Jump to content
BulForum.com

TP-Link TL-WR841ND

samkijot

Recommended Posts

Да не отварям нова тема ще питам тука. Моя рутер е TP link WR54G . До преди няколко дена си работеше чудесно , докато не почна да ми прекъсва през 10/20 мин интернета. Мислех , че е от доставчика ,ама като сържа кабела на нета с ПЦ-то всичко е нормално . Някой да има идеи от какво е и как мога да го оправа. При прекъсване рутера губи настройките на Интернет доставчика ми и след 10 секунди пак си ги намира.

• 1 month later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

някой може ли да ми каже защо не мога да влезна в настройките на рутера с 192.168.1.1 :blink:

преди влизах, сега не мога ... а двата компа си имат нет.

п.п. интересното е, че remote control също не може да се установи ... може да има някаква връзка :unsure:

с рестарт се оправи :rolleyes:

• 2 weeks later...

Здравейте :)

Имам следния проблем..

Преди няколко дни си купих рутер TP-Link TL-WR841ND след като УЖ му оправих настойките тръгнах да влизам в Wireless от лаптопа ... кънектва си се ,но дотам .. пише си че връзката е добра ,но не може изобщо да зареди прозорец в интернет...

Някакви идеи от какво може да е ?

Аз ли не съм разбрал и направил нещо като хората ли ?

Благодаря предварително :)

Не можеш да се connect-неш към 192.168.1.1 ?

Не можеш да се connect-неш към самата мрежа ? (явно можеш де... щом връзката е добра... :) )

След като се свържеш към рутера и получиш IP , не може да влезнеш в интернет ?

Рутера взел ли е IP от DHCP на ISP-то?

MAC адреса на рутера променен ли е ако има нужда ?

Дай малко повече инфо...

Значи connect-твам си се към самата мрежа но не мога да вляза в интернет... , а към 192.168.1.1 също ме мога от лаптопа .. само от PCто ..

П.С. .. Т.е. влизам си в самата мрежа но не става кой знае колко бързо .. бая зор си е .. .

И самата парола която въвеждам е от 10 цифрички ,а в настойките я показва с 8 .. незнам защо ..

Влез в рутера и виж дали е дръпнал IP от ISP-то.

С каква кодировка си ? Махни всякаква кодировка и MAC филтър , ако имаш и виж дали ще влизаш безпроблемно - ако ДА , значи проблема по всяка вероятност е от кодировката. На мен WPA2 ми правише мизерии с стария лаптоп.

Ако си на GGbit трябва да CLONE-неш MAC-a от PC-то на което е имало интернет до момента...

Ох.. тука ме застреля .. не разбирам мн мн ..

да с WPA2 съм .. значи да я махна и да пробвам дали не прави проблеми от там ?

• 4 months later...

задал съм portforwarding, но проблема е, че доста често това 100(накрая) се сменя със 101 и ми се налага да го променям ръчно, за да може програмата, която е на въпрпосния порт да работи нормално ... някакви идеи от какво се получава така? :unsure:

snagprogram0010.png

Добре де ти включил ли си функцията UPnP, защото при мене след активирането и нямам проблеми с програмите. Аз съм със същия рутър между другото v 5.1 е и се държи доста стабилно според моите скромни наблюдения.

Един съвет от мене, сложи си рутъра вертикално ако имаш възможност, че китайските тикви грам не са помислили относно охлаждането му в хоризонтално положение. Вентилационните му отвори са отстрани и топлообмена в хоризонтално положение е доста лош, което води със себеси негативи като забивания, зависвания, постоянно менене на скоростите и други подобни проблеми.

On 5/8/2010 at 6:56 PM, jijane said:

Добре де ти включил ли си функцията UPnP, защото при мене след активирането и нямам проблеми с програмите. Аз съм със същия рутър между другото v 5.1 е и се държи доста стабилно според моите скромни наблюдения.

да, включена е.

On 5/8/2010 at 3:08 PM, samkijot said:

задал съм portforwarding, но проблема е, че доста често това 100(накрая) се сменя със 101 и ми се налага да го променям ръчно, за да може програмата, която е на въпрпосния порт да работи нормално ... някакви идеи от какво се получава така? :unsure:

snagprogram0010.png

Защото ти се рефрешва арп таблицата и назначава на МАК-а на ПС-то друго ИП.Демек набии си статично МАК-ИП адресите в рутера ( на коя машина DHCP-то, какво IP да дава, според MAC адреса на машината ).

П.С. Гледам, че си намерил къде седи хост файла на ЕксПи-то.Ако някой има друг такъв проблем - от време на време не му зарежда някой сайт като му напише името, а го зарежда по ИП, да чете тук

• 1 month later...

Малко старичка тема, но все пак едно кратко сравнение между v3 и v5. Промените във V5 спрямо V3 са:

-По-малък на размер (с около една трета)

-Отделни промени и във външния вид, както и преместен QSS бутон

-Има функция WDS(може да се окаже много полезна)

-Нов WebUi интерфейс

-По-добре се интегрира с Windows 7 при първото пускане

-Има опция за режим на Wireless-а (Only B, Only G, Only N, G/B Mixed, G,B,N Mixed)

-По-широк обхват

-Един МИНУС - по-горещ е като се пипне

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...