Jump to content
BulForum.com

Полиране на фарове - къде в Пловдив?


PlayMate

Recommended Posts

Някой знае ли къде в Пловдив качествено полират пластмасови (поликарбонатни или катко там се водят) фарове? Моите с времето са взели леко да се затъмняват, пък и от камъчета се виждат тук-там драскотинки и искам да ги полирам. До колкото знам, за пълен ефект се изисква после да се лакират по не'нам си каква технология. Някой знае ли дали в Пловдив се прави подобно нещо и респективно къде?

 

Ясно ми е, че на всяка автомивка ще ми кажат "М'да бе, като нови ще ги направим!", обаче някак си им нямам доверие, особено като знам какви хора бачкат по автомивките в последно време и нямам никавко намерение да се учат на моята кола :)

 

Cheers

Link to comment
Share on other sites

Ами един колега във форума на Renault беше си полирал сам щита (предната част на фара), а рефлекторите беше дал нейде си за реновиране. Потърси и виж. Поне аз доколкото знам, най-важно е да си подновиш покритието на рефлекторите - за голяма разлика в осветеността. Ама кой може да седи 1-2 седмици без кола, че без фарове...аз все не мога да се наканя.

Link to comment
Share on other sites

С рефлекторите нямам проблем, на моята кола са направени по такъв начин, че са практически вечни. Не мога да кажа същото обаче за "стъклото" на фаровете, като именно то леко е потъмняло и както казах това много ме дразни. Малко е криво, че вече всички фарове се правят с тези пластмаси, ама пусти изисквания за сигурност, няма как.

 

На мен ми трябва само човек за стъклата да полира + лакира. Иначе да си разпарчетосвам фаровете няма да стане - по-скоро ще си купя нови фарове, отколкото да правя такива глупости :)

Link to comment
Share on other sites

Има един момък на Славянска 36 (по спомен). Прави пластмасови заварки и прочее неща свързани с пластмасите. С него бяхме говорили веднъж за полиране, но в друг контекст. Иди и питай, мисля че той е точния човек.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Отиваш на ул.Славянска 34 А (това е улицата зад Военна болница).

Бухала (Стоян) ще ти ги оправи.-> 0884 022 223

 

По добър няма да намериш.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

 

да, благодаря за отговорите. Още онзи ден минах там насочен от един приятел и видях за какво става въпрос. За информация ако някой друг реши да си полира фаровете - 40лв. е цената на фар.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...