Jump to content
BulForum.com

Wijte kakwo pishe w Korana


root666

Recommended Posts

хехехе

ти тва си го написал се едно тряа четем 4-5 реда :)

аз тва като го отворих и ми прилоша.Тва за да го прочетеш

трябва да имаш супер много време за губене

и поне малко трябва ти е интересно

 

тва има да си го чета цяла седмица :) (ако бях решил че ще го чета)

Link to comment
Share on other sites

Абе ти да не си мюслим.Не ми и требва да го чета.Да беше пуснал нещо за Библията-на бас,че не знаеш и 1 молитва. :pirate

А...не го приемай като обида бе човек.То и аз не знам де...

Link to comment
Share on other sites

root666 ти тва чел ли си го?

 

силно ме съмнява да го е чел...или поне ако го е чел да обясни за кфо стаа на въпрос тукла,и въобще за кфо го пуска тоя топик...

Link to comment
Share on other sites

Аз съм православен и кръстен. Чел съм Библията - и Стария и Новия завет. Но съм чел и Корана. Какво странно има в това?! Но този който е пуснал топика май не го е чел. Никъде в Корана не се призовава към насилие. Особено към християни. Поради простичкия факт, че двете религии са много близки и произлизат от общ корен - и в двете религии се почита Стария завет. Мусюлманите дори признават Новия Завет за Божие откровение. Интересно ще ви е да научите, че те също смятат Исус за пророк, но под името Исса. В целия Коран има само три жени, които се почитат наравно с мъжете и едната от тях е Мериам - майката на Исса. Богородица за нас, православните. Въобще в целия Коран християните се третират не като неверници, а като почти равни на правоверните - защото също като тях са получили Книга от Аллах. На всякъде където става дума за джихад и борба с неверниците - християните, или "дарените с Книгата", както е израза в Корана, се изключват. Да не говорим за други интересни работи в Корана, като например гарантираното право за развод - нещо което нашата църква позволява само определен брой пъти и то само с разрешение от нея, а католиците въобще отхвърлят. Както и факта, че след като мъжа се раздели със жена си (разведе се с нея) е длъжен да я осигури материално, за да не изпитва нужда от нищо, ако друг не пожелае да я вземе за жена. Доста от нещата в Корана са много по-напредничави в сравнение с останалите религии. Поради простата причина, че исляма е сравнително нова религия, възникнала след тях и взела от тях най-доброто. Но това не става ясно от приказки на маса или от диагонален прочит на текста или само на определени места от него, тенденциозно извадени от контекста си.

Не религията е проблем - а фанатизма. Защото той изкривява религиозните послания и ги насочва срещу хората. Четете - не повтаряйте като папагали, това което се опитват да ви внушат. Имате си глава на раменете и сте достатъчно умни , за да си правите собствени изводи, а не да се водите по прищевките на други. Такова непознаване на религиите и сляпо и безкритично вярване на други заля България с какви ли не сектички, пълни с хора дето не искат да мислят сами и да разбират сами - искат някой да им налива в главата. И това незнание и нежелание да се разбере другия ще подпали света. Така че - не бързайте да осъждате нещо преди да сте се запознали с него сами - не от втора ръка.

 

EDIT: Да предупредя от сега:

 

Тук, в този форум, няма да се толерират опити за изразяване на нетърпимост на верска основа или религиозна принадлежност, расов произход или каквото и да било друго делене. Придържайте се в тези рамки. Иначе темата ще бъде затворена.

Link to comment
Share on other sites

Доста от нещата в Корана са много по-напредничави в сравнение с останалите религии. Поради простата причина, че исляма е сравнително нова религия, възникнала след тях и взела от тях най-доброто.

1:Денят на страшния съд ще дойде и Бог ще накаже неверниците и тези,които копират и изменят християнството(не става въпрос за англикани,протестанти и др.)

2:Религията може и да има смисъл,но е проповядвана от хора с недоразвити мозъчни клетки.(Ама и това не е обида.Много народи и до днес смятат,че топлия климат ''размътва'' мозъка.)

Link to comment
Share on other sites

Не религията е проблем - а фанатизма.

Абсолютно! Няма истинска религия, в която да са заложени каквито и да било "анти"-идеи, напротив всичко се свежда основно до смирението и хармонията на душата с околния свят - това е основата на ВСИЧКИ важни за човечеството религии.

Това, на което сме свидетели през вековете е използването и манипулирането на някои религии в полза на най-различни фанатични и ненормални хора, групи, общества и т.н. Този процес обаче се благоприятства от простия факт, че масата не "мисли с главите си". Затова подобен фанатизъм пуска корени обикновено там, където масите са необразовани, немислещи, абе направо тъпи :wacko:

Не забравяйте какво са представлявали в тъмното Средновековие, народите на днешна Европа и какво "християнство" е властвало тогава.

По същия начин сега има подобно явление сред някои мюсулмански общества, но тяхната идеология няма нищо общо с принципите на исляма - просто го използват за параван.

Link to comment
Share on other sites

По същия начин сега има подобно явление сред някои мюсулмански общества, но тяхната идеология няма нищо общо с принципите на исляма - просто го използват за параван.

Имам приятели иранци - емигрирали след така наречената ислямска революция в Иран. Те са свидетели именно на това как шепа фанатици манипулират масата с помоща на нейното незнание.

Link to comment
Share on other sites

Ov3rm4n, posta ti e perfekten, dori se uchudvam, che znaesh tolkova mnogo za drugite religii, az lichno ne sam mnogo dobre zapoznat, no eto niakolko lubopitni fakti i ot men otnosno Isliama.

Zashto viarvashtite v Allah ne iadat svinsko - nosiat se mnogo sluhove po tozi vypros i kakvi li ne gluposti ne sam chuval, che svinskata anatomia mnogo prilichila na choveshkata ala bala dryn dryn, vsyshtnost prichinata da ne se iade svinsko e che povecheto miusulmani obitavat arabski zemi kydeto temperaturite sa mnogo visoki. Konsumiraneto na svinko i alkohol e mnogo opasno za zdraveto na hora zhiveeshti v goreshti zemi. Imenno chrez religiqta te sa se opitali da predpaziat horata ot podobni zdravoslovni problemi. Drugoto interesno neshto e che miusulmanite se moliat po 5 pyti na den i predi vsqka molitva te izmivat rycete, krakata, ochite, nosa, ustata, ushite t.e. mesta koito sa v priak dopir s mrysotiqta okolo nas. Tova e okazano v Korana, a samata molitva predstavliava molene na Allah za zdrave i shtastie (molitvite sa na arabski estestveno) i prez cqloto vreme sa syprovodeni ot razlichni fizicheski "uprazhneniq". Moleshtiq klqka, stava, siada, opyva ryce, kraka itn..Razbira se vsichko tova syshto e okazano v Korana..kakyv e izvoda ? Che miusulmanite moleiki se 5 pyti na den, 5 pyti praviat fizicheski uprazhnenie, 5 pyti se izmivat i 5 pyti si kazvat molitvite. Ta, misalta mi e che vsichko e napraveno za zdraveto na choveka i v tova niama nishto losho. Ne sam prochel celiq Koran, no ot malkoto koeto znam sam ostanal s vpechatlenieto, che mnogo prilicha na nashata Bibliia i ostanah s vpechatlenieto che samo imenata sa zameneni t.e. Za nas kakvoto e Gospod i Iisus Hristos, za tiah e Allah i Muhammed.

Neka vseki viarva v tova koeto mu e na syrce, neka ima mir na zemiata..Amin.

Link to comment
Share on other sites

Вярно е ,че има много ислямски фундаменталисти .Но такива фанатици има в абсолютно всички религии-християни,юдеи,хиндуси даже и будисти.Не мога да кажа ,че Коранът е причината за наличието на толкова много от тях в ислямския свят.Освен тази свещена книга има много "разпоредби"-хадит,които се приписват на Мохамед,които така да се каже регулират джихада.Само на едно място в Корана срещнах легализация на войнственото им поведение: "Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра ­ докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство"(9.29)...

Иначе трябва да се признае,че за тях убийството на невинен е деяние срещу човечеството и посягането на хора ,които не оказват съпротива е престъпление ;) А пресъпленията се наказват жестоко-законодателството на повечето ислямски държави е изградено на базата на Корана и хадит и преобладават членовредителните наказания-режат я ръка,я крак,я нос...а прелюбодейците се убиват с камъни :evil А според други ислямски закони(фатва) самоубийството също е престъпление.Свидетелските показания на жените пък се възприемат като 50% вярни спрямо тези на мъжете . Вярно е ,че след развод мъжът е длъжен да ги осигури, но пък за сметка на това наследствените им права са нищожни .

Въобще законите им не са от най-демократичните :pirate

Link to comment
Share on other sites

Всички , които писахте тук сте напълно прави.Ислямът е добра религия , но арабите не са добри хора.Живял съм 3 г. в Либия и знам много неща от личен опит.Почти всички спазват рел.правила само когато им изнася.

Не обръщайте обаче този топик на пропаганда срещу арабите , защото за много от техните ”подвизи” са виновни американците.

 

Свинете биохимически и имунологично са изключително близки до хората.

Отвори който искаш медицински учебник , ако не вярваш.

Link to comment
Share on other sites

Абе ти да не си мюслим.Не ми и требва да го чета.Да беше пуснал нещо за Библията-на бас,че не знаеш и 1 молитва. :pirate

А...не го приемай като обида бе човек.То и аз не знам де...

Shhh tva naistina niama da go cheta ta ako shte kvo shte da stava!

Puk i rasist li si kvo si?

Vseki si ima viara i kato iska da si viarva.

Az dosega ne sum chul niakude Koran da podtikva kum nasilie , tova che arabite si go izopachavat e drug vupros. No tova ne e hubava tema za diskusia taka che ...

bye ot men

:)

Link to comment
Share on other sites

а сега сериозно:

проблема на арабите е че манталитета им и културата е много назадничава, това е доказано икономически. Единственото което ги върти е петрола, златото, туризма, демек те от нещо дадено от бога го използват колкото могат, а дай им да направят от нищо нещо, нема как да стане, щото са си мързели по принцип.

Това е много вярно.А знаете ли,че Коранът забранява рисуването и по принцип всякакво изобразяване на човешки фигури.Само някои животни са допустими(Сигурен съм,че не позволява и други много полезни и необходими за еволюирането ни неща.).А една религия,която забранява човешкото развитие не може да бъде съвършена.

 

Shhh tva naistina niama da go cheta ta ako shte kvo shte da stava!

Puk i rasist li si kvo si?

Vseki si ima viara i kato iska da si viarva.

Az dosega ne sum chul niakude Koran da podtikva kum nasilie , tova che arabite si go izopachavat e drug vupros. No tova ne e hubava tema za diskusia taka che ...

bye ot men

:)

А ти какво знаеш за понятието ''Свещена война'',което е толкова почитано от мюсулманите,а?След като останалия свят желае мир и любов.После не подтиквал към насилие.

А да не говорим и за гаврите към българите през робството.

 

---mod note:

Трябва ли да ти напомням за бутона p_edit.gif?!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Ислямът е добра религия ,

хайде моля ви се добра религия ..... К'во му е хубавото на това да видите жена навлечена отгоре до долу с някви тъмни дрехи при темперетура над 40 градуса .... хах много добра религия ... не знам в случая дали е правилно да напомням една от Десетте Божи Заповеди " Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен Мене" .... ама за мен няма друга религия освен Православното християнство.

 

 

А това за Корана трябва ли да го чета :angry: много е дълго :angry:

Link to comment
Share on other sites

Ха-ха-ха-ха, Killer, трий го този пост, просто не мога да се сдържа :).

Islam's fundamental theological concept is tawhīd—the belief that there is only one God

Я, каква изненада! И там пише, че няма други богове! ОМФГ, ами сега? :mindfuck

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...