

Мобо, мерси че ме ориентира. Между другото се оказа съвсем случайно, че съседният на моя гараж е врата Хьорман, монтирана от същата фирма.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...