Jump to content
BulForum.com

Спасяване на информация от memory card


Recommended Posts

Здравейте. Развали ми се картата на фотоапарата, а на нея имам много важни снимки. Помагайте, ако знаете хора, или сервизи някъде, които се занимават с извличане на информацията при подобни случаи.

Link to comment
Share on other sites

Дай малко инфо де, каква е картата, какво точно и е развалено? С Кардрийдър вина вижда ли нещо поне, ако да с WinImage правиш копие на данните, колкото успее да прочете - хубавото при него е че при грешка няма да спре да чете. Ако изкараш криво-ляво някакъв image, почваш с програмки за възстановяване да търсиш файлове из него - аз като имах проблем използвах R-Studio (има я на съответните места)

 

Ако обаче не може да се прочете съвсем нищо от нея (скапан и е интерфейса) е лошо. Някой от картите (старите и големите като физически размер) се състоят от отделен чип флаш памет 28F, който може да се чете с програматор. Ама това вече си е за спортна злоба.

Link to comment
Share on other sites

Преди време ползвах няк'ва програмка, дето беше за такива карти. Възстановяваше информацията от тях (ако не е записвано върху нея след това) дори и след формат - достатъчно е само Windows да я вижда като устройство. Имах загубени снимки на една SD (или май беше CF, не помня). Трябва да я потърся да видя как се казваше.

Link to comment
Share on other sites

Не се вижда с четеца и на мен ми намирисва на скапан интерфейс. EEK! , и аз си мислих за разпояване на чипа, но не знам към кого да се обърна. Ако можеш да ме насочиш-чудесно. Иначе картата е SD 2gb Traxdata.

Link to comment
Share on other sites

И все пак. Има много причини вина да не я види като устройство, съответно да си мислиш че е скапана. Влез в Computer management (Start run-> compmgmt.msc) Storage-Disk Management. Виж дали в долната дясна част я има картата като устройство.Ако да, тогава може с RStudioto да си поиграеш, той използва имената на устройства във Вина (някви много дълги и неразбрани), а не буквите на устройство.

 

Ако не става така, вече може да се мисли за отваряне на картата. Ако се стигне дотам я разцепи с тънко ножче, ако имаш късмет ще е от отделни части вътре.

 

Аз имам една разпрана флашка с отделни чипове, но не ми е останало време да си поиграя с паметта(да си направя програматор, да я прочета, и да търся файлова система в image файла), така че в тази област не мога да ти помогна вече с практически опит.

 

Ако са ти много важни снимките, използвай http://www.itemav.com/prices.php . Ползвал съм ги за един ХДД с тракаща глава, изкараха данни от него.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...