Jump to content
BulForum.com

въпрос за захранване


Recommended Posts

та оглеждам се напоследък да си взема някакво тихичко захранване и понеже всички хвалят fortron се насочих и аз натам.само че чета някакви букви след ватовете и не знам как да ги тълкувам.става въпрос за съкращенията:PNR,PNF,PFC,GLN.ако някой може да ми обясни за какво става въпрос.

Link to comment
Share on other sites

Тук са описани най-точно. Разликите в означенията при едни и същи мощности са в пикова/max. брой 12V линии, разпределение на големината на тока, начина на охлаждане и др.

PFC-то си го пише за всеки модел какво е.

Link to comment
Share on other sites

Ами значат много работи и в повечето случаи все съществени! Но не може да се обясни с няколко реда. Често една буквичка разлика в означенията на два модела може да означава огромна разлика между тях, състояща се в мощността, разпределението на мощността по отделните волтови линии, размера на вентилаторите (респ. шумността), екологията, ефективността и пр.

По-лесно щеше да си опишеш системата и да търсиш съвет за подходящо захранване.

Аз мога да ти предложа чисто нов Fortron 400PNF на цена от 50 лева -един от най-мощните 400 ватови модели, с 12-см перка, изключително тих, достатъчен за повечето от съвременните системи (без наистина Hi-END, SLI и пр. които са друга бира).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...