Jump to content
BulForum.com

проблем с дисковото пространство

samkijot

Recommended Posts

Savsem vazmozno e da se e skapalo dunoto primerno i za tvoia zla uchast tozi moment da e savpadnal s momenta, v koito si bazikal diska.

на мен ми е горяло дъно, а признаците не са същите тук. ако е така, не би ли трябвало да не мога да заредя Partition Magic-a от дискетите?

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Na Hiren's Boot CD ima 1001 tool-a.Toy e bootable.Zaredi ot nego.Izberi tool za spasyavane na particii.I deystvay.Ako i sega ne ti e yasno kakvo da pravish , ne se buzikay poveche s harda (kakto ti kaza ov3rm4n) , ami povikay nyakoy , koyto e nayasno.Uspeh !

Значи имам един диск "Windows Preinstalation Environment", който boot-ва цяло XP само от CD-то и не му трябва хард диск. Има и бая tools в него. Partitom magic, NERO Burn и тн...

Не го намерих в wareza но го портърси че ако се наема ще го качвам 3 дена :(

samkijot said:
на мен ми е горяло дъно, а признаците не са същите тук. ако е така, не би ли трябвало да не мога да заредя Partition Magic-a от дискетите?

V takav sluchai problema ti dalech ne e BIOS-a. Vrashtame se na problema precakan partition. Naistina, potarsi niakoi da go vidi tova PC.

успях да влезна в BIOS-a.

Bootable CD-то обаче се зарежда само, ако се махне HDD. стигам до "Recovery Windows XP", слагам диска и ми казва, че няма hard drive :confused

с диска изобщо не може да се зареди CD-то

възможно ли е да е hardware-ен проблема, а не да е нещо от Windows-a?

samkijot said:
Bootable CD-то обаче се зарежда само, ако се махне HDD.

Razgledai hubavo BIOS-a. Triabva da mu kazesh da bootva SMAO ot CD-to ili v porednostta na boot-a na parvo miasto da e CD, a sled nego flopita i HDD-ta.

Nadali ti e hardueren problema, na men pone ne mi se viarva.

sMARTBomber said:
Значи имам един диск "Windows Preinstalation Environment", който boot-ва цяло XP само от CD-то и не му трябва хард диск. Има и бая tools в него. Partitom magic, NERO Burn и тн...

Не го намерих в wareza но го портърси че ако се наема ще го качвам 3 дена :(

Има ли възможност някой ако го намери това да го качи на вареза...или ако го има някъде из БГ, да каже... щото не ми се сваля с 5 К от някъде :)

KnoppiX said:
Има ли възможност някой ако го намери това да го качи на вареза...или ако го има някъде из БГ, да каже... щото не ми се сваля с 5 К от някъде :)

По късно тази вечер ще го кача.

разменил съм дяловете на partition-ите. това е станало.

казва ми, че не е открит primary partition, но че имам logical drives.

сега ме пита дали да ги запише тези partitions на HDD.

добре обаче като са се разменили този, на който е OS е 1.95 GB.

мога ли да ги върна на стария или мога ли да определя кой partion да е primery.

ако последното е възможно, windows-a би трябвало да тръгне. или?

това го разбрах чрез Active Partition Recovery 2.1 на Hiren's BootCD

абсолютно всичко си е на мястото, мамицата му. само не знам как да му задам primary partition на C:(сега даже се виждат C: и D: + онзи unallocated)

Sled kato vyzstanovish iztrit dyal mojesh da go napravish bootable ot programite Ja partitioning na Hirensa - razgleday gi. Pyrvo obach vij dali boot-faylovete na XP-to ti sa na C-dyala (boot-vashtiya).Tryabva da sa tam , ako ne sa>premesti gi tam.

• 2 years later...

Знам че темата е стара, ама да е използвам, да не правя нова - та имам два файла в C: , от които единия pagefile.sys е 1.2 ГБ, а другия hyberfil.sys е 700 МБ . Кви са тия файлове аджеба и как да ги махна, въобще нужни ли са на ПЦ-то или само заемат ненужно място :confused

diabolik said:
Знам че темата е стара, ама да е използвам, да не правя нова - та имам два файла в C: , от които единия pagefile.sys е 1.2 ГБ, а другия hyberfil.sys е 700 МБ . Кви са тия файлове аджеба и как да ги махна, въобще нужни ли са на ПЦ-то или само заемат ненужно място :confused

Само не почвай да триеш наред... :laughing: ...Винаги преди някое по-драстично действие сверявай какъв тип е файла дето затриваш иначе скоро ще се наложи да правиш нова инсталация... ;)

1. pagefile-а ти е необходим, особено ако си с под 1 Gb RAM. Ползва се когато понатовариш компа с повече приложения и физическата RAM свърши - тогава на помощ идва допълнителната на харда, която всъщност представлява pagefile. Разбира се в зависимост от количеството памет и работата с различни програми може да ограничиш pagefile да не се разраства безконтролно или дори да го изтриеш съвсем (не е за препоръчване).....но и това не можеш да направиш директно, а още при настройките + последващ рестарт. Пак там може да го насочиш да бъде на друг дял, където имаш повече място.

2. hyberfil издава за какво служи още с името си - ако хибернизираш компа си - файлът ти трябва, защото там се записват текущите стойности на системата ти. Лично аз съм изолирал въпросната функция, защото в моя случай я считам за ненужна и по тази причина нямам такъв файл.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...