Jump to content
BulForum.com

температура на двигателя на омега 2.5 тдс


jordanz23

Recommended Posts

знаете ли каква е нормалната работна температура на двигателя на омега 2.5 тдс зощото моята при

170км се качва на 100 градуса нормално ли е това?

Link to comment
Share on other sites

Според мен, не. Дизелът при високи скорости сваля доволно температурата. 80-90 макс е нормалното според мен, но знам ли, на твоята може да е по-различно.

Link to comment
Share on other sites

Не е нормално изобщо да стига до 100 градуса. Факт е, че дизелите работят на малко по-висока температура, но 100 градуса са си много. Който е учил физика знае, че водата започва да ври при 100 градуса и затова колите са направени да не достигат тази температура, защото ако заври водата става страшно за двг. Разбира се, ако си с антифриз той завира при по-висока температура, но все пак 100 градуса не трябва да стига, а да не говорим и да ги подминава. Моята Вектра при 93-94 градуса се включва перката на охлаждането като оптималната работна температура й е 80 градуса. На дизела колкото и да е по-високо едва ли ще е повече от 90. А да не говорим, че при 170км/h би трябвало да ти се охлажда много здраво от въздушната струя. моята кола на 190km/h стрелката на температурата се забива в синьото. А твоята перка забелязал ли си при колко градуса се включва и изобщо включва ли се? Най-добре някой майстор да се изкаже, но това е което мога да ти кажа от моя опит и наблюдения :lol:

Link to comment
Share on other sites

Нормалното е около 90. При редки случай наистина може да се качи до 100, но не би трябвало да ги задържа за дълго време.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...