loshko Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 ne6to normalno na izpla6tane do 6 meseca i do 2000 lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesho78 Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Уточни каква кола търсиш , горе-долу коя година , малка - голяма , бензин (газ) - дизел. Аз имам 2 за продаване но не съм нито автосалон нито фирма и не ми е ясно как ще стане с вноските. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggone Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Уточни каква кола търсиш , горе-долу коя година , малка - голяма , бензин (газ) - дизел. Аз имам 2 за продаване но не съм нито автосалон нито фирма и не ми е ясно как ще стане с вноските. Срещу лична карта. Ние едно време като продадохме една Ладичка на един мангал, който като дойде да я взима каза, че нямал сега всичките пари. Остави си личната карта и донесе парите след ена седмица и съответно си я взе. Иначе друг вариант няма май... (modedit: има...с нотариално заверен договор за продажба на вноски) За да не съм с офтопик, виж на какво бях попаднал преди време: http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=123031 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ditk0 Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 със записна заповед става примерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitzev.com Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 С риск да отнеса WARN, се включвам, защото пред мен изгоряха двама приятели. В БГ няма развити инструменти за уреждане на аналогични взаимоотношения между частни лица, закони има но практиката е порочна и трудно си намираш правата. 1. запис на заповед, отлично, но с добър адвокат може да се оспори и длъжника може да няма пари иди тогава си ги събирай ако щеш със съдя изпълнител, особенно ако няма имот длъжника 2. с личната карта не става, защото не можеш да му я взмеш за 6 месеца 3. ако през тези 6 месеца колата се скапе и купувача откаже да плаща, макар той да си я е скапал 4. има вариант за договор на разсрочено плащане, но пак отиваме към 1-ва точка Към купувача: Най-добре посъбери малко пари, тегли един кредит за още 1000-1500 лв. и си вземи нещо на сърце, а не нещо което ти предлагат. Когато е на изплащане продавача ще се опита да ти вдигне цената заради риска. И не на последно място, след покупка на колата имаш разходи, предвидил ли си ги, това да не ти е първата кола. Поне 100 лв. на месец за бензин, и ако се обади нещо ... Аз джиткам с една корса, не е представителна, но си има цената - смяна на масло и филтри под 30 лв., смяна на съединител, аксиален лагер, други малки ремонти - под 100 лв., цените са с труд! аз масло не пипам ... Успех и със здраве. И някои модератор да не вземе сега да ми резне 20% ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 един приятел продава перфектна вектра за около 1600 лв но надали ще се съгласи за месечни вноски пиши в темата ако имаш интерес Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshko Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 ..sega za vseki vlak si ima putnici...6te pregvurlim kolata kogato q izplatq...do togava 6te q karam samo s maluk talon...suveti ne iskam...ako nqkoi ima ne6o da predloji 6te se radvam da go obsudim..seriozen sum..problemi nqma da ima Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshko Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 vdiga do 2500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 В 99% автосалоните в града дават коли на изплащане само срещу лична карта.Пробвай там.Срещу ХЕИ,до Мол Пловдив примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 1. запис на заповед, отлично, но с добър адвокат може да се оспори и длъжника може да няма пари иди тогава си ги събирай ако щеш със съдя изпълнител, особенно ако няма имот длъжника2. с личната карта не става, защото не можеш да му я взмеш за 6 месеца 3. ако през тези 6 месеца колата се скапе и купувача откаже да плаща, макар той да си я е скапал 4. има вариант за договор на разсрочено плащане, но пак отиваме към 1-ва точка Всичко си зависи от договора. Прави се така, че собствеността на колата да се прехвърли след изплащането на последната вноска, даже и това може да не се направи, а да се даде пълномощно, купувача сам да си я продава където сметне за добре, без да е реалния собственик. Та, ако закъснее с една от вноските, колата се отнема. И набутания си е купувача. Обикновенно такива договори се сключват и при наличие на пълно каско, с което се ангажира купувача Link to comment Share on other sites More sharing options...
dravko Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Всичко си зависи от договора. Прави се така, че собствеността на колата да се прехвърли след изплащането на последната вноска, даже и това може да не се направи, а да се даде пълномощно, купувача сам да си я продава където сметне за добре, без да е реалния собственик. Та, ако закъснее с една от вноските, колата се отнема. И набутания си е купувача. Обикновенно такива договори се сключват и при наличие на пълно каско, с което се ангажира купувача А знаеш ли какво става с глобите за неправилно паркиране и снимките от радарите с камери за превишена скорост - директно при СОБСТВЕНИКА на колата, нищо че друг я кара последните няколко месеца Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Не съм адвокат, но предполагам всичко може да се договори и завери ли се при нотариус.., то всякакви глоби и санкции до определения срок ще се изплащат от купувача.. Това е добра точка наистина. ,,abe hora pitah dali nqkoi ima kola za prodavane..a ne dali nqkoi znae kak se urejda pla6taneo ili v koi salon ima... по-добре се радвай, че ти се е дигнала темата, защото както виждаш, кола няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshko Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 ,,abe hora pitah dali nqkoi ima kola za prodavane..a ne dali nqkoi znae kak se urejda pla6taneo ili v koi salon ima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssong Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 ,,abe hora pitah dali nqkoi ima kola za prodavane..a ne dali nqkoi znae kak se urejda pla6taneo ili v koi salon ima... http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=77800 za 3500 lv. sum suglasen Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshko Posted May 10, 2009 Author Share Posted May 10, 2009 za 3500 si vzemam edna a4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ditk0 Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Самара 93та с агу 4 вноски по 200 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 za 3500 si vzemam edna a4 /off Тая A4 за 3500 ще ти легне 5500 накрая... Само да вметна, че аз скоро минах по тоя път, че каквото и да вземеш е добре да си имаш отделно около 500 лв МИНИМУМ! Само Гражданската е 150 лв някъде... Иначе има за 2500 Passat "99 уж много поддържан. Съмнявам се да се навият на вноски, ама кой знае. Ако имаш интерес към подобна кола да ти дам телефон. Има и газова, доколкото знам. /off Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 /offТая A4 за 3500 ще ти легне 5500 накрая... Само да вметна, че аз скоро минах по тоя път, че каквото и да вземеш е добре да си имаш отделно около 500 лв МИНИМУМ! Само Гражданската е 150 лв някъде... Иначе има за 2500 Passat "99 уж много поддържан. Съмнявам се да се навият на вноски, ама кой знае. Ако имаш интерес към подобна кола да ти дам телефон. Има и газова, доколкото знам. /off интересно пък какъв ще е тоя пасат от 99-та за 2500 и уж поддържан.. ако е с ляв волан, дай ми на мен телефона едит: Хахахахаха, моя грешка - "89 е... Искаш ли още телефона? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 интересно пък какъв ще е тоя пасат от 99-та за 2500 и уж поддържан..ако е с ляв волан, дай ми на мен телефона Хахахахаха, моя грешка - "89 е... Искаш ли още телефона? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.