Jump to content
BulForum.com

Problem s duno i videokarta

Recommended Posts

Naskoro si vzeh nova videokarta i novo duno, poneje staroto ne poddurja6e novata karta. Slojih gi, no se poqvi slednia problem: vsqka ot novite igri Fifa 08, Pes 2008, Evro 2008, San Andreas Call of Duty4 mi zabiva na opredeleno mqsto, a slednite igri poddurjat videokartata. Dunoto e Asrock k7vt6, videokarta-Ati Radeon X1550, 256mb. Nqkakvi idei kakuv e problema? Pls pomognete

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Пробвай със смяна на драйвърите на видеокартата. А да те питам Windows-a преинсталира ли го, след като сложи новото дъно или си със стария. Ако не си има вероятност да са се омотали драйвърите на старото и новото дъно.

Точно с това дъно съм имал проблеми преди време като сглобявахме машина на приятел.

Асрок принципно са дървета, ама единствения ми сблъсък с такова тогава остави още по-лоши впечатления.

Виж в биоса как са нещата, ако можеш, понамали честотите на рам/процесор или качи малко волтажа им (в рамките на безопасното, примерно с 0.1 волт) и провери как ще е.

Може да прегрява нещо. Виж и температурите, кой е сглобявал компа? Да не би нещо да няма паста, щото преди години един приятел забравил да махне пластмасовата капачка на кулъра :bgrin: и проца на 100-тина градуса, чудното е че оцеля и още бачка :bgrin:

Napravih nqkoi raboti v BIOSA i ve4e ne mi zabiva oba4e kato igraq po prodaljitelno i mi reska kompa :sick :angry1 :confused sega pak kakvo mu ima ??? :confused :confused :confused

Провери си температурите на дъно, процесор, видео, абе всичко квото можеш. Ако може кажи си цялата конфигурация и какво ти е захранването, за да изключим и тази възможност за проблем :)

Процесора какъв е ? Тези температури под товар ли са или в "спокойно" състояние ? Нека повторя въпроса на Stenli "Какво е захранването ? " . Щом е започнало да ти ресва или няма ток или стигаш до много високи температури . Отвори от Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer и кажи там дали намира някакви грешки преди да се рестартира ?

Процесора какъв е ? Тези температури под товар ли са или в "спокойно" състояние ? Нека повторя въпроса на Stenli "Какво е захранването ? " . Щом е започнало да ти ресва или няма ток или стигаш до много високи температури . Отвори от Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer и кажи там дали намира някакви грешки преди да се рестартира ?

Procesora mi e AMD athlon XP 1.9 a za temperaturata pi6e CPU 45 gradusa /113 gradusa F i M/B 33 gradusa / 91 gradusa F ako e tva za koeto pita6.Zahranvaneto mi e 320

Procesora mi e AMD athlon XP 1.9 a za temperaturata pi6e CPU 45 gradusa /113 gradusa F i M/B 33 gradusa / 91 gradusa F ako e tva za koeto pita6.Zahranvaneto mi e 320

Марката на захранването ни трябва.... :blink:

Марката на захранването ни трябва.... :blink:

Тя марката няма да помогне много в случая.

Явно става дума за стара машина, и захранването дори да е по-марково, ако е на 6-7 години, като нищо го пиши сред кандидатите за причина за проблема.

Лошото е, че в такива случаи почти само с проби с различни компоненти може да се диагностицира проблема (поне в домашни условия без апаратура).

Отваряш компа и гледаш вентилатори дали се въртят както трябва, пипаш внимателно радиатори и т.н., пусни мемтест за няколко часа, тест на харда и така.

Пич, не даваш почти никаква информация за компютъра, а очакваш да ти се помогне. Така нема да стане освен да налучкваме. Кажи си цялата конфигурация - Хардове, Цд-та, Видеото и проца ги разбрахме, допълнителни вентилатори, ако имаш, абе всичко. И понеже нямам толкова нерви като Xciter и tedy ще направя своето предположение, че на това 320W захранване (не знаех, че има 320W) новата ти видеокарта му е дошла нагорна и там се крие причината за проблемите ти. И спирам да те чакам да отговориш това, което те питаме :devil

Нямаше ли някакво правило в правилата по тоя случай?

Модераторите да се намесят. Хората тук не са врачки.

sry 4e ne vi otgovarqm vednaga no ne si bqh v ku6ti po4ti cql den. eto konfiguraciqta na kompa:

Duno - ASRock k7vt6

procesor AMD xp 1.9

ventilator - TITAN xp 2 ghz

pamet - 512mb na 2 platki ednata e 256mb DDR333 drugata 256mb ddr400

DISK - seagate 160gb ata 100 8mb

Video karta - Ati Radeon X1550 256mb

pad - color#ok

i za zahranvaneto sa izvinqvam 220 e !

tva e si4ko koeto go imam napisano na list4e :bgrin:

i za zahranvaneto sa izvinqvam 220 e !

tva e si4ko koeto go imam napisano na list4e :bgrin:

Сменяй захранването, човек, и то в най-близко бъдеще. Даже и да не ти е проблема в захранването (а то най-вероятно е) ще си навлечеш големи беди с тея 220w. Видеокартата ти хич не е слаба и най-вероятно като се натовари, когато играеш, захранването не издържа и се ресва. Просто сега на първия работен ден си вземи едно поне 350w. Колкото до писането никой не е казал, че трябва да ни отговориш веднага на секундата, просто се опитай да даваш пълна и точна информация, защото ако беше споменал конфигурацията вече щеше да си с ново захранване сигурно :punk

dano da e v nego problema.a samo da pitam kolko gore dolo moga da mu zema na kompa ako re6a da go prodavam kato se ima predvid 4e dunoto videokartata ednata platka ram zahranvaneto i harda (ne sam sig za nego moje i da e iztekla) imat garanciq ? :unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...