Jump to content
BulForum.com

На море в Гърция ?!


CANARA

Recommended Posts

Тази година решихме да отидем на море в Гърция...разгледах доста сайтове и основно се спрях на Халкидики , Аспровалта ,о-в Тасос , Кавала и т.н....Ако имате някакви впечатления от който и да е гръцки курорт може да споделите....като цяло търсим място където да има къде да се отиде вечер (барове , дискотеки и т.н.)....ще ми е от полза и ако споделите какви са ви впечатленията от цените на квартирите , храните в ресторантите , напитките в кръчми и барове и т.н.... Благодаря предварително ! :beer:

Link to comment
Share on other sites

Бил съм на Халкидики и в Кавала, Тасос само съм го разглеждал, но не съм и оставал. Халкидики е хубаво, ако си на ръкава Касандрия, има добри хотелчета, но откъм забавления е доста спряло, бих казал бая :) Има едно място с големи дискотеки в Касандрия, но е далече и зависи къде ти е хотела. Трябва да си с кола, за да можеш да ходиш, защото разстоянията за големи, а таксита не съм запознат как таксуват. Цените са същите като в България, но в евро, демек двойно по-скъпо :) Един съвет от мен, ако си решил да почиваш и да релаксираш ще ти хареса, но ако искаш и нощен живот нямам много впечатления. Иначе повечето хотели предлагат all-inclusive.

Link to comment
Share on other sites

И аз не съм бил на кой знае колко места в Гърция, но поне мога да споделя за тези, дето съм бил...вероятно няма да изберете да отидете точно там, но пък може някой друг, дето прочете темата и също се чуди - да реши да прескочи дотам.

 

Ако не щете да пътувате много, сравнително най-близо е Катерини, откъдето съм с приятни впечатления - плажът е голям и хубав, има много заведения, магазини, а измежду хотелите има и доста евтини с прилично оборудване. Освен, че е доста близо, друг плюс е, че там на почти всички места в хотелите или заведенията все ще се намери някой от обслужването, дето да говори български. :punk

Ако ви се ходи малко по-далече, може да прескочите и до о-в Корфу - малко, но изключително красиво място. Там бях края на есента, почти извън туристическия сезон и то само за 5-6 дена, та не мога да дам много отзиви за това как тече купонът в натовареното лятно време, но хотелите като цяло ми се сториха доста читави...поне този, в който бях беше на ниво, както вътре в стаите (климатик, телевизор с кабелна, телефон, добро обслужване...), така и извън него - басейн, барчета и т.н.

 

Ако пък се търси по-спокойна почивка и разстоянието не е проблем - тръгваш надолу към Атина, преди да я стигнеш завиваш надясно и като стигнеш до полуострова - караш пак надолу, докато стигнеш морето. :laughing: Става въпрос за едно много красиво и спокойно градче с име Ермиони, което определено не се вписва в представите като място за бурни купони. Всъщност аз бях отседнал не в самото градче, а на няколко километра извън него в един доста голям частен хотел, който се водеше нещо като 'затворен' клуб, а всъщност изобщо не беше "затворен", защото имаше най-различни туристи, преобладаващо италианци, което не беше чудно предвид факта, че собственикът на хотела беше италианец. Морето се пада на 200 метра по-долу, плажът не беше лош и е само за хотела. Не ми хареса това, че не е със ситен пясък, както по нашето черноморие и всъщност даже нямаше пясък, а само дребни обли камъчета и по тази причина седях там само първия ден (предимно под чадъра), а всичките следващи дни прекарах на един прекрасен басейн, който обслужва пак само хотела. Наоколо е пълно с палми и портокалови градини и никой не те спираше ако си скъсаш и хапнеш някой и друг портокал, докато се печеш на шезлонга. Храненето в ресторанта на хотела се осъществяваше на принципа на шведските маси с десетки най-различни храни, сменящи се всеки ден - един вид, имаш 7-8 различни големи маси, отрупани с каквото се сетиш и само минаваш и си взимаш каквото ти се яде на момента...всъщност толкова ястия наведнъж рядко ми се е случвало да видя на едно място. :rolleyes:

Толкова с моите впечатления, a сега се сещам, че Любо (TAZ) може да те ориентира доста по-обстойно за всичко, свързано с Гърция (по обясними причини), така че направо му пусни едно ЛС и го питай каквото те интересува, защото вероятно все още не е забелязал тази тема.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Aз пък смятам да посетя през месец октомври остров Закинтос в Йонийско море, та ако някой е ходил там, ще съм радостен да сподели впечатленията си и да препоръча някои по-интересни места или забележителности на острова, както и да разкаже по кой маршрут е стигнал до острова:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...