Jump to content
BulForum.com

Format


Recommended Posts

Lesno i prosto ako daden disk(razbirai C,D,E ili kolkoto tam gi imash) ne sadurja OS(Windows) pravish slednoto...desen click na diska i ot opciite izbirash format...

Ako na dadeniq disk ima operacionna sistema demek windows i si na FAT32 pravish restart pod MS-DOS kato za celta mojesh da napravish bootvashta disketa. Koqto se pravi kato vkarash disketa vav flopito desen click na flopito, posle format i tam shte si go vidish Create MS-Dos disk. Ta bootvash pod dos i pishesh format C: , kadeto C e jelaniq ot teb disk da bude formatiran. Ako si pod NTFS bootni si s diska na WinXP dai da pravi nova instalaciq na sushtiq disk i kato te pita dali da formatira mu dai, 4e tva ti e jelanieto.

Drug na4in e da si drapnesh specializirana programka, koqto moje da izpulnqva vaprosnite format4eta. Takava naprimer e Partition Magic. Poneje ne polzvam 3th party programi ne moga da ti kaja druga...taq sam vijdal da q spomenavat mnogo zna4i shte da e dobra ;)

Uspeh!

Link to comment
Share on other sites

Drug na4in e da si drapnesh specializirana programka, koqto moje da izpulnqva vaprosnite format4eta. Takava naprimer e Partition Magic. Poneje ne polzvam 3th party programi ne moga da ti kaja druga...taq sam vijdal da q spomenavat mnogo zna4i shte da e dobra  ;)

Uspeh!

С тази не можеш да направиш формат на partition дето има OS на нея, само на тези на които няма OS.

Иначе можеш да делиш и събираш partition-и без да се налага format.

Link to comment
Share on other sites

Sia 6a me pomisli6 za mnogo tup basten ama kak se prave6 restart pod ms-dos da be bi da ima6 predvid za save mod s command promp?

рестартираш и си слагаш startup дикетата на windowsa и трябва да си дал да ти boot-ва от флопито.

 

Значи си на FAT32 ????

 

Сигурен ли си че после ще можеш да си сложиш Windowsa?????

Ако не си по-добре извикай някой приятел да ти го направи.

Link to comment
Share on other sites

Mi s windows XP i kakto razbras s Fat32 a tva za bez disketa mi doide na um 6tot po edno vreme edin idva da mi opravia pcto i tama go napravi bez disketa kato ot na4aloto na windowsa natisna nekvo kop4e na klaviaturata i my se poivi menu za format ili ne6to se burkam???

Link to comment
Share on other sites

da de ama nemam disketa utre 6te triabva da si kupia thx anyway are peace i mersi pak.

да ама като си купиш иди при някой приятел дето има Windows98 да ти направи дискетата :)

Link to comment
Share on other sites

добре де къв ще му е проблема?ако разбира англииски пича всичко ще е ОКясичко си е обяснено ясно и просто.хакаш ХП диск,при старт на компа влизаш в биос,дава firs boot device да ти е ЦД-то,рестартираш пак и следваш инструкциите

Link to comment
Share on other sites

Виж сега извикай някой приятел да го направи - напълно сериозно ти го казвам.

 

Другия вариянт е да разкачате CD-ROM ове и т.н.

Link to comment
Share on other sites

I az sorry 6toto zabraix da spomena 4e toia komp koito 6te my pravia format nema cdrom ina4e imam xp disc i tozi komp koito niama cd-rom 4ete discove ot edin drug do nego koito ima cd-rom nekvi ideii?

Простичко е... Трябва ти стартираща дискета с ДОС драйвъра за ЛАН картата ти на нея. Ако ми кажеш каква е картата - бих могъл да ти кача имидж на дискета за нея и указания как да я ползваш. Форматираш, после пак със същата дискета през мрежата изтегляш в една папка на прясно форматирания хард инсталационните файлове на Уиндоус от машината с компакт дисковото устройство и инсталираш от харда. Ако ти се вижда много сложно и не намериш кой да го свърши - кажи, ще се разберем.

Link to comment
Share on other sites

Абе хора мога да ви кажа как може да се форматва и без дискета и тем подобни бутвания(Ако си с 98 ,за ХР ползвам дискета).Много е просто :Отиваш в С:\WINDOWS\COMMAND,намираш фаил Format.com и го копираш в С:\.Рестартираш и след като биоса си намери устроиствата натискаш F8,излиза едно меню-влизаш в промта и си пишеш командите.

Link to comment
Share on other sites

Сега.. много неща се изписаха, но аз ще те посъветвам друго.Щом искаш да слагаш XP на тая машина по добре си намери CD, защото да инсталираш XP от хард диск е ...кофти, освен ако не използваш стартова дискета за Windows 98 и след като напишеш FORMAT C: да заредиш smartdrv.exe.Ako не направиш това копирането на файловете преди инасталирането на XP ще ти отнеме часове.Smartdrv допринася за кеширане на информацията на хард диска, с което се подобрява копирането и триенето на голям брой файлове.Ако изполсваш Boot диск на XP smartdrv е зареден с нужните параметри и за това като цяло инсталацията е много по бърза! :sayjin

Не си спомням точните параметри, за това нека някой , които е по наясно да ги напише.

ПС. ако не се въведе всичко както трябва при копирането дава грешка!!!

Link to comment
Share on other sites

Ot dosa

/format C

Az taka praa;)

Ами след като форматираш диска ? :) Как ще стартираш инсталацията на XP без CD-ROM?Aко имаш копие на D:\ ( примерно) D:\WinXP

трябва да се напише CD WinXp , CD i386 , WinNT

Но ако не се зареди smartdrv ще копираш темп файловете няколко часа :).

 

Edit:

Ето една боот дискета за Windows XP pro офицялно излезнала от Microsoft :) Не съм я тествал още , но някой ако иска нека види за какво става въпрос.Може да си изтеглите floppy creator -a от тук :sayjin B)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...