Jump to content
BulForum.com

проблем с pc


Stenli

Recommended Posts

Здравейте, тази сутрин с неприятна изненада установих, че компютърът ми не се стартира. Като натисна копчето за включване или няма никаква реакция, или 2-те лампички премигват за секунда и изгасват. Ако някой може да ме насочи къде би бил проблемът ще съм благодарен :)

Link to comment
Share on other sites

Захранване, дъно или разместен някой кабел или карта в слот. Последното ми се е случвало, дори да не съм бутал компа, преди години. Наместваш всичко, вадиш слагаш..., но май ще да е захранване.

Има случаи и на заседнали Power/Restart копчета на самата кутия и какви ли не такива.

Link to comment
Share on other sites

А някой приличен сервиз да ми препоръчаш, понеже направих това, което ти ме посъветва и нищо не помогна, а да купя ново захранване на сляпо и да се окаже друг проблем не ми се иска :))

Link to comment
Share on other sites

Преди да опреш до сервиз, бих пробвал разни други хватки, примерно да извадиш абс. всички неща, които не са нужни за стартирането, дори видеокартата. Оставяш само една платка РАМ, а можеш и изобщо рам да не оставяш вътре. хардове мардове, всичко откачаш освен захранването към дъното (и проца). При нормални условия ще завърти нещата, и ще писне за липса на РАМ и т.н. Така мисля че ще отхвърлиш повечето заподозрени, освен дъното, проца и ПСУ-то. Да видиш колкото дали ще запали и ще мине в работещ режим някакъв.

За сервиз не знам, слава богу не ми се е налагало, всичко сам съм си оправял досега, но можеш да идеш до някоя от познатите фирми, повечето има ъгъл в който правят и такива диагностики.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, ей сега ще пробвам да видя резултата :)

 

 

едит: след като изключих всичко резултат няма даже сега изобщо не пали (не пресветват лампичките)...

 

edit2: а ако се наложи смяна на захранване какво би ми препоръчал като мощност/марка? Конфигурацията е:

 

Athlon X2 5600+

Sapphire 5670 1gb DDR5

4x1gb ddr2 ram

320gb + 2tb hdd

1 dvd rw

1 floppy :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

Пробвай да извадиш захранващия кабел, след като натисни няколко пъти бутона за влючване и след това сложи кабела обратно и пробвай да пуснеш пц-то.

Link to comment
Share on other sites

Мда, изваждането на захр. кабел от контакта за няколко минути също може да помогне в някои случаи, и нулиране на BIOS, примерно при оверклок..

Макар че той ако е пробвал вадене и слагане на хардуера, надали го е правил при включен в контакта..

Link to comment
Share on other sites

Конфиг-а ти е подобен на моя, всяко едно истинско 400 ватово ще е предостатъчно според мен. Ако не ти се дават пари, някой фортрон PNF или което и да е 400, 425 W от енермакс, ЦоолерМастер, може би само не и чифтек...

За 40-50 лв би трябвало да се намират. Аз още съм с Fortron 400 PNF. Максималното натоварване, което съм виждал е около 250 вата. Силно се съмнявам, че при теб ще надвишава 300 вата при максимално всичко.

Все пак пробвай да сложиш РАМ и пробвай пак. Може нещо и от дъното да е. И си провери хубаво и бутоните, ако си сръчен можеш да пробваш включване с отверка на съответните пинове на дъното.

Link to comment
Share on other sites

Довечера един приятел ще ми даде захранване и ще тествам дали проблемът е в него :) Иначе гледах цени на захранвания Fortron 400-450W < 70лв не видях, което ми се струва странно (същото като моето 350w PNF е 56лв, но ми се ще да сложа малко по-мощно). Намерих някакви за по 30лв, но пък не знам дали им смисъл да се слага подобно захранване.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...