Jump to content
BulForum.com

инсталиране на Линукс на Navman F20

diabolik

Recommended Posts

Виждам че са успяли да инсталират Линукс на тази машинка http://www.duff.dk/navman/

Предполагам и на Navman F20 ще е същото, те са Линукс базирани, но нямат ОС,

и се чудя дали някой може да ми помогне да инсталирам Линукс на моето Navman-че (F20)

Гледам ги тия неща и нищо не разбирам, разбирачи има ли тук?

http://projects.linuxtogo.org/pipermail/op...ber/001247.html

как са Линукс базирани, пък същевременно "нямат ОС"?!

и ако са Линукс базирани, защо питаш как да инсталираш Линукс на тях? Линукс върху Линукс?

не разбирам въпроса ти...

ov3rm4n said:
как са Линукс базирани, пък същевременно "нямат ОС"?!

и ако са Линукс базирани, защо питаш как да инсталираш Линукс на тях? Линукс върху Линукс?

не разбирам въпроса ти...

И аз точно немога да го обясня, но идеята е че по принцип няма WinCE, и неможе да се свърши посредством USB и да виждаш фаиловете в самата джаджа. Идеята е да се свърже с ПЦ-то по някъв начин, и предполагам е по този начин който е посочен по горе, като инсталация на линукс. За да може евентуално да се подкарат и някви други приложения върху самата система. И възможно ли е всъщност, нещо ако няма ОС, да му бъде инсталирана такава и да се подкара по някакъв начин? :ghost

Много малко устройства нямат ОС и то обикновено са доста прости. А това което ти искаш е строго индивидуално, според това как са го направили хората.

diabolik said:
И аз точно немога да го обясня, но идеята е че по принцип няма WinCE, и неможе да се свърши посредством USB и да виждаш фаиловете в самата джаджа. Идеята е да се свърже с ПЦ-то по някъв начин, и предполагам е по този начин който е посочен по горе, като инсталация на линукс. За да може евентуално да се подкарат и някви други приложения върху самата система. И възможно ли е всъщност, нещо ако няма ОС, да му бъде инсталирана такава и да се подкара по някакъв начин? :ghost

Не може да няма ОС ако е устройство с възможности за инсталиране на такава, т.е. има процерос, РАМ памет и т.н. Линукс може да се инсталира на доста голям брой embedded устройства, но самата инсталация винаги е специфична и зависи от конкретната архитектура.

Godfather said:
Не може да няма ОС ако е устройство с възможности за инсталиране на такава, т.е. има процерос, РАМ памет и т.н. Линукс може да се инсталира на доста голям брой embedded устройства, но самата инсталация винаги е специфична и зависи от конкретната архитектура.

А архитектурата по какво се открива. Смисъл че и navman icn330 i F20 имат почти еднаква файлова система, поне от показаното в някой сайтове. Дали е върможно да се пробва и до какъв резултат би довело, ако не се получи, смиъсл има ли няква голяма опаснотс? И това което е показано в тези сайтове, как мога да го пробвам, ако някой може да ме ориентира, ще съм много благодарен. :unsure:

diabolik said:
А архитектурата по какво се открива. Смисъл че и navman icn330 i F20 имат почти еднаква файлова система, поне от показаното в някой сайтове. Дали е върможно да се пробва и до какъв резултат би довело, ако не се получи, смиъсл има ли няква голяма опаснотс? И това което е показано в тези сайтове, как мога да го пробвам, ако някой може да ме ориентира, ще съм много благодарен. :unsure:

По чертежите на инженерите дето са го проектирали :lol: Рискът е да не може да запалиш устройството повече. Не препоръчвам да го правиш, ако не си правил нещо подобно преди.

JDFU said:
По чертежите на инженерите дето са го проектирали :lol: Рискът е да не може да запалиш устройството повече. Не препоръчвам да го правиш, ако не си правил нещо подобно преди.

Амии има си един сървис пак и като го прецакам само го инсталвам, по някой път дава грешка със ситемните файлове и като го пусна сървис пак-а се оправя. Има ли възможност въобще да не може да се свържи с navman-a след процедурата с линукса?

И все пак съм готов да пробам, в БГ не ми върши работа тая машинка за нея няма карти, ако подкарам нещо друго ще е супер. Ако има някой навит да ми помогне, и малко да си изпробва уменията с линукс инсталациите е добре дошъл. С него без него все не ми върши работа, тъй че доброволци по пробване да заповядат :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...