Jump to content
BulForum.com

slan

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

About slan

 • Rank
  Член
 1. Понеже вече bt.wrzru.com го няма, свалям от замундата. Свалих един музикален видео DVD като ISO-файл.Маунтвам го като виртуален диск.На SSD харда му намалява пространството, а и е доста голям за външният хард(3 DVD-та, а може и да сваля още други), искам да намаля размера. Искам да рипна песните в него като отделни видео музикални файлове в avi,mp4 или mkv файлове. Да изтрия някои, а други да оставя, понеже едните ми харесват, другите не. Трябва ми програма за Уиндоус 7. По възможност безплатна. Програмата трябва автоматично да разпознава възоснова на индекса началото и края на песента. Някой да знае нещо по въпроса. Търсих из гугъл, но правилният въпрос ми убягва, все попадам на scram.
 2. Относно цитата, беше интересно да чета в немските вестници. Немските фирми пътво са продавали оръжия на Турция, след това с подкупи на Гърция. Гърция все още има желанието за възстановяване границите си от на Византийската империя, което включва голяма част от територията на сегашна Турция. И двете страни са членки на НАТО. Една война между страни от НАТО? А относно Булгаристан. Българските турци се изселиха в Турция, там им е по-добре. Имат двойно гражданство, но ако се направи така, както Германия направи, ще им спре сеира, и на ДПС. Турция няма как да влезе е ЕС, преди да реши, един от многото проблеми между ЕС и Турция, примерно с Кипър: Северен Кипър не е признат като държава; и с кюрдите, решение би било като в Северен Ирак с автономна провинция. Последният закон за цензура на интернет без съдийско решение също не е комфортно с европейските закони. Турция може да е развита. Сирия беше също, както и множество арабски страни. Една диктатура или авторитарно управление не води до влизане в ЕС. Лично между нас, турците не ги понасям, неприятни са ми, както и циганите. Ако България стане част от Турция, аз ще съм "терориста"
 3. Да си кажа мъките, нямам смелост да ги споделя с баща ми. макар той да ме накара за това, за което в момента имам грижи. Че не можете да ми помогнете, ми е ясно, само сте слушателите тука. През март отидох при един адвокат, исках да придобия немско гражданство. Попълних документитетите, адвоката изпрати заявка за среща в бюрото за чужденци. Липсваха ми три документа, за последните три месеца доходи от фирма, и за знанията ми по немска история и конституция, изпит, държаш в народното училище срещу 50 лв, 300 въпроса. Поради това, пратих на адвоката писмо за прекратяване на взаимоотношенията ни. Той твърди, че стойността на щрайта(на стойността на дадената услуга, става въпрос за гражданство), било на стойност 10.000 евро, оттам си причислява комисионна от 600 евро, 250€ е вече получил, иска разликата в рамките на една седмица, иначе ще идва при мен разсилен и тоя дръвник ще си получи парите след разпродажба на имуществото ми. Което ме ядоса, и се обърнах към адвокат, максималната сума по цялата работа е 4.000€, където при решение в моя полза адвоката вече е получил заплащането си. Адвоката, който наех, ми писа, че дръвника е имал право, било е наистина на стойност 10.000 евро. Трявба да контакрирам днес с него. Но той е алчен и иска повече. Ще се съдим в гражданският съд. Дори да спечели, нищо няма да получи от мен, ще обява частна инсолвенция.. Пари няма, само дрехи, ако иска, може да ги вземе и да си покрие исканията
 4. Schluss mit Kommunismus. Weg mit dem Scheiss!!!

 5. Откакто си купих флашката-128 гб, 110 мб/сек четене, 80 мб/сек писане съ, доволен. Не съжалявам. Харда ми, 500 гб на Самсунг, се прецака(грешни сектори), и го преместих във външно E-Sata устройство на Делонги(60 мб/сек четене и писане). Най-се дразня от купената от мен програма, Нортън интернет секюрити 2011, и по-точно от "Sonar Protection". Блокира ми доста програми, не мога да ги възстановя от карантината/налага се повторно да ги свалям. Но Касперски повече ме дразнеше, та няма да мигримирам, още повече, платени са ми още 220 дена
 6. Ние разпознаваме заразен комп по това, че стартирването и самата работа на компа се е променила според преди(При инсталирване програми на Adobe старта на Уиндоус се забавя значително, но не старта на самите програми на Adobe) Интернет връзката се забавя значително, има прекъсвания без причина, браузъра има нужда от големи ресурси на едновременно оперативна памет и процесорно време. Ако. както на моят лаптоп. има лаппа за активността на интернет връзката, освен тази на рутера, се разпознава, че без причина компа обменя данни, ако лампата/ите мига/т. Самите кракове и кейгени са в Yoda криптинг формат, за да не бъдат разпознати от антивирусните програми според сигнатура, значи те са архивни файлове с парола и паролата е закачена към самият файл. Забелязах тази особеност при опит да стартирам под Линукс и Wine( симулация на Уиндоуса). Генерално препоръчано, под съмнение е всеки кейген, който не стартира под последна версия на Линукс( тъй нареченените LiveCD),касае се в този случай за вирус/троянец( файла се препоръчва да не се намира на системният партишън). Имал съм случй, кейген да отказва да се стартира под виртуална система на Windows XP SP3, съобщението му беше, че във виртуална система не може да се стартира. Имах един кейген на Фотошоп, според www.virustotal.com(около 22 антивирусни програми) беше чист в продължение на 18 месеца( теста беше 06.2008 г.), имаше само едно подозрение на една от 22-те антивирусни за DNA-Scan. Междувремено е при 17 антивирусни един троянец. В последно време инсталирах две игри, за които знаех, че краковете не са чисти. За едната игра с крак на Reloaded компа ми забави леко, имаше опит(според съобщение на файъруола) за опит за достъп до папката на браузъра. При стартиране на другият крак, Акробат рийдър версия 10.х ми забива и изисква 90% ресурси от процесора. Но аз съм човек на сигурността. По точно казано от от началото на самата лино моя инсталация: 1: Инсталирам легалният ми Уиндовс 7 от DVD-то 2. Без някакъв инсталиран софтуер, инсталиравам всички пачове чрез Майрософт Ъпдейт. 3. Инсталирвам всички драйвери и правя имидж чрез Acronis True Image 2011( платената уеб версия) 4. Инсталирвам според мен сигурният софтуер и правя втори имидж( имам блю-рей, на които ги записвам след това) Системата ми е: Лаптоп Acer 5935G Графична карта: Нвидиа ГТ240М с драйвери версия 258.96 Процесор: Intel Dual2Core P8700 на 2586 Гц двупроцесорно Hard: SSD 128 Гб 120 Мб/сек. четене 80 Мб/сек. писане Системна памет: 4 Гб DDR3 1066 Мб/сек. OS: Windows 7 Professional 64-bit (платена версия) Антивирусна програма и файъруол: Нортън интернет секюрити 2011 (платена версия) Компа ми е заразен в момента и му трябва 3 пъти Refresh на страницата, за да я зареди. Но има универсално лекарство при болести на компютри, за разлика от при хората, The Image.
 7. За Скайп или гугъл толк можеш да влизаш чрез браузера: Чат. Дали освен чат, става и телефониране, не съм пробвал досега.
 8. Със SIW също не стана. Затова пробвах с Линукс дистрибуцията СуперОС 9.04 и виртуална машина, там успях да сменя МАК-а и да се кънектна.
 9. A-Mac 5.4, SMAC 2.05 и Mac Makeup 1.95d съм ги тествал вече, "ipconfig /all" ми показва след наужким смяна на МАС адреса, оригиналният МАС. Дори трика с регистрите ме става. Пробвал съм с интегрираната интелска 4965AGN, както и със външа USB Ralink RT73.
 10. Търся сериен номер на програмата Change MAC Address 1.1.0 на lizardsystems. Това е единствената програма от тестваните 12, с която успях да сменя MAC адреса( при триалната версия само определен МАС адрес) на интелската мрежова карта под Уиндоус 7 х64.
 11. TuiTo

  Приятел кажи го тоя сайт за BIOS-a на Windows 7 ....... плс. ........

 12. Не обичам Skype, ако го ползвам и след това трябва нещо сериозно да направя, възстановявам стария имаж на харда. Имам някакви подозрения към програмата, без доказателства. Но както казах, изтривам партишъна и възстановявам. ICQ е приятна програма, имаше няколко бъгове в предишната версия. Добре е за чатене.
 13. slan

  µTorrent

  Ъпдейтнах utorrenta от 2.00 до 2.01. Преди, ъплоуд ми показваше при пиърите, колко процента са ъплоуднали,аз като сийдър, сега с новата версия ми показва постоянно 0%, при условие, че от доста време се ъплоудва към един пиър. Май трябва обратно да се връщам към предишната версия P.S. При ъпдейт към 2.0.2 проблема изчезна, и забелязвам по-добър менаджмънт на клиента при 10+ пиъри, за ъплоуда на 700 мб при 10+ пиъри се нуждае от 950 мб ъплоудтрафик, при 2.0 беше 1,02 гб.
×
×
 • Create New...