Jorkis Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Искам да задам този въпрос, защото няколко неща ме накараха да се съмнявам. Примерно този и този линк. Според тези линкове сме на +3, а Лондон е на +1. Но пък според куп атласи ние сме си на +2, а Лондон си е 0, да не говорим, че и според Windows сме +2, макар че при 95 бяхме на +3. Ох малко объркано стана всичко, но нека някой по-разбиращ и по-сигурен да разясни ако обича, защото наистина много се обърках, не само заради този сайт ами, защото и по CNN съм забелязъл, че понякога CET го дават +2 спрямо Гринуич, а то трябва да е +1 според моите знания, може би пък те не са много добри Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Grinui4 e 0 centralna evropa e +1 a nie sme +2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 знанията ми по география са богати и от малък знам че гринуич, лондон и цяла англия са на 0, централна европа са на +1, а пък ние на +2. уиндоусът го оставете, там може да ни пишат, че сме някой остров в тихия океан. да често наблюдавам грешки, но официално е така както казах. на сайтовете, които си дал пише current observing: daylight saving times и затова може да са бутнати часовете, но по тази логика и гринуч трябваше да е бутнат час напред. това трябва да е обяснението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted June 8, 2004 Author Share Posted June 8, 2004 Ами и аз така зная, обаче CNN и тези от сайта нещо май не в час или има няколко начина за смятане на зоните което е немислимо Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 мда.и аз така знам,ние сме на +2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Значи по астрономическо време сме +2 спряма Гринуич. По лятното време сме +3. Малко е смешно като види човек, че Лондон е +1 по Гринуич, като са на почти един и същ меридиан, но това е положението . Миналата година ми се наложи да се интересувам точно от тази тема и се оказа, че различни групи държави влизат в Daylight Saving Time в различно време. Добре че ние се приравнихме към Европа, защото беше смешно да го правим 1 седмица преди тях и то в 0 часа наше време. Не ми се мисли какви проблеми настават със самолетните полети в тези моменти. Тук има списък с държавите, които минават към лятно време и точните дати, на които става това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Ами и аз така зная, обаче CNN и тези от сайта нещо май не в час или има няколко начина за смятане на зоните което е немислимо просто зоните са 2 CET (Central European Time) и GMT (Grinwitch Mean Time). едната (мисля че CET е +1 Гринуич). Ние сме в зоната на Кайро. него поне няма как да го объркат. В някой страни часовниците не се местят напред/назад (няма Daylight Saving) затова нещата стават объркани . П.С. от 5 години имам Casio World Time и още не мога да оправя Daylight Saving-а на часовите зони.. затова и не ползвам световното време (много крива работа ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted June 8, 2004 Author Share Posted June 8, 2004 Благодаря за отговорите Верно така се ошашавих с тези зони, че в един момент си помислих, че всичко, което съм учил и зная се е разбило на пух и прах Признавам си, че към +-овете не занех, че през лятото слагат още една единица и наистина много се обърках като видях, че Лондон е +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.