Jump to content
BulForum.com

Съвет за рутер


Bamboocha

Recommended Posts

Предстои ми да си купувам рутер и бих желал да ме посаветвате какъв да избера...не съм много в час с нещата, а пък и пазара изобилства от към избор. Готов съм да дам макс. 150-160 лв., като смятам, че за тези пари ще си взема нещо, което си струва!!! Благодаря.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

А аз ползвам Buffalo, на 10-тина месеца, също без грешка и никакви проблеми, 24/7 работещ. Модел този. Както ти казаха, зависи от претенциите и изискванията ти. За мен гигабитов рутер вече е почти задължително, при тези вече евтини и повсеместни N безжични мрежи и лаптопи. Дори да нямаш поне два жично свързани компи (между жичните трансферирам с около 55МБ/с средно), към лаптоп безжично постигам средно 15-16 МБ/с, пак гигабитов е за предпочитане, особено ако веднъж се купува за няколко години напред. Ако никога няма да ти трябва wireless (което няма как да знаеш), може и да не гледаш точно тази функция, макар че то вече повечето са и безжични. Има пак 300мбит N рутери на Бъфало, но с 100 мбит суич, към 130 лв. Преди като купувах моя, и аз двоумях между него и линксис. Не знам защо, тогава нещо четох за проблемни линксис, и от няколко места ми препоръчаха бъфало, и останах доволен. За тая цена не би трябвало и да е обратното.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

взимаш един за 40-50 лв. и това. няма кво толкова да му се чудиш ... рутер като рутер. то тук ако всеки тръгне да пише за личните си впечатления, вероятността да си избереш нещо е малка. скачай на първата що годе известна марка и това е.

Link to comment
Share on other sites

Всеки си според изискванията. До момента по-свестен рутер от този не съм видял... евентуално RB750 (т.е. не G), но не е гигабитов. Има МНОГО повече настройки от всички други "обикновени" рутери т.е. такива за 2 или 3-цифрени суми, с големите CISCO рутери не може да се мери, но има "събратя" които могат. Поради последното не мога да подкарам "Load balancinga" през 2 доставчика (доколкото е възможно) но не заради друго ами поради мързел че не стана от 1ви път а не ми се чете и докато не ми притрябва имам време да се мотам :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...