DimoS Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 МОЛЯ ЗАТВОРЕТЕ ТЕМАТА - ИМАМЕ ПОБЕДИТЕЛ ! Благодаря на форума! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 за тези пари едва ли ще си намериш някъде освен в "ромските квартали" + това си има и съм сигурен че си погледнал в сайтове за имоти и не си намерил поздравии успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimoS Posted March 14, 2009 Author Share Posted March 14, 2009 за тези пари едва ли ще си намериш някъде освен в "ромските квартали" + това си има и съм сигурен че си погледнал в сайтове за имоти и не си намерил поздравии успех Ако един ден имаш възможност да си купиш апартамент, ще рабереш защо съм писъл тук. Когато агенцията ти сложи комисионна 2 бона, ще търсиш какви ли не опции да я прескочиш и да купиш от частно лице. Моля въздържайте се от подобни некомпетентни и блуткави моментарил. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Адрес и повечето агенции в момента не вземат комисионна от купувача, ако си проверил го знаеш. Ако ми посочиш коя агенция на 30 000 слага 2000 комисионна получаваш бонус, това са 7% !!! и то от купувача. Аз за по 15 хиляди евро бих купил толкова гарсониери колкото ми предложат, по твоите изисквания. Така че за това става дума в коментарите на колегите от форума. А неграмотен като теб, "блуТкав", "писЪл" да нарича другите некомпетентни е някак неуместно ! Поздрави и успех, ако намериш повече се обади. Едит: Ахх то даже не е и гарсониера ами "малък двустаен" Това заради което пиша изобщо, е че по примера на този младеж скоро ще видим: Купувам МЛ 2006-2007 320 cdi до 10000 лева и ако може на лизинг за 30 години ! Цените са паднали с около 20%, скоро още ще паднат, така че не виждам, какво чудно има обявата... Ами нищо чудно няма, намери тогава колкото можеш "малки двустайни" по 15000Е всички ще ги купя, даже и за теб ще има. А то като се замисля и при колите има не 20% а къде къде повече спад (и в цени и в продажби), значи не би трябвало да е проблем да ми намериш ML -че с 320 ил 420 cdi двигателче, от 2006 насам (ако може салон ванилия) - бюджета ми е до 10 000 лева, като давам и 10 000 лева комисионна на който ми го намери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Цените са паднали с около 20%, скоро още ще паднат, така че не виждам, какво чудно има обявата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Дам, Runner, точно Съвсем скоро ще може да се купи боксониера за 15000 евро, естествено панелна и не в центъра. Сега са около 20000 и пак не ги търсят. Това естествено по кварталите. А колкото до комисионните - първо за 30000 лева максималната комисионна е 900, а в момента може и с 700 да се разминеш. Също така, това което четете по рекламите, че комисионна няма са търговски трикове. Комисионна предварително е натракана в цената Нищо лошо няма в посредниците /агенциите/. всеки си мисли, че да си купиш апартамент е като да си купиш шоколад от магазина - отиваш, харесваш, даваш парите и готово? Ами проверката на имота, данъчната оценка, това да ти се гарантира, че няма да си излъган и т.н. Но така е - българинът мисли на парче. После като хукне по мъките, да чака данъчни оценки по 15 дни, като брокерът може я получи точно за 2 часа, проверката на тежестите към момента на покупката, а не 2 дни назад, както излизат писмените данни от съда и другите неща - това никой не го мисли... Т.е. работата на брокера не се свежда до това само да намери търсения имот или да се намери купувач за него - работата на брокера е да приготви всичко, когато неговият клиент е харесал даден обект и да покани клиента си при нотариуса за изповядването на сделката. Така клиентът не се занимава с бюрокращина, ходене по мъките и неща, които не разбира и излиза спокоен и щастлив от факта, че е придобил или продал имот, а не притеснен и незнаещ дали всичко е наред и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ако един ден имаш възможност да си купиш апартамент, ще рабереш защо съм писъл тук. Когато агенцията ти сложи комисионна 2 бона, ще търсиш какви ли не опции да я прескочиш и да купиш от частно лице. Моля въздържайте се от подобни некомпетентни и блуткави моментарил. Поздрави. Некомпетентния ми коментар е поради това че моят "един ден" отдавна отмина и съм се сблъсквал с какво ли не...твоят предстои не го изпускай Lucky Luciano точно ти е обяснил как стоят нещата...или почти точно поздрави няма да се намесвам повече извинете Link to comment Share on other sites More sharing options...
GammaRay Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Добре ве...що разводнихте темата на момчето?!Това си е негова работа колко пари дава!Ако имаш апартамент за продан за 30000 лв, му се обаждаш и готово.Ако не - си траеш.Мислите ли, че щом е приготвил 30000 лв, не е проверил за какво става дума?Аман от такива постове от рода на - "за тия пари няма да намериш" или "в магазина е еди колко си"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 "за тия пари няма да намериш" или "в магазина е еди колко си" приятел малко или много тук си е един вид борса и всеки е желателно да се съобразява с котировките за деня и стандарта на стоката каквото и да продаваш щом вече стоката е излезнала от магазина то тя вече се води 2 употреба дори и да е придружена с гаранция,затова и хората дават като сравнение израза: -в магазина е еди колко си не може да искаш за 2 употреба стока цена приблизителна като тази от магазина и да очакваш хората да не се възмущават по реален етикет от магазинните стоки аз не виждам конкретно по темата споделям мнението на хората,аз съм сигорен че автора на обявата е много добре запознат с цените на недвижимите имоти,но принципа "ако мине номера" не върви и е нормално да подразни всички ти би ли продал злато на цената за сребро нямах намерение да се намесвам,но виждам че хората с право критикуват такъв тип обяви и това за мен е добре ако модераторите предценят нека изтрият излишните постове в темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.