Jump to content
BulForum.com

Помощ за сървър


kennyg

Recommended Posts

Пуснах сървър, успях да го направя видим през интернет, тоест да е достъпен през рутера ми, но не мога да го направя да се влиза от точно определен адрес, най-условно казано примерно:

http://95.126.239.137:80

Всеки път като се рестартира рутера се сменя и IP-то (БТК) и съответно и всеки път се влиза през различен адрес, искам да го направя да се влиза от точно определен фиксиран адрес без значение какъв.

Някой ако се сеща как нека сподели, ще съм му благодарен да изкаже своята версия.

Link to comment
Share on other sites

Mojesh da napravish rutera da ti dava vseki put edno i sushto ip. Tova stava ot nastroikite.

От рутера се настройва само вътрешното IP - 192.168.1.ХХ , външното IP се задава от БТК по произволен начин, едно и също да ми е това IP няма да стане, защото ми е динамичен адреса, така че поне аз не се сещам ако си имал предвид друго

 

Този сайт ще го разгледам, но не ми дава да се регистрирам :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Именно де, с dyndns.com си правиш домейн име, и през него се достъпва сървъра ти. Номерът е че TTL е малко, и примерно 60 сек. след като ти е сменен IP адреса (външния, даван от БТК), се обновява записа в Dyndns. При нормален домейн по подразбиране вермето за обновяване е доста по-голямо, затова ти трябва именно нещо такова с динамична DNS услуга като динднс.цом.

Въпреки това дори тия секунди забавяне за обновяване, могат да се окажат фатални в зависимост какво хостваш. При обновяване на ИП адреса ти, примерно до 60 сек. хората може да не виждат сайта ти. А и не е хубаво да се прави по-малко TTL-a. Най-малкото DNS сървъра, който ще се ползва, е безплатен, и има максимално натоварване като брой заявки месечно.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Колега,

Разгледай и http://no-ip.com, аз ползвам субдомейн от тях и си е екстра, обновява се сравнително редовно и непрекъснато(на интервал зададен от теб) когато си изтеглиш клиентската им програма от сайта.При всяко рестартиране на компютъра или рутера се обновява IP-адреса като забавянето от няколко секунди(3 до 5 сек) никога не е фатално, за каквато и да било безплатна услуга за субдомейн име....Пробвай, няма да съжаляваш според мен, аз ги ползвам повече от 4 години...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...