Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Абе засега пo-разумно като цена/качество от Panasonic FZ30 май не съм срещнал...

Май ще сменям кодака като тръгна обратно за БГ ;) Тъкмо тогава ще му падне на Z30 цената още. Сега е към $500

*Edit: всъщност се колебая между тези

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
  sMARTBomber said:
Абе засега пo-разумно като цена/качество от Panasonic FZ30 май не съм срещнал...

Май ще сменям кодака като тръгна обратно за БГ ;) Тъкмо тогава ще му падне на Z30 цената още. Сега е към $500

FZ30 до днес беше на чудесна цена - само 999 лева при положение, че беше 1250 ;) Който не е - цената вече е 1099 лева, което пак не е зле. За най-добро като цена/качество можем да определим и FZ5, който е 699лв. Въпреки липсата на MF.

Dreamer said:
FZ30 до днес беше на чудесна цена - само 999 лева при положение, че беше 1250 ;) Който не е - цената вече е 1099 лева, което пак не е зле. За най-добро като цена/качество можем да определим и FZ5, който е 699лв. Въпреки липсата на MF.

От тези който съм посочил в линка, FZ7 обаче взе да ме разколебава за FZ30, понеже има сходни характеристики а и по-голям дисплей от FZ30 а между 8 и 6 MP аз разлика не бих усетил...

Като говотим и без това за Panasonic да ви питам тези апарати имат ли ръчни настройки и ако имат какви точно са те. Дали има пълни ръчни както на другите модели? 1 2 3 . А и първите 2 модела как им са клипчетата?

Dreamer said:
От днес Panasonic LZ2 е на промоция - 499лв!

Ами мен повече ме интересуват спецификациите, а не цената :). По простата причина че тук е 499, а в нормалният свят си го дават за 230 $. Което прави една лека разлика от около 100 лева и аз за това най-вероятно няма да го взимам от нашите мили магазинчета. По всички параметри ме устройва, само не мога д аразбера какви възможности за ръчни настрооки има ( освен white balance-а) ?

Krastnik said:
Ами мен повече ме интересуват спецификациите, а не цената :). По простата причина че тук е 499, а в нормалният свят си го дават за 230 $. Което прави една лека разлика от около 100 лева и аз за това най-вероятно няма да го взимам от нашите мили магазинчета. По всички параметри ме устройва, само не мога д аразбера какви възможности за ръчни настрооки има ( освен white balance-а) ?

Мануала е идеален за тази цел: http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/DMCLZ1.pdf

Вярно, има разлика между цените на панасоник в Европа и USA, но това е някакси нормално при повечето, ако не и всички марки. А и в БГ има ДДС, а ако си го купиш от USA гориш с гаранцията.

Като гледам освен WB има и Shutter speed, но като гледам какви са: "1/8 -, 1/4 -, 1/2 - and 1-" не знам дали ще ти вършат работа. То по-добре да се ориентираш човек към FZ серията, стига да е ОК нещо по-голямо като размер и цена. Има и разни RGB pre-selectable adjustments. Може и още да има, но ще трябва да търсиш в PDF-то.

Всъщност ето ревю: http://www.dpreview.com/reviews/panasoniclz2/

Мерси много за инфото. Стигнах до заключението, че не ме устройва. Всичко му е както трябва освен ръчните настройки, нещото на което държа най-много. ФЗ серията наистина е много по-добра ама е и по-скъпа и за това за сега изчаквам преди да си купя нов апарат. Но за сега определено фаворити относно цена сами ми Самсунг А50 и А55. Но ми се щеше нещо все пак да има и 6 зуум а не само 4,5. Ама ще видим. Ще изчакам и да паднат леко цените след като излезнат новите модели сега на пролет.

Krastnik said:
Но за сега определено фаворити относно цена сами ми Самсунг А50 и А55. Но ми се щеше нещо все пак да има и 6 зуум а не само 4,5. Ама ще видим. Ще изчакам и да паднат леко цените след като излезнат новите модели сега на пролет.

Между 4х и 6х дигитален зуум няма да откриеш разлика в грозотата на картината, но определено има разлика между 3х и 4х оптичен зуум B)

ThE_UfO said:
Между 4х и 6х дигитален зуум няма да откриеш разлика в грозотата на картината, но определено има разлика между 3х и 4х оптичен зуум B)

ufof, кръстника говореше за зоом щото LZ1/LZ2 са със 6х ОПТИЧЕН, A55/L55 са с 4.8х оптичен зуум, някой канони с 4х и т.н. Не става дума въобще за дигитален.

sMARTBomber said:

Виждам че разбираш от апарати. И на мен много ми харесват на панасоник. А що се отнася, кой от двата панасоника по добре FZ30 има RAW формат, а FZ7 няма. Поне аз бих предпочел да го има този формат, що се отнася за професионален апарат :ghost

diabolik said:
Виждам че разбираш от апарати. И на мен много ми харесват на панасоник. А що се отнася, кой от двата панасоника по добре FZ30 има RAW формат, а FZ7 няма. Поне аз бих предпочел да го има този формат, що се отнася за професионален апарат :ghost

Е, да ама за единия RAW да дам $200 отгоре не си струва. А FZ7 си има TIFF, което си е напълно достатъчно. А и има по-голям дисплей, на което см свикнал от кодака и трудно ще отвикна ;)

Извинявам се предварително,ако има отговор на въпроса ми,но темата е доста дълга и може да съм пропуснал!Въпросът ми е :

Спрял съм се на Канон А410.Ще си го взимам на лизинг,но прочетох доста противоречиви мнения за този апарат!В крайна сметка с няколко думи-бива ли го или не?

Благодаря Ви!!!

liusi1978 said:
Извинявам се предварително,ако има отговор на въпроса ми,но темата е доста дълга и може да съм пропуснал!Въпросът ми е :

Спрял съм се на Канон А410.Ще си го взимам на лизинг,но прочетох доста противоречиви мнения за този апарат!В крайна сметка с няколко думи-бива ли го или не?

Благодаря Ви!!!

За цената си е голяма набутка. При този апарат плащаш единствено за цена. Ако искаш да е канон по-добре изчакай да се появи A430. А410 дава адски малко за цената си и определено не си струва, в сравнение с това, което дава конкуренцията (hp, pentax, samsung).

Dreamer said:
За цената си е голяма набутка. При този апарат плащаш единствено за цена. Ако искаш да е канон по-добре изчакай да се появи A430. А410 дава адски малко за цената си и определено не си струва, в сравнение с това, което дава конкуренцията (hp, pentax, samsung).

Ам защо да е гаден и аз лично съм се спрял на него?

Относно ХП със старата оптика Пентакс бяха ИДЕАЛНИ за парите но новите дето са с някви "ХП пресижън" правят някви ужастни снимки за мен и не ги препоръчвам.Иначе ако е някой по-старо моделче с удоволствие може да се ползва.

А никой ли няма мнение относно този ми пост? :blink: :blink: :blink: :blink:

jozo said:
Тъй като в петък ми откраднаха апарата сега ще се наложи да си купувам нов :angry1 :angry1 :angry1 :angry1

Та спрял съм се на Самсунга А5 и А50 и ТОЗИ Олимпус единствено заради цената.Гледах и един друг Олимпус 5 мегапиксела ама сега немога да намеря точния модел като го намеря ще сложа линк.Какво ще ме посъветвате да взема?

Едит:Четно казано най-харесвам марката Канон ;) Какво ще кажете за Canon Power Shot A-410 ?Не е кой знае какво но не ми и трябва на мен нещо специално.Трябва ми за непрофесионална работа и нямам много изсквания :)

Също и да добавя някoй има ли впечатление относно Pentax Optio 60?????????

Сравни само спецификациите на апарата със примерно Pentax, Samsung и тогава си отговори. 1.5" LCD за модел 2005 в края е СРАМ, да не говорим за 3.2mpix сензора. Камо ли за филмчетата... затова е набутка. Този апарат е само за фенове на Canon, за останалите просто не си струва.

Deathzone said:
Здравейте,

нека някой да каже има ли цифров апарат до 500 лева за момента на пазара, който да е по-добър от А520 на Канон? :confused

Погледни Panasonic LZ2:

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00002293

+ 6x оптика

Не съм съгласен, защото няма никакви ръчни настройки. Аз търся абсолютно подобен като Канон със ръчни настройки, приоритет на затвора, и т.н. Затова питам има ли някакъв такъв апарат на пазара, който да има същите показатели и да бие Канона по-качество. :confused

Днес хубаво обиколих магазините в Пловдив и определено бих казал че наистина Канон А410 не си заслужава парите въпреки че в Германос сега е на промоция 299 лв с фотопринтер а на другите места е по 279лв.Наистина функциите са много орязани и дисплея е хипер мизерен и клиповете са ужасни за тая цена.

Определено до 300 лв най-доброто е Самсунг А40 и мисля да си го купя утре.Много добро ми се видя апаратчето за парите си.Струва навсякъде 299лв :)

jozo, тъй като си си харесал A40 виж и A50, който в момента е само 349 лв. За тези 50 лева разликите са 5 мегапиксела вместо 4 и 2.5" ЛСД вместо 2". До скоро А50 беше 399 и 379лв.

Днес го гледах А50 и даже S-500 имаше който също разгледах който обаче е с 2.4" дисплей.Но за 349 лв. определено си харесах Пентакс Оптио 50L :love :wub: :love :wub: Проблема ми сега е че просто няма начин как да намеря още 50 лв. :cry :cry :cry :cry :cry :cry

jozo said:
Днес го гледах А50 и даже S-500 имаше който също разгледах който обаче е с 2.4" дисплей.Но за 349 лв. определено си харесах Пентакс Оптио 50L :love :wub: :love :wub: Проблема ми сега е че просто няма начин как да намеря още 50 лв. :cry :cry :cry :cry :cry :cry

S500 наистина има така стилен - оldie дизайн, но за разлика от A50 е с 2.4" с 112 хиляди пиксела вместо 200-хилядите на 2.5" на A50. Това го споменавам само информативно.

Между другото от днес в ТМ вече има и Samsung i6 PMP (Portable Media Player): http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09019534

В спецификациите са пропуснали да напишат и че плейва клипчета освен собствените - но също като при ipod video те трябва да се енкодват с специален xvid-based software (ipod е с h264-based encoder software). Предполагам, че в събота ще го пуснат на промоция или след три седмици при следващата.

http://www.samsungcamera.com/product/pro_v...1477&cat_uid=12

Искам да попитам някой знае ли къде се продават хубави и не чак толкова скъпи зарядно+батерии тип АА.Взех си апарата но сега ми предлагат някакви зараядни по за 36 45 кинта без батерии невероятно много ми се въжда на мен. :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...