Jump to content
BulForum.com

Syberia III


ZGAN

Recommended Posts

1182409-syberia_3_large.png

 

Официално от издателите.

 

 

Microids анонсираха нов епизод от приключенията на Кейт Уокър за конзолата Playstation 3 и PC.

 

Syberia 3 ще позволява на играчите на Playstation 3 и PC да си сътрудничат онлайн чрез специален синхронизиращ обмен и споделяне на данни между двете платформи. В Syberia 3 ще може да се играе в екип,така че да се увеличат шансовете за достигане края на приключението като се споделят уменията на всеки участник. Този нов по рода си Геймплей се използва за първи път в рамките на "point and click" адвенчър игрите. Амбицията на Microids е да се даде възможност на всички играчи независимо от тяхната платформа да участват в колективно приключение. Това нововъведение ще бъде предложено за всички бъдещи заглавия на Microids, а също така ще важи и за игрите издавани от всички техни партньори.

 

Прекосила цяла Европа в Syberia и Syberia 2, Кейт Уокър продължава своя път по стъпките на мамутите в света на границата между реалността и въображението, където странните бели птици показват наличието на изчезналите бозайници.

В Syberia 3 ще има от всичко: митове, екология, тревожно очакване и действие. По време на приключението си Кейт Уокър ще се срещне с Виктория МакФерсън от играта Still life. Вики разследва тъмна сделка от международния трафик на артефакти и праисторическа слонова кост ...

 

Syberia 3 ще бъде изцяло в реално 3D измерение и се очаква да излезе през юни 2010.

Във връзка с безбройните съобщения и въпроси от фенове, които последваха след обявяването на 1 април стартирането на проекта Syberia 3, Емануел Оливър, президент на Microпds, даде повече подробности за тази обява.

"Syberia 3 не е Първоаприлска шега. Играта се очаква от общността на любителите на приключенски игри и феновете на Кейт Уокър и ще бъде стартирана. Това е един от най-стратегическите проекти на Microпds и я планираме от дълго време. Тя ще излезе за PC със сигурност, може би и за PLAYSTATION 3 - това в обаче може да включите към Първоаприлските шеги, защото SONY сами вземат решенията в този бранш, колкото и странно да изглежда това на някои хора.

Benoоt Sokal, автор на Syberia и Syberia 2 е споменавал на няколко пъти в пресата, че ще участва в продължението на неговия шедьовър, ако има достатъчно финансови средства за проектиране и разработване на изключителното заглавие. Днес Microпds са готови да инвестират в тази амбициозна продукция. Но всички знаят, че за да се погасят разходите по създаването на видео игра с такова ниво на качество е важно да е съвместима с повече платформи - PC и конзоли.

Въпреки това Sony Computer Entertainment вече цензурираха Microпds през 2003 г. като отказаха поддръжката на Syberia в PLAYSTATION 2 който бе предназначен за продажба в Съединените щати, въпреки че преди това при представянето си в Европа тази конзола поддържаше играта. Същото се случи и с дузина други Microпds заглавия за САЩ.

Въпреки наложената цензура авторите и производителите вярват в своите творения и ще поемат финансовите рискове по изграждането на съвместим с конзолата продукт без да знаят дали ще бъде одобрен или отхвърлен от SONY в последната минута. Прекомерните претенции и привилегии търсени от SONY при производството на игри за конзоли сериозно възпрепятстват възможностите за финансиране от независими производители.

Microпds е платила повече от 15 милиона евро възнагражденията на SONY за целия си каталог, което представлява 55% от оборота на Microпds за тази платформа. Априлска шега ? Не бих казал ! Това за съжаление е "принципа на играта" наложен от Sony.

Приходният дефицит от спрените заглавия за PLAYSTATION 2, които можехме да продадем в Съединените щати - една много значителна територия, съчетано с прекомерните претенции за изплащане на дивиденти от страна на SONY за територията на Европа засега са спирали Microпds да реинвестират в амбициозното продължение на Syberia сериите.

Така че днес ние стартират зов за помощ към всички фенове на Syberia серията:

Нека се обединим в подкрепа създаването на това уникално творение и да убедят Sony да променят правилата си. Изпрати посланието си в наша подкрепа на адрес:

 

 

supporToSyberia3PS3@microids.com

 

SYBERIA 3 за PS3 Първоаприлска шега ? Та тя е създадена за SONY ! "

 

Емануел Оливие

Президент на

Microпds

ManPac

 

17/04/09

 

Източник: adventurersbg

 

 

 

Какво да кажа ?

 

Който е играл първите две части на наистина невероятен куест ще тръпне в очакване :)

Докато чакам смятам да мина 3-4 шедьовара на Б.Сокал.

Link to comment
Share on other sites

"Този нов по рода си Геймплей" е много нов, ако човек не е чувал за Uru Live / Myst Online... И както Uru Live доказа, подобни експерименти завършват с голям, грозен, разочароващ провал.

 

Да ви е сладка поредната хубава поредица, развалена от изгъзиците и отчаяните маркетингови опити на индустрията! :D

Link to comment
Share on other sites

"ще позволява на играчите на Playstation 3 и PC "

 

Тоест ако на мен ми е кеф ще играя с някой...въпрос на избор...надявам се де.Интересно как продължава историята и дали наистина ще може да и се насладиш в обикновен сингъл.

Link to comment
Share on other sites

Тя и MW ти беше... :D

 

Аз вече свикнах с мисълта, че закона на Мърфи от няколко години работи с пълна сила в тая индустрия - усмихни се, следващата част ще е по-лоша!

Link to comment
Share on other sites

Да бе, ясно, просто имам предвид, че като изключим 2-3 студия, които правят игри, всяка следваща част на популярни и обичани игри излиза все по-осрана и е така от поне 4-5 години.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...