SirMixAloT Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Продавам не много известена марка LCD монитор за компютър. Големина на матрицата 30", разделителна способност 2560х1600. Монитора се води марка Sensy модел - LCD30KAL, но Windows7 го намира като модел - PBM-V300W. Като свалих задния панел на монитора, на самата матрицата пише LG - Philips, произведен в Корея. Монитора е с външно захранване на 24V, 6.25A. Целия е в метален панел, няма пластмаса, доста стабилен изглежда. За да подкарате такова животно, трябва да проверите дали видео картата ви подържа тази резолюция. Също така изисвак DVI-D - 24+1 PIN. Предава доста прилично. Малко снимки на монитора: Отпред - Снимка Отзад - Снимка Преден корпус 1 - Снимка Преден корпус 2 - Снимка Контролер на монитора - Снимка Адаптор - Снимка За да си направите горе-долу представа какво е да работиш с такъв монитор съм ви направил няколко screenshots. Ето как аз виждам някой сайтове: Data.bg - Снимка Vbox7.com - Снимка Abv.bg - Снимка Mail.bg - Снимка Bulforum.com - Снимка eBay.com - Снимка Всички на едно - Снимка Снимки на един екран - Снимка - около 200 снимки на един екран. Ето так изглежда филм на 720Р, когато не е на пълен екран - Снимка Ето так изглежда филм на 1080Р, когато не е на пълен екран - Снимка Eдинствения минус е, че няма BIOS. Има управление само силата на подсветката. За хората които питат "причина за продажба", просто имам 3 броя от този монитор. 1 си запазвам за мен и 2 пускам за продажба. Аз лично до преди това работех на 26" Fujitsu, но 30" си е друго. Който види как работи и какво е да работиш на 30", просто всеки ахва...... Пък да не говорим за игрите Цена на монитор - 699 лв. Давам гаранция 3 месеца. За контакти ЛС или 0896577591. Работа с Еконт Експрес. от гр. Пловдив съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Силно заинтригуван съм но ме интересуват 2 подробности: 1. има ли изгорели пиксели (т.е. черни или винаги светещи в някакъв цвят) 2. какъв е типа на панела: TN, PVA, MVA или IPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirMixAloT Posted December 21, 2010 Author Share Posted December 21, 2010 Силно заинтригуван съм но ме интересуват 2 подробности: 1. има ли изгорели пиксели (т.е. черни или винаги светещи в някакъв цвят) 2. какъв е типа на панела: TN, PVA, MVA или IPS? Пиксели изгорели няма, но на панела не съм обърнал внимание, утре ще отвора един и ще направа снимка на матрицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Сега се разгледах малко и се оказва, че тоя монитор е Daewoo. Не намерих обаче какъв му е панела. Само основните спецификации. Product Description: Sensy LCD30KAL - LCD display - TFT - 30" Device Type: LCD display / TFT active matrix Dimensions (WxDxH): 69.5 cm x 20 cm x 54 cm Weight: 11 kg Diagonal Size: 30" Max Resolution: 2560 x 1600 Colour Support: 16.7 million colours Response Time: 8 ms Image Brightness: 400 cd/m2 Image Contrast Ratio: 700:1 Digital Video Standard: Digital Visual Interface (DVI) Signal Input: DVI-D Power: AC 120/230 V ( 50/60 Hz ) Power Consumption Operational: 140 Watt Manufacturer Warranty: 3 years warranty Пускам ги, за да помогна на евентуални купувачи и продавача. Аз лично, няма къде да сложа такъв монитор, а и не бих взел монитор за толкова пари без гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Пиксели изгорели няма, но на панела не съм обърнал внимание, утре ще отвора един и ще направа снимка на матрицата. Погледни един "обикновен" монитор изотдолу на около 60-70 градуса и виж как изкривява цветовете. Ако изкривява е TN. Ако не - вероятно е IPS... а щом е LG-Philips има голяма вероятност да е ОЕМ-ска версия на нещо като DELL 2007WPF. Това че е Daweoo го намерих и аз в нета но като гледам липсата на входове и настройки е точно орязана ОЕМ-ска версия. w00x, първия ми IPS беше един 20" който домъкна мой приятел от щатите. Ако работи първите няколко месеца ще работи и повече (последно го дадох на един приятел преди месец а монитора го взех началото на 2003та година да не беше 2002ра даже) PS: Игрите освен с видеокарта за 1000+лв няма да подкараш на 2560х1600 - вервай ми. Или поне не на максимални детайли Поне с GTX 250 непретенциозния StarCraft не работи особено добре (знам щото съм с DELL 3008WFP) PS2: Захранването подозрително прилича на това на стария ми dell 2000fp и размера и конектора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirMixAloT Posted December 21, 2010 Author Share Posted December 21, 2010 Благодаря на всички за инфото и на мен ми беше много трудно да намера инфо за тоя монитор. Относно игрите, играя само Quake Online и там си работи много добре, не иска кой знае какво видео, но просто ефекта с такъв монитор е поразителен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.