Jump to content
BulForum.com

проследяване на ип адрес

cobalt

Recommended Posts

ами първо искам да се извина ако темата ми не е на правилното място но така и не разбрах каде трябва да я постна точно

а относно вапроса ми тои е лседния имам един ип адрес за които искам да разбера кога е бил актижен последно в смисал кога през вапросния компе влизано в интеренет за последен пат

ако някои може да ми помогне мн щте сам му благодаен

за мен е мн вавно да разбера това

благодаря ви предварително за помощта

• 3 weeks later...

Хмм, не знам дали това ще ти помогне но може да пробваш да пингваш определения Ип адрес така ще разбереш дали е в интернет или не, но кога за последно, аз не знам как може да стане това. Пинга става по следния начин: В старт менюто на "RUN" пишеш :

ping ип адреса -t (ping 255.255.255.255 -t). Ако исписва Requeest timed out значи компютъра който използва ип то не е включен, ако пише Reply from ...... значи е в нета. Не знам дали ще ти помогне, но аз се сещам само за това :)

Днеска предоставих на приятел от София да свали едни данни от служебния ми комп с помощта на HFS. С изненада установих че до сървърчето пристига инфо за локалния IP адрес на компа на приятеля ми, а той е зад прокси и рутер с NAT. Искам да питам някой знаещ - това нормално ли е или някой там си е свършил работата през пръсти?

sLOw_DaNCe said:
Хмм, не знам дали това ще ти помогне но може да пробваш да пингваш определения Ип адрес така ще разбереш дали е в интернет или не, но кога за последно, аз не знам как може да стане това. Пинга става по следния начин: В старт менюто на "RUN" пишеш :

ping ип адреса -t (ping 255.255.255.255 -t). Ако исписва Requeest timed out значи компютъра който използва ип то не е включен, ако пише Reply from ...... значи е в нета. Не знам дали ще ти помогне, но аз се сещам само за това :)

А ако компютъра е с firewall или му е сложен един прост рутер с блокиране на Ping? оже компа да седи 24/7 в нета и пак да не ти стане ясно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...