Jump to content
BulForum.com

Помощ за избор на Laptop


NeRoX

Recommended Posts

Машината ще се използва с нормални цели. Работа, интернет, HD филми най-много и някакви игрички, но не се изисква последното и най-новото разбира се. Спрял съм се досега на 2 модела - HP PAVILION DV6-1030EQ NG743EA и DELL Inspiron 1545. Цената е 1399 лв. и на двата. Моля да ме посъветвате кой си заслужава повече и кой е по-добър като качество. Приемам и други предложения до 1400 лв. :)

Link to comment
Share on other sites

Определено Делл-а. Бие в всичко особено от към процесор и видео. Освен това делл съм чувал по-малко плювки по отношение на качеството отколкото към HP.

Link to comment
Share on other sites

Що се отнася за хардуерни данни м/у двата модела. Тея 500 гиги не са толкова нужни. 320 ще са напълно достатъчни. Рамта и дисплеите са еднакви. Видеото на HP-то ми се струва по-добро. Само за единия процесор, който ще помоля някой да ми обясни много ли е голяма разликата м/у T4200 и T6400? Важен ми е HDMI-а, който при DELL липсва. Това ми е най-голямата болка при DELL-а. Също е много добре, че HP-то има Numpad бутони, защото при работата с него ще се въвеждат много числа. Поправете ме, ако не съм прав, защото имам познания не не толкова големи...

Link to comment
Share on other sites

Не съм сигурен, че делл-а няма HDMI почти всички делл-ове които съм виждал имат да не кажа всички. Трябва да се провери не съм сигурен, че няма. Процесора е важна част от един лаптоп поне за мен, а този на HP-то е доста орязан в сравнение с този на делл-а. Харда е вапрос на лично предпочитание. Виждам, че клониш към HP-то ако ти харесва по-добре да го вземеш и да не си особено доволен отоколкото да съжаляваш, че не си го взел, защото си послушал някой друг. Ако толкова се нуждаеш от нум пад разгледай и 17 инчовите лаптопи. Не са много по-големи от 15 инчовите почти всички имат нум пад както и по-голям екран щом ще работиш с числа ще ти дойде добре по-голяма резолюция. Иначе видеот на HP-то е по-зле. Вградено е и въпреки, че и на делл-а не е цвете за мирисане е доста по-добро. Поне от на Делл-а може да се очаква някаква хардуерно ускорение ако искаш примерно да гледаш някой HD филм на него.

Link to comment
Share on other sites

В интерес на истината HP-то ми хареса доста. НО където и да попитам ме насочват към Dell-а. В hardware-а пък ми казаха, че тия HP-та били много проблеми и много се цакали. Като е поразтърсих наистина има много недоволни с какви ли не проблеми. Този Dell, ако имаше HDMI въобще нямаше да се замисля и щях да го взема, но уви няма. Като компромисен вариант за сега съм се спрял на този Acer. Също и този Dell ми препоръчаха, но надхвърля бюджета ми с 50 кинта, а и е с 2GB, което малко ме притеснява. Ще гледам още и ще мисля още не бързам. Все още съм отворен към предложения и съвети... :)

Link to comment
Share on other sites

В петък го поръчах същия и към средата на седмицата тряаа да е пристигнал :D Ще споделям впечатления :rolleyes:

Е, то е ясно, че първите отзиви ще са много добри. Така е с всяка нова покупка. Въпроса беше да чуя мнение от човек, който го е ползвал дълго време. И все пак ще се радвам да споделиш мнение от първо око. Аз сигурно ще го взимам следващия уикенд, но както вървят нещата сигурно ще е той.

Link to comment
Share on other sites

Хахах, и аз го гледам асера от вчера и му се точа, така че ставаме бая искащите на впечатления :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Не искам да Ви разочаровам , но май Вие ще давате отзиви след употреба. Едва ли има много ( да не кажа въобще ) хора с точно такъв лаптоп тук в форума.

Дано има , но ме съмнява.

Link to comment
Share on other sites

В петък го поръчах същия и към средата на седмицата тряаа да е пристигнал :D Ще споделям впечатления :rolleyes:

Има ли вграден Bluetooth в този лаптоп. Гледам в някои сайтове пише, че има в други, че няма.

Link to comment
Share on other sites

Освен нормалните супер позитивни първи впечатления от стилния и изчистен дизайн на лаптопа, при по-прост мултитаскинг няма грам забавяне, но тепърва ще пробвам фотошопи и темподобни нещица :) Вградените тонколонки са доста добри според мен, вграден bluetooth, мисля че няма въпреки изнесения превключвател (дава ми, че е изключен колкото пъти го натисна), може да се изключва тъчпад-а да не пречи ако бачкате с мишка, пробвах да разцъкам Modern Warfare, ама ми даваше грешка с .exe файла, което беше и първия проблем на който се натъкнах, също не бих отказал лека подсветка на клавиатурата :rolleyes: Като цяло ще ми трябва да поработя с лаптопа повечко от 3-4 часа, за да кажа нещо повече, но като цяло работата с него е доста приятна и лесно се свиква, даже от човек, който не е пипал лаптоп през живота си за повече от проверяване на 2 сайта и сменяне на песничка :D Ако има някви въпроси, питайте пък дано мога да отговоря :)

Link to comment
Share on other sites

Фотошопа се държи доста прилично. RAW обработката е доста бърза особено в сравнение с настилния ми комп :rolleyes: Записването на liquify резултатите след едно стабилно мазало малко се позабави, ама там бих му простил аз :laughing: Цветовете също нямам претенции как изгждат. А на 16:9 било доста удобно да се работи - мн място за мн неща, особено ако се занимаваш с фотографии 3:2 :)

Link to comment
Share on other sites

Мога да се изкажа положително за DELL-a, защото съм работил с такъв и се държи доста добре, не мога да направя никакво сравнение защото този модел на НР не съм го виждал, но с делл-а няма да сбъркаш. Видеокартата му обаче не е на топ ниво (нормално за лаптоп), ако искаш да играеш игри няма да те задоволява много.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...