Jump to content
BulForum.com

Продавам 30" монитор за компютър, не LCD телевизор. Разделителна -

Recommended Posts

Продавам не много известена марка LCD монитор за компютър. Големина на матрицата 30", разделителна способност 2560х1600. Монитора се води марка Sensy модел - LCD30KAL, но Windows7 го намира като модел - PBM-V300W. Като свалих задния панел на монитора, на самата матрицата пише LG - Philips, произведен в Корея. Монитора е с външно захранване на 24V, 6.25A. Целия е в метален панел, няма пластмаса, доста стабилен изглежда. За да подкарате такова животно, трябва да проверите дали видео картата ви подържа тази резолюция. Също така изисвак DVI-D - 24+1 PIN. Предава доста прилично.

Малко снимки на монитора:

Отпред - Снимка

Отзад - Снимка

Преден корпус 1 - Снимка

Преден корпус 2 - Снимка

Контролер на монитора - Снимка

Адаптор - Снимка

За да си направите горе-долу представа какво е да работиш с такъв монитор съм ви направил няколко screenshots.

Ето как аз виждам някой сайтове:

Data.bg - Снимка

Vbox7.com - Снимка

Abv.bg - Снимка

Mail.bg - Снимка

Bulforum.com - Снимка

eBay.com - Снимка

Всички на едно - Снимка

Снимки на един екран - Снимка - около 200 снимки на един екран.

Ето так изглежда филм на 720Р, когато не е на пълен екран - Снимка

Ето так изглежда филм на 1080Р, когато не е на пълен екран - Снимка

Eдинствения минус е, че няма BIOS. Има управление само силата на подсветката.

За хората които питат "причина за продажба", просто имам 3 броя от този монитор. 1 си запазвам за мен и 2 пускам за продажба.

Аз лично до преди това работех на 26" Fujitsu, но 30" си е друго. Който види как работи и какво е да работиш на 30", просто всеки ахва...... Пък да не говорим за игрите ;)

Цена на монитор - 699 лв. Давам гаранция 3 месеца.

За контакти ЛС или 0896577591.

Работа с Еконт Експрес. от гр. Пловдив съм.

Силно заинтригуван съм но ме интересуват 2 подробности:

1. има ли изгорели пиксели (т.е. черни или винаги светещи в някакъв цвят)

2. какъв е типа на панела: TN, PVA, MVA или IPS?

Силно заинтригуван съм но ме интересуват 2 подробности:

1. има ли изгорели пиксели (т.е. черни или винаги светещи в някакъв цвят)

2. какъв е типа на панела: TN, PVA, MVA или IPS?

Пиксели изгорели няма, но на панела не съм обърнал внимание, утре ще отвора един и ще направа снимка на матрицата.

Сега се разгледах малко и се оказва, че тоя монитор е Daewoo. Не намерих обаче какъв му е панела. Само основните спецификации.

• Product Description: Sensy LCD30KAL - LCD display - TFT - 30"
  • Device Type: LCD display / TFT active matrix
  • Dimensions (WxDxH): 69.5 cm x 20 cm x 54 cm
  • Weight: 11 kg
  • Diagonal Size: 30"
  • Max Resolution: 2560 x 1600
  • Colour Support: 16.7 million colours
  • Response Time: 8 ms
  • Image Brightness: 400 cd/m2
  • Image Contrast Ratio: 700:1
  • Digital Video Standard: Digital Visual Interface (DVI)
  • Signal Input: DVI-D
  • Power: AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
  • Power Consumption Operational: 140 Watt
  • Manufacturer Warranty: 3 years warranty

Пускам ги, за да помогна на евентуални купувачи и продавача. Аз лично, няма къде да сложа такъв монитор, а и не бих взел монитор за толкова пари без гаранция :)

Пиксели изгорели няма, но на панела не съм обърнал внимание, утре ще отвора един и ще направа снимка на матрицата.

Погледни един "обикновен" монитор изотдолу на около 60-70 градуса и виж как изкривява цветовете. Ако изкривява е TN. Ако не - вероятно е IPS... а щом е LG-Philips има голяма вероятност да е ОЕМ-ска версия на нещо като DELL 2007WPF. Това че е Daweoo го намерих и аз в нета но като гледам липсата на входове и настройки е точно орязана ОЕМ-ска версия.

w00x, първия ми IPS беше един 20" който домъкна мой приятел от щатите. Ако работи първите няколко месеца ще работи и повече (последно го дадох на един приятел преди месец а монитора го взех началото на 2003та година да не беше 2002ра даже)

PS: Игрите освен с видеокарта за 1000+лв няма да подкараш на 2560х1600 - вервай ми. Или поне не на максимални детайли :) Поне с GTX 250 непретенциозния StarCraft не работи особено добре (знам щото съм с DELL 3008WFP)

PS2: Захранването подозрително прилича на това на стария ми dell 2000fp и размера и конектора...

Благодаря на всички за инфото и на мен ми беше много трудно да намера инфо за тоя монитор.

Относно игрите, играя само Quake Online и там си работи много добре, не иска кой знае какво видео, но просто ефекта с такъв монитор е поразителен :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...