BUGi Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Naskoro si vzeh nova videokarta i novo duno, poneje staroto ne poddurja6e novata karta. Slojih gi, no se poqvi slednia problem: vsqka ot novite igri Fifa 08, Pes 2008, Evro 2008, San Andreas Call of Duty4 mi zabiva na opredeleno mqsto, a slednite igri poddurjat videokartata. Dunoto e Asrock k7vt6, videokarta-Ati Radeon X1550, 256mb. Nqkakvi idei kakuv e problema? Pls pomognete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Пробвай със смяна на драйвърите на видеокартата. А да те питам Windows-a преинсталира ли го, след като сложи новото дъно или си със стария. Ако не си има вероятност да са се омотали драйвърите на старото и новото дъно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 2, 2008 Author Share Posted May 2, 2008 Preinstalirah windowsa, slojih novite driveri na videokartata, ama ne6to duno me samnqva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Точно с това дъно съм имал проблеми преди време като сглобявахме машина на приятел. Асрок принципно са дървета, ама единствения ми сблъсък с такова тогава остави още по-лоши впечатления. Виж в биоса как са нещата, ако можеш, понамали честотите на рам/процесор или качи малко волтажа им (в рамките на безопасното, примерно с 0.1 волт) и провери как ще е. Може да прегрява нещо. Виж и температурите, кой е сглобявал компа? Да не би нещо да няма паста, щото преди години един приятел забравил да махне пластмасовата капачка на кулъра и проца на 100-тина градуса, чудното е че оцеля и още бачка Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 2, 2008 Author Share Posted May 2, 2008 Napravih nqkoi raboti v BIOSA i ve4e ne mi zabiva oba4e kato igraq po prodaljitelno i mi reska kompa sega pak kakvo mu ima ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Napravih nqkoi raboti v BIOSA i ve4e ne mi zabiva oba4e kato igraq po prodaljitelno i mi reska kompa sega pak kakvo mu ima ??? Провери си температурите на дъно, процесор, видео, абе всичко квото можеш. Ако може кажи си цялата конфигурация и какво ти е захранването, за да изключим и тази възможност за проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 2, 2008 Author Share Posted May 2, 2008 CPU 43 Gradusa M/B 32 gradusa tova normalno li e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Процесора какъв е ? Тези температури под товар ли са или в "спокойно" състояние ? Нека повторя въпроса на Stenli "Какво е захранването ? " . Щом е започнало да ти ресва или няма ток или стигаш до много високи температури . Отвори от Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer и кажи там дали намира някакви грешки преди да се рестартира ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 Процесора какъв е ? Тези температури под товар ли са или в "спокойно" състояние ? Нека повторя въпроса на Stenli "Какво е захранването ? " . Щом е започнало да ти ресва или няма ток или стигаш до много високи температури . Отвори от Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer и кажи там дали намира някакви грешки преди да се рестартира ? Procesora mi e AMD athlon XP 1.9 a za temperaturata pi6e CPU 45 gradusa /113 gradusa F i M/B 33 gradusa / 91 gradusa F ako e tva za koeto pita6.Zahranvaneto mi e 320 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Procesora mi e AMD athlon XP 1.9 a za temperaturata pi6e CPU 45 gradusa /113 gradusa F i M/B 33 gradusa / 91 gradusa F ako e tva za koeto pita6.Zahranvaneto mi e 320 Марката на захранването ни трябва.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Марката на захранването ни трябва.... Тя марката няма да помогне много в случая. Явно става дума за стара машина, и захранването дори да е по-марково, ако е на 6-7 години, като нищо го пиши сред кандидатите за причина за проблема. Лошото е, че в такива случаи почти само с проби с различни компоненти може да се диагностицира проблема (поне в домашни условия без апаратура). Отваряш компа и гледаш вентилатори дали се въртят както трябва, пипаш внимателно радиатори и т.н., пусни мемтест за няколко часа, тест на харда и така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 ma6inata mi e stara ama zahranvaneto mi e novo ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 ma6inata mi e stara ama zahranvaneto mi e novo ! Е кажи марката деее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Пич, не даваш почти никаква информация за компютъра, а очакваш да ти се помогне. Така нема да стане освен да налучкваме. Кажи си цялата конфигурация - Хардове, Цд-та, Видеото и проца ги разбрахме, допълнителни вентилатори, ако имаш, абе всичко. И понеже нямам толкова нерви като Xciter и tedy ще направя своето предположение, че на това 320W захранване (не знаех, че има 320W) новата ти видеокарта му е дошла нагорна и там се крие причината за проблемите ти. И спирам да те чакам да отговориш това, което те питаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Нямаше ли някакво правило в правилата по тоя случай? Модераторите да се намесят. Хората тук не са врачки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 sry 4e ne vi otgovarqm vednaga no ne si bqh v ku6ti po4ti cql den. eto konfiguraciqta na kompa: Duno - ASRock k7vt6 procesor AMD xp 1.9 ventilator - TITAN xp 2 ghz pamet - 512mb na 2 platki ednata e 256mb DDR333 drugata 256mb ddr400 DISK - seagate 160gb ata 100 8mb Video karta - Ati Radeon X1550 256mb pad - color#ok i za zahranvaneto sa izvinqvam 220 e ! tva e si4ko koeto go imam napisano na list4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 i za zahranvaneto sa izvinqvam 220 e !tva e si4ko koeto go imam napisano na list4e Сменяй захранването, човек, и то в най-близко бъдеще. Даже и да не ти е проблема в захранването (а то най-вероятно е) ще си навлечеш големи беди с тея 220w. Видеокартата ти хич не е слаба и най-вероятно като се натовари, когато играеш, захранването не издържа и се ресва. Просто сега на първия работен ден си вземи едно поне 350w. Колкото до писането никой не е казал, че трябва да ни отговориш веднага на секундата, просто се опитай да даваш пълна и точна информация, защото ако беше споменал конфигурацията вече щеше да си с ново захранване сигурно Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 dano da e v nego problema.a samo da pitam kolko gore dolo moga da mu zema na kompa ako re6a da go prodavam kato se ima predvid 4e dunoto videokartata ednata platka ram zahranvaneto i harda (ne sam sig za nego moje i da e iztekla) imat garanciq ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 ma6inata mi e stara ama zahranvaneto mi e novo ! много ми е интересно какво е това ново захранване, което е 220 вата Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 mi 4istak novo e 4e staroto izpu6i Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 mi 4istak novo e 4e staroto izpu6i Къде продават нови захранвания 220 вата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Къде продават нови захранвания 220 вата? Аз пък си мисля да не бърка 220W с 220V Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Problema e re6en molq temata da se zatvori. 10x na vsi4ki koito pomognahte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Problema e re6en molq temata da se zatvori. 10x na vsi4ki koito pomognahte Кажи какъв е бил, че ми е интересно Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 kakto ti kaza v zahranvaneto zeh po mo6tno i za sq nqmam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.