Jump to content
BulForum.com

Ускоряване на процесора

zippo

Recommended Posts

Случайно намерих тази тема в Дата-та Ускоряване.

Стува ми се, че е възможно Интел да имат някаква уговорка с М$.

Още не съм го пробвал.Кажете си и вашето мнение!

Най-вероятно е предвидено да се пуска като опция на компютри от по-стар тип на някои от големите клиенти на Microsoft, за да се продаде тази ОС на места, където заради нови изисквания, няма да си подменят хардуера.
- това ми се струва най-вероятно, а не някаква конспирация! Ако на някой му се преинсталира, нека пробва.

Никва разлика не виждам, даже ми се струва че е по бъгав уиндоуса !. Тествах с PC mark и изкарах същите точки, с 3д марк даже бяха по малко. Поне за АМД Атлон няма никав смисал от тва нещо. За по старите може и да има, но при мен нямаше никва разлика

Звучи доста интересно и затова смятам да пробвам веднага :woot в момента разполагам с машини работещи с AMD такаче няма да мога да пробвам с Интел :( след час предполагам ще имам резултат

PS:Смятам да пробвам първо с Duron и ако покаже няква разлика ще пробвам и с Атлон

Интересна работа,но наи вероятно е FAKE.Като чета по форумите ,ефект имало уж,но само за Intel и то по стари модели.

селерон 1Ghz влиза ли в по-старите модели.Ако да ще взема да пробвам

Момци - ясно е казано - Интел и Сикромофт били спретнали заговора - така че не се хабете ако сте на AMD! Ако питате мен - не се хабете и ако сте с интелски процесор. Прилича на партенка - но никой от опиталите не си казва, за да не се излага, че се е вързал - така се раждат и живуркат слуховете и легендите из мрежата. Възможно е при правилно посочване на процесорната архитектура да се получава някаква оптимизация на с-мата, но не си мислете, че не го прави ХР по време на инсталацията това разпознаване на процесора автоматично. Тоест - разлика няма да усетите, защото вече работите на тези настройки още от инсталирането на ХР за сефте. Ако е вярно това за извикването на такава опция за указване на процесор по време на инсталация (ако - защото не съм опитвал) - това нищо не значи - просто е предвидена в случай, че ХР не успее да разпознае автоматично процесора правилно, нищо странно няма в това. Но би могла да не успее с някой нов модел процесор - не със стар, от преди излизането на ОС. А това противоречи на написаното в статията за заговор срещу старите процесори...

Опцията излиза като избор (който включва две възможности 1-Standard PC with C-step I486, 2 Other) самоче сега нямам време да направя тест и немога да ви кажа повече.(след 2-3 часа сте тествам) :)

ov3rm4n said:
Момци - ясно е казано - Интел и Сикромофт били спретнали заговора - така че не се хабете ако сте на AMD!  Ако питате мен - не се хабете и ако сте с интелски процесор. Прилича на партенка - но никой от опиталите не си казва, за да не се излага, че се е вързал - така се раждат и живуркат слуховете и легендите из мрежата. Възможно е при правилно посочване на процесорната архитектура да се получава някаква оптимизация на с-мата, но не си мислете, че не го прави ХР по време на инсталацията това разпознаване на процесора автоматично. Тоест - разлика няма да усетите, защото вече работите на тези настройки още от инсталирането на ХР за сефте. Ако е вярно това за извикването на такава опция за указване на процесор по време на инсталация (ако - защото не съм опитвал) - това нищо не значи - просто е предвидена в случай, че ХР не успее да разпознае автоматично процесора правилно, нищо странно няма в това. Но би могла да не успее с някой нов модел процесор - не със стар, от преди излизането на ОС. А това противоречи на написаното в статията за заговор срещу старите процесори...

ne znam ama testa e prawen na burton na 2500+ taka 4e ako raboti ste ima efekt i na AMD

Мда... Ами това не ти ли говори вече нещо за достоверността на цялата тая работа?! Първо ти казват, че това е далавера на Интел - после ти показват тест на AMD... хмммм...

Мухахахаха, голяма "заварка", няма що.

Вижте само колко оптимизации има в линукс ядрото за пларформата "PC-compatible":

386

486

586/K5/5x86/6x86/6x86MX

Pentium-Classic

Pentium-MMX

Pentium-Pro

Pentium-II/Celeron(pre-Coppermine)

Pentium-III/Celeron(Coppermine)/Pentium-III Xeon

Pentium M

Pentium-4/Celeron(P4-based)/Pentium-4 M/Xeon

K6/K6-II/K6-III

Athlon/Duron/K7

Opteron/Athlon64/Hammer/K8

Crusoe

Winchip-C6

Winchip-2

Winchip-2A/Winchip-3

CyrixIII/VIA-C3

VIA C3-2 (Nehemiah)

Няма да говорим за останалите архитектури.

Та според мен май всичко е едно голямо балонче под налягане :D :lol:

little said:
Опцията излиза като избор (който включва две възможности 1-Standard PC with C-step I486, 2 Other) самоче сега нямам време да направя тест и немога да ви кажа повече.(след 2-3 часа сте тествам) :)

Ne sa dve ami dosta poveche vazmojnosti, prosto gi mestish sas strelkata

Botev1912 said:
Ne sa dve ami dosta poveche vazmojnosti, prosto gi mestish sas strelkata

Няколко пати го правих и повече от две не ми е показвало :) но както и да е това не е толкова важно.

А относно теста направих го няколко различни машини(което се оказазагуба на време но любопитството е ...... ) ето данните на една от тях:

Soltek FRN2-RL /Barton XP2500+@3200+/RAM 256MB DDR333 KingMax/GF4 MX440 64DDR 8x с инсталиран WinXPpof. with SP2 intgr.

и както следва и резултата от 3DMark2001 и 3DMark2003

WIN-I486...........WIN-norm.

6997...................7080 3DMark2001

1360...................1420 3DMark2003

Аналогични са резултатите с Duron 700MHz. и АthlonXP 1800+ , имах голямо желание да го пробвам на интелски процесор но в момента нямам такава машина.

ПС:всички инструкции от рода на SSE, MMX..... и т.н. си работат

little said:
Няколко пати го правих и повече от две не ми е показвало :)  но както и да е това не е толкова важно.

Като ги видиш пак тези две опции, мести двете стрелки (нагоре и надолу) и ще ти покаже още други опции

Botev1912 said:
Като ги видиш пак тези две опрции, мести двете стрелки (нагоре и надолу) и ще ти покаже още други опции

Не става и нагоре и на долу са си амо две :)

Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то.Прави се така:

1. Десен бутон в/у My Computer

2. Properties и след това Advanced

3. После ще видите едно най-горе на прозореца Performence

4. Там има бутон "Settings" - кликате там и избирате от дадените Visual Effects

5. Натискате на - Adjust for best performence

6. Давате OK и сте готови.

Последствия Win XP - то ви вече ползва Win 98 theme.И също така същите показатели като Win 98.Тоест по малко RAM system.Така PC-то ви ще заработи по-бързо.Абе се едно сте си с Win 98, но функцийте на Win XP си остават.Според мен е газарийка.Аз съм така и нямам проблем.

Liverpool`Fan`1 said:
Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то.

Подобрява работата на Windows-а и няма нищо общо с работата на CPU-то. Просто спираш някой от програмите които "разкрасяват" Windows-а.

Аз значи го пробвах тоя номер ,но да си кажа честно не усещам голямо подобрение в скоростта,даже май няма и такова ;)

Все пак не пречи и вие да пробвате,не се получават някакви сривове в с-мата ,всичко си раобти OK ,така че няма нищо опасно за PC-то ви.

Liverpool`Fan`1 said:
Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то.Прави се така:

1. Десен бутон в/у My Computer

2. Properties  и след това Advanced

3. После ще видите едно най-горе на прозореца Performence

4. Там има бутон "Settings" - кликате там и избирате от дадените Visual Effects

5. Натискате на - Adjust for best performence

6. Давате  OK и сте готови.

Последствия Win XP - то ви вече ползва Win 98 theme.И също така същите показатели като Win 98.Тоест по малко RAM system.Така PC-то ви ще заработи по-бързо.Абе се едно сте си с Win 98, но функцийте на Win XP си остават.Според мен е газарийка.Аз съм така и нямам проблем.

Тва не е никво подобрение на бързината аз тва го знам отдавна и не съм усетил никво подобрение. Все е тая

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...