Jump to content
BulForum.com

oткраднат акаунт на ICQ


pamporov

Recommended Posts

Днес изненадващо от ICQ-акаунта на една позната ми пише някакво русначе което твърди че този акаунт му е бил даден от техен мобилен оператор през юни миналата година. То верно че този комуникатор вече не е много актуален и тя не го е ползвала от доста време, но все пак от нейно име може да се направят доста неприятни неща. Какво може да се направи в случая, повече от сигурно е че паролата е сменена. Може би един мейл до някой от администраторите на ICQ, но до кой? Някой имал ли е подобни проблеми?

Link to comment
Share on other sites

Нищо не можеш да направиш... Тия дивотии с кражбите започнаха навремето, когато започнаха да продават "тарикатски" номера или такива с по-малко цифри. Аз лично така и не разбрах как успяват да ти откраднат номера, но не познавам някой, който да си го е върнал...

Link to comment
Share on other sites

Ще и кажа да опита с мейл за забравена парола, поне в профила данните са си същите(което ме шокира). И името на юзера и всички останали данни не са пипнати!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Аз лично така и не разбрах как успяват да ти откраднат номера

Елементарно. Като ти хакнат primary email. Затова винаги когато се дава такъв номер се дава в комплект с него. Иначе после по всяко време можеш да си вземеш контрола над него обратно.

Има и друг начин aко имаш достъп до компютъра на жертвата:

 

icqoi.jpg

 

Няма парола която да не може да се смъкне в рамките на максимум минута. Изключение прави тази на Skype (от популярните месинджъри) защото се пази на сървъра и връзката е криптирана отгоре на всичко.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...