Jump to content
BulForum.com

Испания Примера Дивисион сезон 2009-2010


Stenli

Recommended Posts

PRIMERA DIVISION 2008/09

498587_orig.jpg

 

 

 

Официален саит: http://www.lfp.es/

 

След като Еleutherios даде зелена светлина да пусна нова тема тя вече е факт. Смятам да коментирам, но малко по-късно, тъй като съм скапан в момента. Всякакви дискусии за позволени стига да са в рамките на добрия тон :laughing:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Аз лично очаквам невероятно силен сезон на Реал, много силно начало за Барса и Вале...другите ще видим.

Link to comment
Share on other sites

Аз смятам, че Ето'о трябва да се махне от Барселона по възможно най-бързия начин. Щом не иска да играе повече в клуба това ще е най-добрия вариант - иначе само ще разваля атмосферата

Link to comment
Share on other sites

Той не че не иска, а клуба не го иска. Аз само на разбирам защо Барса иска толкова да го разкара, като ще го замени за игрча на същата възраст, същия златотърсач и със същия скапан и арогантен характер. Поне предимстовото при Ето'о е че познава отбора, амтосферата, стила на игра в Испания наложил се е вкарва глове и е ефективен.

Link to comment
Share on other sites

Агресията на Ибрахимович е пословична.В Испания такъв нападател скоро не съм виждал (на такава височина и телосложение).Има смисъл да го вземат, но за тези пари не.Също като роналдо в Реал?!За тия пари не си струваше за мен...дано поне ни зарадва с красива игра Реал, а Барцелона да не остава по-назадЕ - както казва Балъков :D Иначе много ми се иска да се върне ситуацията от преди доста сезони, когато Реал М, Барца, Вале и Супер Депор си правеха страшно здрави мачове помежду си, а и срещу всеки - дали в Европа или вътрешния, няма значение.

Link to comment
Share on other sites

Жигич, Bodipo, van Nistelrooy, Diego Tristan, Morientes...колкото щеш високи и здрави нападатели в Испания. Друг въпрос е, че такива не се харесват там много-много. Аз като почитател на Zaragoza се надявам първо да се задържат те в Primera, пък после ще му мисля за другите отбори. Силно се надявам нищо да не излезе от галактичните мераци на Perez, защото не ми допада тая философия във футбола. А ако може и Barca да се поиздънят - най-добре. Ама като гледам няма кой да ги спре - нито Atletico, нито Valencia изглежда способни в момента.

Link to comment
Share on other sites

По принцип въпреки че съм фен на Реал и на мен не ми допада особено политиката на Перез, но едва ли ще останат без някви успехи тоя отбор.Aз обаче имам някво предчуствие че на Златанчо ся ще му трябва повечко време за аклиматизация и няма да успее да направи достъчно добър сезон и да се сработи добре.

Link to comment
Share on other sites

Рядко хубава статия са написали в Спиртал за Саму. Леко тенденциозна е, но все пак се казват много истини, други се скриват, все пак оставям всеки сам да прецени за себе си.

 

Adios, Leon!

00185827.jpg

Бърз, повратлив, с невероятно чувство за пласиране, удар и пас - голмайстор от приказките. В същото време с характер на шампион, нестихваща енергия и непрекъснато желание за себеутвърждаване на терена. Това е Самуел Ето'о - нападател от извънземна класа, който ще остане сред митичните футболисти на Барселона.

 

Като всеки голям на "Камп Ноу" обаче си тръгва през задната врата. Стоичков, Ривалдо, Роналдиньо, та дори и самият Пеп Гуардиола, който сега е в ролята на съдник, бяха натирени от Барса въпреки златния си почерк в историята на клуба. Настоящият кумир в каталунската столица Лео Меси много добре напипва пулса в Барселона и неслучайно сподели, че се страхува да не бъде прокуден след някоя и друга година. Големите звезди на "Камп Ноу" не залязват на "Камп Ноу", а биват пропъдени по един или друг начин.

 

xinsrc_4220504211838187565443.jpg

 

Тази прокоба в един от най-големите европейски клубове този път има зад себе си конфликт с наставника. Свръхшампионските и свръхлидерски амбиции на Ето'о са големият му коз на терена, но явно грам не се нравят на Пеп Гуардиола в съблекалнята. Железната дисциплина на специалиста и желанието му за "пръв между равни" изтласкаха камерунеца извън състава на "лос кулес".

 

Въпреки начина, по който си тръгва от Каталуня - след месеци "пазарене" и постоянни спънки, Самуел вече е една от иконите на "синьо-червения" клуб. Само за пет сезона El Leon наниза 130 гола в 199 официални мача за Барса (статистика на "Ел Мундо Депортиво") и се изкачи на третото място като голмайстор във вечната ранглиста на "блаугранас" с равни попадения с магьосника Ривалдо. Над него останаха само митичните Кубала и Сесар. И двамата обаче играят за Барселона повече от десетилетие и то в средата на 20-и век. А камерунецът изигра по изключително ефективен начин своите пет сезона.

 

SAMUPub.jpg

 

Ето'о остана в сянката на двама футболни гении, но може би беше най-важният играч за отбора през последните пет години. Хората аплодираха най-силно Роналдиньо и Меси, но точно ефективността на Саму донесе необходимата практичност и подпечата трофеите за витрината. В първия си сезон с Барса Рони не успя да спечели нищо, но с идването на камерунеца през лятото на 2004 година тимът на Франк Рийкард се засили към купите - още първия сезон "блаугранас" завоюваха титлата в Примера и започнаха да налагат името си в Европа.

 

salutingsammu.jpg

 

В два от петте си сезона Ето'о изпусна половината мачове от Ла Лига и Барса не можа да стане шампион. В останалите три сезона Лъва действаше лъвски и записа съответно 25, 26 и 30 гола само в шампионата, за да поднесе титлата на "синьо-червените" привърженици. В Шампионската лига ситуацията е идентична. В два от случаите Саму изигра повече от седем мача в турнира и Барса стъпи на европейския връх. Не са за подценяване и попаденията му във финалните двубои, там, където проличават големите фигури. Ето'о разплака Барселона в Париж, изразнявайки резултата срещу Арсенал, когато не се виждаше как каталунците ще триумфират. Срещу Манчестър Юнайтед пък африканецът отново се разписа - за решаващото 1:0, което отвори играта на "блаугранас". В този мач Саму жертва любимия си пост на централен нападател, заигра по дясното крило по указание на Гуардиола, пренерегна егото си за отбора.

 

etoguardiolabarcelona.jpg

 

Никой не си спомня приноса на Ето'о в звездния миг на Роналдиньо през 2005 година на "Бернабеу". Барса победи с 3:0, бразилецът беше аплодиран от мадридистите, но никой не споменава първия гол, отбелязан от Ето'о, и асистенцията на камерунеца. Датата 25 февруари 2006 година пък остава като "най-черната" за Саму от престоя му в Барселона. Камерунецът беше руган жестоко в Сарагоса на расистка основа и сам пожела да напусне терена със сълзи на очи. Тогава Ето'о за пореден път показа характер, в може би най-тежкия момент в кариерата, и остана на терена. И не само остана, но и даде голов пас за второто попадение на Барса във вратата на арагонците.

 

RacismEttte.jpg

 

В края на по-миналия сезон пък беше освиркан от претенциозната публика в Барселона. Тогава беше решил да си тръгне, отново неразбран, отново обиждан. Стрелецът обаче стисна зъби и отново заслужи овациите на синьо-червените привърженици по блестящ начин.

 

Ето'о - един железен характер, биткаджия за цял отбор. Сблъсквайки се с друг авторитет (Гуардиола), Саму стана нежелан на "Камп Ноу". Юноша на Реал Мадрид, хиена на Майорка, Ето'о достигна върха в Барселона. В Интер ще търси нови предизвикателства под егигата на Жозе Моуриньо. Adios, Leon! Ти даде много на Испания, на Каталуня и оставаш завинаги в Барселона...

 

Etoo_va_Inter_130_goles.jpg

Link to comment
Share on other sites

И аз я прочетох по- рано днес статията. Наистина хубава е и доста неща са казани, но нещо което не саспоменали е че не малко пъти Ето'о е оказвал не особено добро влияни в съблекалнята и е нарушвал правилника и вътрешния ред в отбора.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Капитанът на Еспаньол почина от инфаркт

 

08 август 2009 | 23:12

00188402.jpgКапитанът на Еспаньол Даниел Харке почина днес от инфаркт в Коверчано, където каталунският тим е на подготовка преди началото на новия сезон в Испания. Защитникът е получил сърдечен удар, докато говорил с приятелката си по телефона, съобщава "Марка". Играчът изведнъж спрял да говори, а после бил намерен да лежи безжизнен на земята.

Link to comment
Share on other sites

Е,да ама Спорт 7 го имаше към допълнителните спортни програми на ентри,така че щях да си доплатя... :) А сега само булсат ще могат да гледат.

Link to comment
Share on other sites

Този сезон за Реал се очаква да бъде ЕЛ ПРОВАЛО ГРАНДЕ ДИ ПИЧКА ЛЕЛИНА .

Май не разбраха, че футбола не е само игра на пари и звезди. Иска се отборен дух,задружност , нещо което в Реал отсъства от много години. Няма и как да го има като всяка година обират с цедка 90% от звездите, които през изминалия сезон са изпъкнали като свински мъди в рядка кал в отборите си. Да ама тези звезди много на 1 място и се почва завист,егоизъм,съботаж на усилията на останалите звезди с цел изпъкване и обиране на цялата слава. Това е любимият номер на португалският хомосексуалист Роналдо ( няма спор голям футболист, но като характер е по-голямо лайно и от друг голям - Ибрахимович ) , справка - няма нужда ...

А какво да говорим за измислените трансферни суми от по 80-90 млн евро... Реал има задължения от 300 млн. до момента и вместо да ги изплащат, те се забатачват още повече. Банка на Испания им отпуснала 200 млн. за трансфери тази година... Еми ето за това фалират банките като дават кретенски кредити, които няма кой да изплаща . После ще се питаме от къде дойде кризата и къде ще ни удари . ЗА всичко е виновен Реал Мадрид.

Извод - няма такъв. Просто Реал не ме кефят :) Тази година Барса отново са шампиони. :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Само като се види изречението" Просто Реал не ме кефи" и се направят изводи за кво иде реч. Ти остави Реал колко млн. задължение има, а погледни колко са задълженията на отборите от твойта любима и вечно №1 Висша лига на Англия. Реал са зели заеми от водещите испански банки, но банките няма да фалират от тва, пък и Реал са на първо място по богатсво сред клубовете, така че могат да си позволят големи заеми, още повече че имат добра стратегия за връщане на голяма част от разходите си плюс договора им за тв права в размер на между половин и един милиард евро. Освен тва с такива футболисти, още повече част от които са млади и жадни за успехи в близките години реал ще си постигне големите успехи за, които са дадени пари, пък дори и след тва отбора да се разбие по подобен начин на предния "Галактико" .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

За сега очакванията ми, че Реал ще играят на принципа - да вкараме повече от противника се доказват - да видим какво ще стане напред. Любимата Барса пък играят чак утре :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Кво точно значи "да вкараме повече от противника" ?? Нали точно така се играе исе печелят мачовете като единия отбор вкара повече от другия, аз мисля че принципа е навсякъде такъв.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...