dimetrio Posted April 3, 2003 Share Posted April 3, 2003 Kagete kak da si updeitna BG encyklopediata kato mi iska originalen disk za updeita Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted April 3, 2003 Share Posted April 3, 2003 kyde go tozi update, da probvame Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne_Hrani_Maiko Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 az puk vob6te q nqmam taq encyclopedia tak 4e mi dai link da si q drupna Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 az puk vob6te q nqmam taq encyclopedia tak 4e mi dai link da si q drupna da si 4uval za search! http://warez.ru:8081/Win_Appz/Bulgarian.Encyclopedia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 ako ne se luja, stava vupros za encyclopedia-ta na v.trud i nejniat update. ne sum mnogo siguren,no mislya che ima nyakakva zashtita.edno che mnogo trudno se kopira(zabiva na 92%) i vtoro - image file-ove trudno stavat(pone tozi na warez-a ne e pulen) kolkoto do update ......... bez CD-to ne mojesh da go slojish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 I az ne moooa da q updatena, shtot iska origin disk. EDIT:A za svalqneto na update nqmah nikav problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 няма ли начин да се разбие защитата ? щото сега ще ми дават ЦД с листовките за КАТ ама тоя ми каза че не можело да се копира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Ами аз имам копие на оригиналния диск и работи свястно. За ъпдейт не съм пробвал, но samkijot, как така разбра, че имиджа не е пълен? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 щото сега ще ми дават ЦД с листовките за КАТ a tova ne e li sa6toto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 щото сега ще ми дават ЦД с листовките за КАТ a tova ne e li sa6toto ? Slain e tva sym go polzval i e naistina qko, no moje JIS da govori za drugo, shtot ima i nqkvo drugo na edno CD(cqlo) JIS ne vqrvam da ne moje da se copira Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Окей, ти го пусни да се запише с CloneCD, пък то нека да не иска да се копира . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 при мен стана ъпдейта, въпреки че диска не ми е оригинален, дори напротив - на един диск съм записал Енциклопедията заедно с Фотошоп 7 интересното е че не стана от първия път, незнам какво направих за да тръгне, изненада ме, аз исках да видя още веднъж съобщението за грешка което дава за да го потърся в exe-то, но то взе че се уплаши и не ми го показа, направо се инсталира само че сега не тръгва, казва да му дам оригинален диск, не че е нещо изненадващо де, ама да знаете че има и втора "бариера" ако имам някакъв успех, ще се похваля тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 аз таковата... ъ-ъ-ъъъ, май успях, такова, да го пусна де, искам да кажа ето с това трябва да се промени exe-то СЛЕД като мине ъпдейта проблема се оказа че е следния - програмата проверява реда в който са записани на CD-то файловете и директориите, трябва да са в точно определен ред за да разпознае диска като оригинален, обаче ако диска е записван не 1:1 ами първо са били копирани файловете на харда и след това записани - програмата с която записвате ги подрежда по друг начин, най-вероятно по азбучен ред от това следва, че при копие 1:1 би трябвало да си работи и без това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 проблема се оказа че е следния - програмата проверява реда в който са записани на CD-то файловете и директориите, трябва да са в точно определен ред за да разпознае диска като оригинален, обаче ако диска е записван не 1:1 ами първо са били копирани файловете на харда и след това записани - програмата с която записвате ги подрежда по друг начин, най-вероятно по азбучен редот това следва, че при копие 1:1 би трябвало да си работи и без това Два пъти я качвам тази Енциклопедия-искам да стартира от твърдия диск.Май че този съвет/от цитата/ е най-близо до това,което съм си мислил. Проблема при мен още не е оправен.Предполагам,че има някакъв запис в регистрите,който може и да се изчисти,ако преинсталирам Windows-a наново.Да не га урочасвам,но той пък упорито се стабилизира и май засега няма да го преинсталирам/с форматиране на съответния дял/. Все пак да попитам-някой знае ли дали и къде в регистрите може да има вероятен запис,който да кара Енциклопедията да стартира само от CD устройството? Или да създам виртуален диск/лошото е,че нямам място на твърдия диск/? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Ами разбери сам - отвори си един regedit (или друга програма за работа с Регистрите) и ползвай функцията му за търсене- търси името на програмата, фирмата производител, директорията в която е инсталирана (пълен път)... Където са тези данни, там е и всичко останало свързано с програмата и евентуално настройките й за работа (работна директория, директория/устройство където да търси файловете си). Този номер върви за коригиране на пътя до инсталационните файлове на самия Уиндоус, ставал е и за друг софтуер. Има логика да успее и тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 не си губи времето да търсиш, в конкретния случай нищо няма да постигнеш : програмата прави проверка с GetDriveType дали устройството е CD-ROM, и също така използва FindFirst и FindNext функциите, като следи за реда в който се намират файловете.... хем казваш че искаш да я пуснеш от харда, хем казваш че нямаш място на харда ?!? ако освободиш още малко място, зареди ISO-то в Daemon Tools и така я ползвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Ами разбери сам - отвори си един regedit (или друга програма за работа с Регистрите) и ползвай функцията му за търсене- търси името на програмата, фирмата производител, директорията в която е инсталирана (пълен път)... Да,съвета е много добър-пробвах го-пуснах търсачка>Sirma>има доста записи,но в директория HКEY_USERS са Binary Files,които не са ми много ясни. Не открих нещо,което да ме насочи. Иначе по принцип участвам в няколко руски и други чужди форума,където получавам винаги много компетентни отговори на повечето от зададените от мен въпроси-но как да питам за нещо,което е български продукт,който те изобщо не познават? Не открих нищо,което да ми подскаже нещо в регистрите/което не значи че го няма изобщо/,но все пак благодаря за съвета и отзивчивостта по този въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 Не намерих по-подходяща тема, но възползвайте се от това докато има свободен достъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.