Jump to content
BulForum.com

Внимание колеги - измамници


mmuto

Recommended Posts

попаднах случайно на тази тема и реших да я пусна и тук

 

Публикувано: Днес, 18:50

Колеги,моля за внимание на поредните български измами.Днес ми се обаждат от номер +35989145 и млада жена ми казва че разговора е напълно безплатен за мен.Тоест това е поредната телевизионна игра по НОВА телевизия.За порядъка от 5-6 мин се оказа че разговора ще ми струва 62лв.Като се има напредвид че е входящо обаждане, и зададените ми въпроси ми се сториха много лесни и затова и прекъснах разговора,но удоволствието ми струва 62лв.В последствие се оказа че майката на мой познат която също била подведена дължи 150 лв ,от същият телефонен номер.Утре ще пусна жалба към мобилният оператор ГЛОБУЛ макар че жалбата ще остане глас в пустинята.Най-интересното е че в рекламата по НОВА се казва за безплатен смс,което е пълна измама.Умолявам МОДовете да направят темата важна ,тъй като нямам желание някой колега да бъде прецакан по същият начин. И КОЛЕГИ МОЛЯ ВНИМАВАЙТЕ +35989145 запомнете номера и не си вдигайте телефона.Пуснах вече жалба и в Господари на ефира ,нека спрем поредните измами на българският народ.

Link to comment
Share on other sites

Използват лакомията на българина ако може да спечели без да работи + разглезеността му покрай интернет с натискането на това и онова бутонче да си тегли разни благинки. Да, ама не - тука натискането на бутончетата е голяма набутвация. Поне не ги ли предупреждават като ги карат да натиснат 1 и 2, че всяко натискане ще им коства еди колко си?

 

 

 

П.П. А някой знае ли как да избегна спама с SMS-те от тая игра, с които ежедневно ме заливат? Номер мога да блокирам, но SMS - не....поне не и с апаратите, с които съм.;)

Link to comment
Share on other sites

Ебаси. Не знаех че може да те цакат по този начин. Току-що се обадих на *88 да питам и хората бяха наясно и казаха, че за няма вариант за самото обаждане да се плати, освен ако не почнеш да отговаряш на въпроси. То било по 2 и нещо на въпрос.

Link to comment
Share on other sites

Мен ме пратиха да говоря с фирмения консултант, но ще ми е любопитно дали може да се забрани това от "обикновен" абонат. Въпреки че с всеки смартфон може да се блокира все пак е грубо.

Link to comment
Share on other sites

Аз мога ли да ползвам темата и да питам как така през ден на глобулския ми номер получвам входящо повикване от скрит номер(по 5, 6 понякога)....вдигам, слушам, псувам...НИЩО. Отивам в Глобул - НИЩО.

Link to comment
Share on other sites

Преди време след платена сметка от 150лв заради 60 поредни смс-а на цена 2.40 и ходене по мъките ( жалби навсякъде и т.н. ) си платихме сметката.От мобилните оператор - Ментел казаха, че няма как да се блокират от тях този род смси.Също нямало и начин да се блокират всички "импулсни" номера.

 

П.П. А някой знае ли как да избегна спама с SMS-те от тая игра, с които ежедневно ме заливат? Номер мога да блокирам, но SMS - не....поне не и с апаратите, с които съм.;)

 

Последно ставаше със STOP на 181 за играта "Пари на мига".

Ето и за тази:

 

Как да спра подканящите съобщения, които получавам от играта?

За да спрете подканящите SMS-и за играта, моля изпратете SMS с текст STOP на номер 145.

Друг начин за спиране на подканящите SMS-и от играта е да се обърнете към информационен център на Вашия мобилен оператор.

Link to comment
Share on other sites

Преди две години когато имаше пак някаква игра на Ники Кънчев и постоянно на ден имаше минимум по два смс-а от тях. Обадих се на оператор питах ги дали могат да спрат тези смс-и и ми каза оператора, че не е от тях, а от играта.

Викам добре, разговора се записва, аз номера на никой не съм си давал съответно вие сте го предоставили без мое съгласие = нарушение на закона за личните данни, следователно ако получа още един смс сте подсъдими по този закон.

Повече смс не получих никога за никаква игра.

 

Въпроса е че сега пише в самия смс, че са от самия оператор и това не важи :(

Link to comment
Share on other sites

През последните 2 седмици получих няколко sms-a от въпросния номер. Като в един от тях се казваше: "Може би за 23 години не си печелил нито лев без усилия" . Замислих се от къде знаят на колко години съм и звъннах на оператор на Глобул. От там ми казаха , че ще ми ограничат въпросните sms-и , но не ми отоговориха откъде организаторите на играта знаят моята възраст. Като предположението на оператора беше че някога съм участвал в тази или някоя друга игра на същия организатор , а аз не съм. От написано над мен ми стана интересно ,ако позвънят на някой , който е на ваучер и има 3-4 лева. Ако той отговори на 30 въпроса * 2,40 откъде ще си вземат парите

Link to comment
Share on other sites

...От написано над мен ми стана интересно ,ако позвънят на някой , който е на ваучер и има 3-4 лева. Ако той отговори на 30 въпроса * 2,40 откъде ще си вземат парите

 

 

Много просто - по средата на въпросите, при натискането на поредната цифра ще се чуе автоматиката, която ще съобщи, че няма достатъчно налични средства.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...