Jump to content
BulForum.com

ICQ phone


Pisach

Recommended Posts

Как може тъпият MSN Messenger да тръгва от раз, а ICQто не!?!? :angry: Ходя по хелповете, отварям и затварям портове и не ще и неще, защо? Ползвам D-Link рутер с уеб интерфейс с настройки, които както се разбра не са по различни от всеки друг firewall. Как да проведа PC to PC call???

Link to comment
Share on other sites

Ако не държиш толкова да се ползва ICQ опитай

Skype.

А ако ще искаш и да се гледате - msn messenger - интересното е че видеото работеше при положение че и двете страни бяха с виртуални адреси, а аудио-то отказа да тръгне ... не съм го и мъчил много де.

Link to comment
Share on other sites

Аудио/Видео конферентен софтуер зад Firewall/NAT се подкарва трудно, освен ако не поддържа сдандарта UPnP, какъвто е случая с MSN Messenger и повечето Cable/DSL рутери от цитирания тип. Тогава рутера се "самонастройва", съгласно заяеките на UPnP клиента и комуникацията се осъществява, дори когато и двете машини са зад Firewall/NAT.

Пробвай да използваш Skype или MSN Messenger, както ти препоръча xway - и двете програми вървят безпроблемно в такава среда.

Link to comment
Share on other sites

Качих го Skype.....ама рябва ново ПиСи, тия К6 300 MHz са за никъде.....пък и да си на + тарифа е за предпочитане. Иначе програмката работи отлично :punk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...