Jump to content
BulForum.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

slan

Въпрос за MIPS- simulator QEMU Линукс и фърмуеъра

Recommended Posts

Хай,

 

Ако можете свалете си QEMU и фърмуеъра(PlayOn!X r4824 rev5.1 for Patriot Box Office Media Player (PBO)): http://playon.unixstorm.org/installation.php .Доста се начетох на Линукса и му се наситих на командите, но не успях "vsftpd" и "transmission" да ги накарам да се стартират автоматично след всяко включване и изключване на медиа бокса. Първият бокс се прецака с фърмуеъра, поръчал съм втори. Поръчал съм от Хонгконг USB to ttl, да не се повтаря предишната грешка. Четох сумата ти форуми, при предишният бокс нямаше ефект, как става автоматично стартиране на апликация?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Предполагам, че трябва да добавиш твоя скрипт на едно от следните места: /etc/rc.local, /etc/rc.sysinit, или /etc/rc.d/init.d

Как се е прецакал firmware?

Share this post


Link to post
Share on other sites

трябваше да добавя цялото указания за инсталация на ПБО под Иундоус. Просто наддавах при ибей, дали ще спечеля все едно сме при бинго.

За цената си е най-доброто на пазара за този хардуеър. Това е най-доброто: 1.Best-PlayOn!X r4824 rev5.1

Има една дузина бъгове, поддържа ми WLAN картата Ralink 3070. Има бъг с Transmission, с файлове над 1,5 гб

 

Не знам идиота измислил бъгавата версия, но: Теорема!: "Доколкото има зависимост от линукс скриптове, има бъгове"!

 

Не обичам да критикум бъгавият Линукс като обичайно положение, но:

Има много идиоти( за съжаление няма безбъгав Линукс, както беше с Уиндоус 2000) :

Един прост бъг:

 

"download-dir": "/home/transmission",

"encryption": 0,

"idle-seeding-limit": 30,

"idle-seeding-limit-enabled": false,

"incomplete-dir": "/home/transmission/incomplete",

 

директорията /home/transmission не съществува, както и /home/transmission/incomplete . Сваля се нещо и се прекъсва. Бъгаво, който е писал скрипта, не е тествал

Share this post


Link to post
Share on other sites

Използва 8 пъти производни на думата бъг :D

 

Ти направи ли update на firmware-a? Виждам, че последния е от края на 2011 година и някак си не ми се вярва толкова да не вървят нещата.

 

Не ми се отваря темата какво е бъгаво и какво не, но ако производителя не си е написал драйверите и приложенията както трябва, не виждам защо трябва да прехвърляш вината на Линукс. Същотото е да си купиш китайска web camera за 5лв с проблемни драйвери и после да говориш колко смотан бил Windwos. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

PlayOn!X r4824 rev5.1 я махнах временно, да тествам другите. Имаше един "огромен" проблем с трансмишън( ако не се лъжа, беше в. 2.33), без да споменавам другите бъгове. В скрипта на трансмишъна махнах опцията да има incomplete directory, както и едновременно да сваля до 2 файла, 400 кб даунлоуд/40 кб ъплоуд. Промених му даунлоуд директорията на вече съществуваща, имаше малък проблем, че несвалените файлове носеха крайното си име, вместо да се преименуват: примерноgood.jpg в good.jpg.traansmission. Вторият по сериозен проблем беше, че при сваляне на торента някъде към 80% показва грешка в хх пакет. Давам му "resume" и той си продължава свалянето. После идва друга грешка, нещо от сорта, че фйла не се намирал в тази директория, влизам чрез Самба в директорията и файловете си са там( на един торента трябваше 25 пъти да го резюмирам, накрая се свали и е наред). Направих extended test на харда, наред си е. При хаш проверка на втори и трети тестов торент връща назд процентите, към 80%.

 

Сега тествам AC Ryan b.5440 от 13.08.2011http://patriot-box-office.wikidot.com/pbo-alternative-custom-firmwares. Tam bittorenta btpd при променена конфигурация: само един торент едновременно, 400 кб/80 кб, води до замръзване на медиа бокса, след натискане на "setup", се рестартирва. Има по-висока скорост от трансмишъна при PlayOn!X r4824: 280 кб срещу 380 кб(почти максимално ограниченото)

 

При оригиналният фърмуеър имам скорост при торентите от 700 кб, но досега не съм свалял нито един торент напълно, тоест не е изяснен въпроса със замръзването както е при AC Ryan, дали го има( btpd не поддържа ръчна хаш проверка). Пък и не ми харесва, че не мога да превъртам по-бързо филма от 32х, както е възможно при другите.

 

Ferante: "Предполагам, че трябва да добавиш твоя скрипт на едно от следните места: /etc/rc.local, /etc/rc.sysinit, или /etc/rc.d/init.d"

С малко повече отделено време за разузнаване на уебинтерфейса, го намерих. Удобно направено, чрез браузъра мога да променям Едитор->myS. Проблема е, че в Едитор, има още 12 други конфиг. файлове. Прекалено съм свъкнал на Уиндоуса, там просто myS, settings.json, mypd не може да има.

 

Ferante: "Как се е прецакал firmware? "

При флашване от алтернативният към оригиналният фърмуеър, медиа бокса е включен към рутера, влизам чрез телнет в него и пиша: echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

Това е команда за soft reset. На усб стик, форматиран в FAT32, качвам фърма install.img в главната директория, вкарвам го в усб порта, пиша в телнет: reboot и медиа бокса почва да св флашва. Само дето на логото забива, виси над 1 час. Сега като си помисля, може би причината е в чиповете, където се съхранява фърмуеъра, да могат да поддържат само определен брой флашвания. Аз наистина го бях флашвал много, и са лош късмет към края, където исках обратно оригиналният фърмуеър, се прецака.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...